"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!

Самолетите ще осигурят на страната ни най-модерните технологии
Обновена: 3 яну 2019 15:37 | 3 яну 2019 14:00,
782
"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!
Снимка: pixabay

Изтребителят F-16 Блок 70, избран от България, е носител на най-модерните технологии и капацитет от 4-то поколение, които са на въоръжение в НАТО. Технологиите на този самолет бяха тествани, доказани и вече са в употреба на модернизираните F-16, които летят в Югоизточна Азия. Това се казва в позиция на производителя Lockheed Martin ("Локхийд Мартин").

Самолетът отговаря идеално на потребностите на българската национална отбрана и ще е гаранция, че военновъздушните сили ще използват най-модерния изтребител от 4-то поколение. Българската икономика и индустрия ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с Lockheed Martin.

"Името F-16 остава същото, но последното поколение Block 70 е съвсем различен самолет – част от цялостен пакет решения, които ще осигурят на България един от най-модерните и надеждни самолети на въоръжение в НАТО в Европа", казва пред "Труд" Джeймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие на F-16" в Lockheed Martin.

Още по темата

Екипиран с модерни оръжия, включени в предложената от нас цена, той ще даде много повече, отколкото обикновена охрана на въздушното пространство, настоява той.

F-16 Блок 70 разполага с многоцелеви радар (AESA), базиран на технология, използван във F-22 и F-35. Радарът може да проследява 20 отделни цели едновременно и има обхват от над 160 морски мили срещу наземни цели, значително повече от другите изтребители от четвърто поколение.

В допълнение към осигуряването на модерни и надеждни изтребители за България, Lockheed Martin потвърждава ангажимента си за програма, която ще донесе икономически и индустриални ползи за България. Компанията, която има клиенти в повече от 50 страни по света, разбира важността на партньорството и ще работи с правителствата на САЩ и България за идентифициране на възможности за намаляване на разходите за F-16 блок 70, докато трае процесът по придобиване на изтребителите.

"Офертата ни за F-16 блок 70 за България включва пълен пакет с обучение за пилоти и наземни екипи, логистика, помощно оборудване и оръжия за всички оперативни нужди, което означава, че няма абсолютно никакви скрити разходи. На България няма да й се налага да придобива каквито и да било допълнителни оръжия чрез отделни договори с трети страни или лицензи от правителства за интегрирането и използването им, които водят до допълнителни разходи и несигурност при другите оферти", допълва Робинсън.

Около 700 изтребители F-16 са част от военновъздушните сили на 10 държави-членки на НАТО в Европа.

Миналия месец Гърция потвърди, че ще модернизира 84 от по-ранното си поколение изтребители F-16 до стандарт Viper, който е подобен на новия блок 70, избран от България.

"България, която напредва в процеса на придобиване на F-16 Блок 70, може да бъде уверена, че ще разполага с доказана, усъвършенствана и модерна система изтребители, която ще гарантира десетилетия на оперативна съвместимост в рамките на конфигурация от стотици самолети, споделяна от военновъздушните сили на много страни от НАТО", казва Робинсън.

Новият завод в Грийнвил, щат Южна Каролина, САЩ, скоро ще започне производството на F-16 блок 70 за Бахрейн и Словакия. Това е и мястото, където ще бъдат произведени самолетите за България. В него се използва същото оборудване и същата база за доставки с голям опит, произвели хиляди F-16 във Форт Уърт, щат Тексас, като по този начин се елиминират рисковете, свързани с производството на новите самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
537
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф16 е страшилище за руските батали като разни МиГ29,Су, Му и тем подобни варели.А ние ще закупим чисто нови машини с най-новите радари и боекомплект.Смешните рашки няма да смеят да припарят до въздушното ни пространство.Пък сърбите ще се свиват като бити кучета.
536
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България няма да получи нови самилето ф16 преди 2023 година. Това е положението и самите амсриканци го подтвърждават. За къф *** са ми
535
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СААБ да фалира ахахаххахахаха :))) Какъв идииот трябва да си за да си помислиш подобна психария. Това е огромна компания която произвежда какво ли не. Камионите Сканиа, самоетите Грипен, подводници дето смазаха на учение американския флот, бойни кораби, радари които се купуват и от американците, ракети, резачките Хускварна и още и още. Щели да фалират тъпaнар!
534
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберунгелите ще трябва доста да се напрегнат за да обясняват на всички хора защо да теглим кредити за комисионни на Цветанов.
533
7
 
10
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Самолетите Ф-16 са твърде стари и бързо ще излязат от употреба след като тяхното поддържане е много скъпо.Това заяви Сам Гризл говорител на Локхийд Мартин Корпорейшън"
532
3
 
1
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 5 години
да повторим :ако саaб фалира, трябва да мислите само за социалните си помощи, турската неграмотна цензура на "привет от германия"
531
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се купуват никакви самолети. Точка.
530
9
 
10
 
! Отговори
Предраг Джукич преди 5 години
Руският изтребител е пълен господар във въздуха, може да направи на парчета всичко, което лети. Това е уникална машина!
529
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберската простотия няма граници. Сами създават правила за конкурси, които тотално нарушават по заповед на америка. А бедният ми народ ще тегли нови кредити за да предплаща далаверите на герберите.
528
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Особено като го изпраска някоя ракета верно лети вертикално
527
3
 
1
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 5 години
ако саб фалира, трябва да мислите само за социалните си помощи, турската неграмотна цензура на "привет от германия"
526
9
 
8
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Нормално е руската пета колона да вие като чакали. За пръв път нашите момчета ще имат самолети и самочувствие. Само на руските *** не е ясно , че за Ф 16 е детска игра да свали което и да е руско желязо.
525
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тягата на двигателя на Ф-16/70 е по-голяма от теглото и въоръжението му затова може да лети вертикално като ракета.
524
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СААБ няма да фалира , но виж Епъл както е тръгнало може и да го споходи тая съдба. За един ден да ти паднат акциите 7 процента
523
4
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Атлантическа хранилка ? Всичко е за наша сметка. Драха народа си тъй както....
522
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този ф16 е само на проектна фаза. Даже самият завод не е построен. Даже тестове не са направени. За какви сравнения говорите. Герберската ***. За страна е ЕС е емислимо поведението на герберската върхушка. Това са балкански крадци и мошеници. Американците изнесоха целия си бизнес от БГ. До този момвнт са доказали само позорното си колониално отношение.
521
0
 
7
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 5 години
ало, ало... алооо.. бабо, ти ли си? обаждаме се от локхийд мартин. ако искаш да получиш три изтребителя хвърли от балкона няколко милиарда... ще ти пратим човек за свързка. партизанското име му е цецо...
520
0
 
1
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 5 години
майката на "привет от германия" живее от социални помощи, които всъщност са даренияот гладуващи деца от африка.
519
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де ако СААБ фалира преди да доставят самолетите ще ни върнат ли парите или ще пием по една студена вода?
518
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Частите за Грипен щяха да се правят в България. Хем щеше да има работа за хората хем пилотите щяха да имат истински и модерен самолет , хем летателни часове. Сега освен че няма да имаме нищо ще трябва да изхарчиме за тези 8 самолета освен тези 2 милиарда още 2 за писти и условия.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe