"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!

Самолетите ще осигурят на страната ни най-модерните технологии
Обновена: 3 яну 2019 15:37 | 3 яну 2019 14:00,
782
"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!
Снимка: pixabay

Изтребителят F-16 Блок 70, избран от България, е носител на най-модерните технологии и капацитет от 4-то поколение, които са на въоръжение в НАТО. Технологиите на този самолет бяха тествани, доказани и вече са в употреба на модернизираните F-16, които летят в Югоизточна Азия. Това се казва в позиция на производителя Lockheed Martin ("Локхийд Мартин").

Самолетът отговаря идеално на потребностите на българската национална отбрана и ще е гаранция, че военновъздушните сили ще използват най-модерния изтребител от 4-то поколение. Българската икономика и индустрия ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с Lockheed Martin.

"Името F-16 остава същото, но последното поколение Block 70 е съвсем различен самолет – част от цялостен пакет решения, които ще осигурят на България един от най-модерните и надеждни самолети на въоръжение в НАТО в Европа", казва пред "Труд" Джeймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие на F-16" в Lockheed Martin.

Още по темата

Екипиран с модерни оръжия, включени в предложената от нас цена, той ще даде много повече, отколкото обикновена охрана на въздушното пространство, настоява той.

F-16 Блок 70 разполага с многоцелеви радар (AESA), базиран на технология, използван във F-22 и F-35. Радарът може да проследява 20 отделни цели едновременно и има обхват от над 160 морски мили срещу наземни цели, значително повече от другите изтребители от четвърто поколение.

В допълнение към осигуряването на модерни и надеждни изтребители за България, Lockheed Martin потвърждава ангажимента си за програма, която ще донесе икономически и индустриални ползи за България. Компанията, която има клиенти в повече от 50 страни по света, разбира важността на партньорството и ще работи с правителствата на САЩ и България за идентифициране на възможности за намаляване на разходите за F-16 блок 70, докато трае процесът по придобиване на изтребителите.

"Офертата ни за F-16 блок 70 за България включва пълен пакет с обучение за пилоти и наземни екипи, логистика, помощно оборудване и оръжия за всички оперативни нужди, което означава, че няма абсолютно никакви скрити разходи. На България няма да й се налага да придобива каквито и да било допълнителни оръжия чрез отделни договори с трети страни или лицензи от правителства за интегрирането и използването им, които водят до допълнителни разходи и несигурност при другите оферти", допълва Робинсън.

Около 700 изтребители F-16 са част от военновъздушните сили на 10 държави-членки на НАТО в Европа.

Миналия месец Гърция потвърди, че ще модернизира 84 от по-ранното си поколение изтребители F-16 до стандарт Viper, който е подобен на новия блок 70, избран от България.

"България, която напредва в процеса на придобиване на F-16 Блок 70, може да бъде уверена, че ще разполага с доказана, усъвършенствана и модерна система изтребители, която ще гарантира десетилетия на оперативна съвместимост в рамките на конфигурация от стотици самолети, споделяна от военновъздушните сили на много страни от НАТО", казва Робинсън.

Новият завод в Грийнвил, щат Южна Каролина, САЩ, скоро ще започне производството на F-16 блок 70 за Бахрейн и Словакия. Това е и мястото, където ще бъдат произведени самолетите за България. В него се използва същото оборудване и същата база за доставки с голям опит, произвели хиляди F-16 във Форт Уърт, щат Тексас, като по този начин се елиминират рисковете, свързани с производството на новите самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
557
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Локхийд Мартин"F-16 ако има вашата армия това напълно отговарят на потребностите ни,
556
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците си изхвърлят старите *** Миг-29 но го представят като "подарък без пари" на Сърбия. Осигуриха си за работа за ремонти за години напред. Сърбите излязоха големи будали. За бомбардировки на Косово стават иначе си остават най-слабите на Балканския полуостров така че е добре за нас.
555
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-опасната комбинация е ханъма зад щурвала на Ф-16. Питайте руснаците те си знаят.
554
8
 
6
 
! Отговори
какви са преди 5 години
Палес нагоре-ако си мислиш че зделка Фъ16 ще имаПалец надолу-ако си мислиш ако зделка за Фъ16 няма да има
553
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф16 прави юи камбана? Питам за един прЕател
552
11
 
16
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
През 2004 година на учението "Коуп Индия" е проведен условен двубой между "F-16" и "СУ-27". При тези "двубои" "F-16" губи 2/3 от двубоите. Не бива да се забравя, че между тогавашния "СУ-27" и сегашният му вариант, разликата е огромна!
551
5
 
7
 
! Отговори
До герберския трол преди 5 години
Какво стана? Намери ли клипче от имаджинериума за тази версия на ф16? *** а кукундрела герберска.
550
3
 
21
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 5 години
но Никога да не забравяме, че именно педерастите на костов откриха ф 16 измежду резервните части за приватизацията на балкан!
549
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, намери ми поне едно клипче в тубата за реална комбат ситуация с тази версия на ф16. Или поне някакво реално видео с дадения самолет. Силно се съмнявам, че ще намериш, след като тозо самолет в в проектна фаза. Съветвам те да не бълваш бръщолевини повече преди да дадеш линк. Иначе си просто един ***.
548
4
 
7
 
! Отговори
българина преди 5 години
а каква е нуждата ни всъщност!? а да, маме нужда от 20 те кмлекта сс23 които стигаха до константинопол, те ни бяха достатъчни, но по ваше искане ги нарязахме, както и 400 !!!!!!! бойни самолета.. да *** всички юдеи дано!
547
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До герберския *** 573Ами то има статистика бе чадо:Ф 16/ МиГ, Су .......68:0ф 15 / Миг , Су ......108:0 Ммммууууууухахахахахахахаххахахахаха! За това ревете тролчета! Боли истината, мамка ку!
546
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като закупим ф16 това ще промени ли статуса на герб?! Тази партийка си отива безвъзвратно. Спокойно, до подписване с локхийд няма да се стигне, защото тогава това корумпирано правителсгво няма да е на власт.
545
6
 
3
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 5 години
"Под всяка статия за ф 16 поне 1000 поста от руските ***." и поне петстотин изтрити от фенове на другарката габриел. защо? "демократичните" "ценности" на гонените от мечки в полите на Витоша?
544
5
 
9
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Под всяка статия за ф 16 поне 1000 поста от руските ***. Газ пищкат, горките. А Радка Рещетникова не ща да я мисля как ще връща комисионните на Грипен.
543
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф-16 може да носи и ядрени бомби. Не че ни трябват в момента ама знаеш ли?
542
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб опорочиха политиката. Герб са бъг. Герб трябва да се унищожават до дупка. Никой кадърен човек не исма да работи за герберската мафия. Една тол система не могат да направят, самолети ще ми купуват. Нещастнициии
541
2
 
0
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 5 години
на гейувете от ек на фейк-нюза и манипулацията на човешките мнения чрез майката на "привет от германия" не им е нужно нищо. та те получават социалката си за *** на мнения от ек, както и юнкер!
540
4
 
7
 
! Отговори
до до герберски отре преди 5 години
Да, на руснаците им пука.И се пукат от яд, че един наш самолет ще може да свали 10 техни най-малко.Освен това край с харченето на стотици милиони за ремонт на руските летящи варели.Без нас СРК МиГ отива на бунището.
539
3
 
1
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 5 години
какво ли пренася майката на "привет от германия" с тези самолети, долитащи от афганистан в летищата на нато? макова продукция? заради която клинтън прати армията си, за да ги защитава, както бе във войната с виетнам?
538
8
 
7
 
! Отговори
До герберските отреп преди 5 години
Дали на руснаците въобще им пука какви 8 щайги ще закупи България?! Смвшни сте герберски ***. Тук говорим за достойнството на политиците и за тоталните далавери. Това не е корупция. Това е държавна измяна. Цветанов ще бъде осъден да жарчи парите си в затвора.