САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд.

Имат опасения заради взимането на руски С-400 от Анкара
19 дек 2018 14:45, Елка Василева
134
САЩ искат Турция да купи системи "Пейтриът" за $3,5 млрд.
Снимка: архив, Reuters

Държавният департамент на САЩ съобщи, че Вашингтон предлага продажбата на ракетни системи "Пейтриът" на Турция на стойност 3,5 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес.

Конгресът е бил уведомен за предложението за продажбата с цел подобряване на системата за противоракетна отбрана на Турция.

Държавният департамент посочи, че такова споразумение "ще подпомогне външната политика и националната сигурност на САЩ чрез подобряване на сигурността на ключов съюзник в НАТО, намиращ се на предни позиции в борбата срещу тероризма".

Предложението за продажбата бе направено на фона на опасенията на САЩ заради това, че Турция купува руски системи за противовъздушна отбрана С-400, несъвместими със системите на НАТО, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Несъвместими системи. Натискат едно копче в Пентагона и системите Пейтриът стават безполезни.
8
9
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
с една малка подробност-вътре има едни малки чипчета се казват дето ще изстрелят ракетите само с разрешение на САЩ и по одобрени от тях цели.Апропо- сЪщото се отнася и до руските ракети-само ако Путин им разреши.Тоест-много пари на вятъра.Ам как амуджите да го знаят?!!!
7
15
 
4
 
! Отговори
Разбира се преди 5 години
Ще купят,защото ще ядат свинската опашка!
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Натискат се краварите с техните за да може при евентулно разваляне на отношенията да прецакат ердо ако рече да им сваля самолетчетата. Ще им монтират блокажи които ще се задействат дистанционно и ще станат куп желязо. С каравар който си е имал вземане даване винаги е бил прецакан. Пресни примери Садам Хюсеин и Кадафито. Ближеха на краварите подметките и накраят единият увисна на въжето а другият го застреляха като куче. Колкото по далеч от краварите толкова по добре. Извода е за Филията с Мас.
5
5
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
И какво става сега,след толкова заплахи и ревове от хамЕриканска страна предна година че нямало да продават петриъти на Ердоган и Турция!! Самички почнаха да се натискат, моля купете нашите системи, много ви молим, ние само се шегувахме преди.... :))) Мдам..
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция ей сега ще си купи патриоти във китайски йeни ли да си ги купи или в индийски рупии само не става ясно.
3
14
 
22
 
! Отговори
Ти да видиш преди 5 години
Тая Турция много богата се оказа. Ердоган похарчи милиарди за оръжия и то само за тая година,а да не говорим и за операциите в Сирия колко профука. Турците няма ли да му търсят сметка за тия пари или те с тия купени медии не знаят какво става.
2
35
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Щом САЩ искат... - значи ще стане...
1
3
 
40
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Не знам колко са съвместими, обаче С-400 със сигурност свалят американски самолети ако се наложи, за Пейтриът не съм сигурен ;)