САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд.

Имат опасения заради взимането на руски С-400 от Анкара
19 дек 2018 14:45, Елка Василева
134
САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд.
Снимка: архив, Reuters

Държавният департамент на САЩ съобщи, че Вашингтон предлага продажбата на ракетни системи "Пейтриът" на Турция на стойност 3,5 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес.

Конгресът е бил уведомен за предложението за продажбата с цел подобряване на системата за противоракетна отбрана на Турция.

Държавният департамент посочи, че такова споразумение "ще подпомогне външната политика и националната сигурност на САЩ чрез подобряване на сигурността на ключов съюзник в НАТО, намиращ се на предни позиции в борбата срещу тероризма".

Предложението за продажбата бе направено на фона на опасенията на САЩ заради това, че Турция купува руски системи за противовъздушна отбрана С-400, несъвместими със системите на НАТО, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите са доказано зле, свалят много малко.Руските тръби за сега са само на хартия, чакам да свалят нещо реално.
88
7
 
8
 
! Отговори
ОПАААААААААААААААААА преди 5 години
КАКВА БИЛА ЦЕЛТА--АМЕРИКАНСКИТЕ ПУШКАЛА ДА СЕ ЗАКУПЯТ,ЩОТО НИЕ СЕ ВЪОРЪЖАВАМЕ С ДОПОТОПНИТЕ Ф 18-СТАНДАРТ 1978Г....СМЯХ
87
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция се уплаши от самолета който скоро ще закупим и се въоръжава! Имаме сериозни оферти!
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плашенето с плашилото Русия е именно , защото искат да продават оръжия и печелят.Иначе няма как да си продават оръжията французите и другите държави на НАТО и да падат печалби,защото оръжия не се яде и пие, обаче сметката плащат обикновените хора и бачкат като роби,да им изкарат парите за тези оръжия.
85
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали се видя, че руските бракми станаха за подигравка на Израел! Не разбирам опасенията на САЩ !!!!
84
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тия краварчета не са добре! Откъде-накъде Турция ще вземат краварски системи....след случая с опита за преврат и опита за убийство на Ердогана и след като само с руска помощ той се спаси, защото руснаците го предупредиха, той трябва да е луд, че да се доверява на краварско оръжие за "защита"!!! Че ония във всеки момент могат да му "изключат" системите и Ердоганчо може само Аллах да го спаси (или руснаците!)!!!! Ама на нашите откъде да им идват такива УМНИ ИДЕИ?? Те и докрая ще се подчиняват
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като 87! С С 400 и Русия за приятел ще и е по лесно да устоява на американския рекет! Ех, този турски поток!
82
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако всички европейски държави излязат от НАТО и харчат парите за по-полезни неща,за развитието на обществото и наука,за социални дейности,ще е хиляда пъти по-добре!
81
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияИ НАТО какво ще спечели като изкара Турция от алианса и го бутне още повече към Русия? Много си "умен"! Това ще навреди много на НАТО, ако нямаха полза от нея от давна да са я изкарали!
80
7
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Абе оставете я Турция да купи руски системи ,какво като са несъвместими със стандартите на НАТО ?! Просто ще й бием шута на Турция и да отива в евразийския съюз , където й е мястото !.....Абе гюбреджия преди преврата друго говореше, защитаваше Турция на всяка цена, а вече гледам биеш шутове на Турция бреййй. Бая се мъчиш да не ти спрат социала!
79
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До привет от ГерманияИзлизането на Турция от НАТО би причинило рухване на Южния фланг на алианса-т.е. няма как да стане.Ще въртят и сучат,но Турция ще бъде запазена като съюзник.
78
1
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Търговия по американски-задължително закупуване!Ами Турция си има ПВО по натовски стандарти,не и трябва още.Обаче и е нужно такова,което може успешно да се противопостави точно на натовско нападателно оръжие-с каквото например е въоръжена Саудитска Арабия и отношенията с която не са цветущи.Турция е решена да се противопостави на агресия спрямо Катар и има база там.С какво ще я защити?
77
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Държавният департамент посочи, че такова споразумение "ще подпомогне външната политика и националната сигурност на САЩ"Тоест дайте 3 милиарда за да подобрите нашата сигурност... АХАХХахаххАХАХАхах няма по-смешно и нагло създание от американския ***.
76
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд."Краварите по навик отправят "искане" под формата на заповед. Само че няма да им се отвори парашута.
75
4
 
23
 
! Отговори
Даниел преди 5 години
До привет от ГерманияВсяко лято съм там, че и на различни места ходя и да ти кажа, изобщо не ми приличат на хора, които гладуват. Тая лучена криза си я дъвчат само тия, които са били на протестите за гези парк... Такъв тип протестиращи (винаги недоволни) ги има дори в САЩ.
74
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияМного си прав.комунистическа Венецуела.2 долара заплата.Ама си купиха на кредит 20 руски самолета тази година.И дългът им мина 110 милиарда.
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен71Тва за острото влизане де го видя?Видяхме как влезе остро на един руски самолет и един руски посланик.Другото са мечти за светъл комунизъм.
72
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДаниелС 20% тотални некадърници като тебе, какво можем да правим?чакаме светлия комунизъм.
71
1
 
8
 
! Отговори
ето го вица преди 5 години
"Държавният департамент посочи, че такова споразумение "ще подпомогне външната политика и националната сигурност на САЩ чрез подобряване на сигурността на ключов съюзник в НАТО, намиращ се на предни позиции в борбата срещу тероризма".
70
5
 
21
 
! Отговори
Даниел преди 5 години
Е добре де, нали са в криза тия турци? Дойче велето нали това пишат от 14 месеца насам... Алоо, вече сме кажи-речи 2019 година и най-простия човек може да влезне в гугъл и да намери всякаква информация. Турция са в топ 10 по военна сила и топ 20 по икономика. Истината е, че те дръпнаха нагоре след 2002-2003 година. Бил съм там и през 90-те и беше голяма каша. Нацелиха на добър политик хората и си го пазят. Въпроса е ние какво правим?