"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!

Самолетите ще осигурят на страната ни най-модерните технологии
Обновена: 3 яну 2019 15:37 | 3 яну 2019 14:00,
782
"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!
Снимка: pixabay

Изтребителят F-16 Блок 70, избран от България, е носител на най-модерните технологии и капацитет от 4-то поколение, които са на въоръжение в НАТО. Технологиите на този самолет бяха тествани, доказани и вече са в употреба на модернизираните F-16, които летят в Югоизточна Азия. Това се казва в позиция на производителя Lockheed Martin ("Локхийд Мартин").

Самолетът отговаря идеално на потребностите на българската национална отбрана и ще е гаранция, че военновъздушните сили ще използват най-модерния изтребител от 4-то поколение. Българската икономика и индустрия ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с Lockheed Martin.

"Името F-16 остава същото, но последното поколение Block 70 е съвсем различен самолет – част от цялостен пакет решения, които ще осигурят на България един от най-модерните и надеждни самолети на въоръжение в НАТО в Европа", казва пред "Труд" Джeймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие на F-16" в Lockheed Martin.

Още по темата

Екипиран с модерни оръжия, включени в предложената от нас цена, той ще даде много повече, отколкото обикновена охрана на въздушното пространство, настоява той.

F-16 Блок 70 разполага с многоцелеви радар (AESA), базиран на технология, използван във F-22 и F-35. Радарът може да проследява 20 отделни цели едновременно и има обхват от над 160 морски мили срещу наземни цели, значително повече от другите изтребители от четвърто поколение.

В допълнение към осигуряването на модерни и надеждни изтребители за България, Lockheed Martin потвърждава ангажимента си за програма, която ще донесе икономически и индустриални ползи за България. Компанията, която има клиенти в повече от 50 страни по света, разбира важността на партньорството и ще работи с правителствата на САЩ и България за идентифициране на възможности за намаляване на разходите за F-16 блок 70, докато трае процесът по придобиване на изтребителите.

"Офертата ни за F-16 блок 70 за България включва пълен пакет с обучение за пилоти и наземни екипи, логистика, помощно оборудване и оръжия за всички оперативни нужди, което означава, че няма абсолютно никакви скрити разходи. На България няма да й се налага да придобива каквито и да било допълнителни оръжия чрез отделни договори с трети страни или лицензи от правителства за интегрирането и използването им, които водят до допълнителни разходи и несигурност при другите оферти", допълва Робинсън.

Около 700 изтребители F-16 са част от военновъздушните сили на 10 държави-членки на НАТО в Европа.

Миналия месец Гърция потвърди, че ще модернизира 84 от по-ранното си поколение изтребители F-16 до стандарт Viper, който е подобен на новия блок 70, избран от България.

"България, която напредва в процеса на придобиване на F-16 Блок 70, може да бъде уверена, че ще разполага с доказана, усъвършенствана и модерна система изтребители, която ще гарантира десетилетия на оперативна съвместимост в рамките на конфигурация от стотици самолети, споделяна от военновъздушните сили на много страни от НАТО", казва Робинсън.

Новият завод в Грийнвил, щат Южна Каролина, САЩ, скоро ще започне производството на F-16 блок 70 за Бахрейн и Словакия. Това е и мястото, където ще бъдат произведени самолетите за България. В него се използва същото оборудване и същата база за доставки с голям опит, произвели хиляди F-16 във Форт Уърт, щат Тексас, като по този начин се елиминират рисковете, свързани с производството на новите самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЩерюТе ще ни излязат диамантени в контракторите на Боко.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
F16 са добри и доказани самолети. Спор няма. Най новите версии ще са оборудвани със всички съвременни системи.Друг е въпросът обаче за ЦЕНАТА и дали тя ще е изгодна за България. Също и разходите за подръжка на тези самолети вероятно ще са огромни за период от 10-15г. тъй като ще трябва да купуваме части от САЩ и да плащаме на техните механици и специалисти. Нали не си мислите че в България има хора които могат да ремонтират Ф16. Тези самолети не са лесни за подръжка като Руските.
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BMW 3-та серия е пуснато в производство през 1975-та ! Още го произвеждат и продават успешно. Ако някой русофил си купи такава 3-та серия ,произведена през 2019-та как ще се чувства с 43-годишна кола ?
14
4
 
18
 
! Отговори
дередже преди 5 години
Докато други решават вместо нас-така ще е.
13
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка година даваме млрд. долари на РФ за военна техника, нефт и газ. За благодарност върхушката в кремъл непрекъснато обижда народа ни.Нека опитаме какво ще стане ако даваме млрд. долари на щатите. Дали тяхния президент ще говори мерзости за нас
12
3
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Толкова инженери имаме - един 3 метров самолет-изтребител не можем да си направим...
11
5
 
16
 
! Отговори
СМЕХ преди 5 години
Че то с нашата армия и два дрона и стигат. Каква армия какви 5 лв? Армия е било префи 1989 а през 1994-5 кога аз служих още тогава беше ташшшак. СМЕХХХХ
10
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да са ни честити новите 40 годишни изтребители!Да живее българо-американската дружба!
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за наща мизерна армия и Ф-16 от Виатнамската война отговаря , проблема е такъв че ще им дадем сума пари а ще ги чакаме с години да ги произведът и туку виж Бойко ще си е заминал и те още няма да са дошли
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В допълнение към осигуряването на модерни и надеждни изтребители за България, Lockheed Martin потвърждава ангажимента си за програма, която ще донесе икономически и индустриални ползи за България.Ще видим след време я тиквата я тикваря.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки хвали стоката си
6
3
 
21
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Така ще ни го нафърфорят с тези самолети, не само с ф 16, каквито и да бяха избрали да закупят. Просто ще крадат, да не излезат 20 милиарда, не 2.
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската икономика и индустрия ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с Lockheed Martin.Това кърти мивки , ще спечелим 2 милиарда външен дълг .
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във връзка с последният абзац, кога ще бъдат готови самолетите за нас? Нали трябваше да са до две години?Офертата на тия не покриваше 4 от 7 основни критерия, които бяха зададени, но въпреки това ... избраха тях.F-16 отговаря на потребностите на американския бюджет, но не и на България!
3
4
 
33
 
! Отговори
Емо преди 5 години
От 20 години САЩ определелят със заповеди какви са нуждите на армията ни. Затова като оперативни способности клони към 20% по мисия отбрана, по другите може и да са повече, проблемът е че сега заповедта е: давата 2 млрд. лв без въпроси и коментари. Каквото ви се даде, когато ви се даде, избор няма.
2
5
 
38
 
! Отговори
отвратен преди 5 години
Лъжат цървулите които ни управляват ,а робите само плащат , и така до края на света !!
1
5
 
36
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!"Е в такъв случай Владимир Путин отговаря напълно за прекратяването на потребностите на САЩ за световно дерибейство.