Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!

US президентът предупреди и кюрдите да не провокират Анкара
Обновена: 14 яну 2019 10:04 | 14 яну 2019 08:45,
143
Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Турция за икономическа катастрофа, ако атакуват кюрдите след изтеглянето на американските войски от Сирия, и наред с това призова кюрдите "да не предизвикват" Анкара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

"Започваме отдавна закъснялото изтегляне от Сирия, като същевременно бием здравата и от много страни малкото останало от халифата на групировката "Ислямска държава". Ще атакуваме отново от налична наблизо база, ако тя се възстанови. Ще опустошим икономически Турция, ако атакува кюрдите. Трябва да се създаде зона за сигурност от 20 мили", написа в Тwitter Тръмп.

"Също така обаче не искаме кюрдите да провокират Турция. Русия, Иран и Сирия бяха най-облагодетелствани от дългосрочната американска политика за унищожаване на ИД в Сирия - естествени врагове. Ние също имаме полза, но сега е време да върнем войските си у дома. Край на БЕЗКОНЕЧНИТЕ ВОЙНИ!", добави той в друг пост.

Обявеното през декември изтегляне на американските военни, разположени в Сирия да се справят с ИД, беше приветствано от Турция, но застраши положението на кюрдските сили, които се биеха редом със САЩ срещу джихадистката групировка, припомня АФП.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплашва да предприеме военно настъпление в Северна Сирия, за да прогони бойците от кюрдските Сили за защита на народа, които Анкара смята за терористи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!---това не може да бъде приказка на президент към съюзна страна ... тук ще стане нещо ... много ги пазят тия кюрди, ама за ердоган са опастност...аз ако съм на ердоган , ще взема да го "тествам" на тази заплаха !
89
5
 
5
 
! Отговори
Чочо преди 5 години
А дано така да стане, ама надали!!!
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами така е с "партньорството" в НАТО
87
6
 
2
 
! Отговори
Полска незгинала преди 5 години
Китай никъде не са щото нацията им поголовно застарява скоро ще ги питам как се изхранват милярд пенционери.А и китай нямат никакви постижения всички постижения са дошли от белият човек азиатците само са крали.За нищо не стават.Рано или къснонще се стигне до размяна на ядрени удари.Човека е просто животински вид що видове са изчезнали така ще изчезне и той!
86
5
 
5
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Аз вече съм спокоен за бъдещето на света.Трябва да има още такива хора като Мрънп...Ало Т.урция внимавайте че ще дойде Заличителят...Къв лек тоз усапрезидент...Как ми са вдигна настроението...Американския мистър Биин...
85
16
 
7
 
! Отговори
Полска незгинала преди 5 години
И кво ше направи турция бе две ябг над анкара и стамбул и ще ги върнем в каменната ера има да раждат турчетабс по 5 ръце.Я малко по сериозно с тая турция кво я изкарвате някаква свръхсила.Тоннали видехте на кво има направиха прехвалените немски танкчета Леопардис.
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сайта ви на Съд в Страсбург за разпространение на пропагандни материали , барабар с тебе , ясно е кой е
83
5
 
23
 
! Отговори
истината преди 5 години
Ако наистина Тръмп е казал това в което много се съмнявам ,то Тръмп е доста наивен да си мисли,че турците ще го послушат !!! Тръмп не е *** и знае,че да заплашваш Турция е меко казано несериозно !!!Турция никога не отстъпва от националните си интереси !!! Ако някой не ми вярва да погледне Кипър !!!
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
FAKE NEWS pone yaglavieto na teksta
81
1
 
22
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Странно ми е как българина по форумите разбира от всичко, дава акъл за всичко и на всеки, само собствения си живот не може да оправи. Оправя Русия, САЩ, Турция, Калифорния, Китай и Марс ако трябва ще оправи, само своята си държава не може да оправи. Много вещи се извъдихте бе, хайде малко се поспрете, личи си че нищо не разбирате, ми поне се опитайте своя живот да оправите, тогава оправяйте хората.
80
3
 
6
 
! Отговори
погрешно разбрано преди 5 години
Гл.редакторе за тва Фейк нюз заглавие могат да се съдят в съответно в Затвора , защото си е 100% пропаданда , не е опустошяваме ви а ''икономичвски опустошаваме'' , така е като не не знаете в тоа сайт чужди езици а само копирате от другите сайтове
79
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случайно да си спомняте,как Великия Кравар се напъна да унищожи КНДР и беше изпратил любимото краварско плашило,военния флот и какви тъпотии сипеше към Ким...а как се сви като препикано мушкато,като видя,че Ким не само не се уплаши,но си провеждаше ракетните опити?!Сега работата намирисва на същото явление и всичко може да приключи,както стана след санкциите към Русия - Ердоган да си укрепи позициите,а турската икономика да се откъсне от американския долар и се ориентира към некраварския свят!
78
4
 
14
 
! Отговори
Бай бай тръмп преди 5 години
Довиждане америка гюле гюле
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кирилКалифорния също е населена с милиони китайци. И?
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
OSMAN E PRAV MNOGO PRAV
75
21
 
11
 
! Отговори
начо преди 5 години
русия е бита карта.не са го разбрали само бг льохманите.я вижте синовете на к.нинова и ст.данаилов чии граждани станаха
74
0
 
0
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
Интересно е как глупостите написани от 73 са намерили такъв позитивен отклик.
73
9
 
7
 
! Отговори
кирил преди 5 години
сибир вече е китайски,арендован от китайски фирми и населен с китайци.така стават сега нещата,нещо много не си в час
72
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смърт за САЩ!
71
18
 
8
 
! Отговори
Страната преди 5 години
Страната на алкохолиците си отива -- Russia NO FUTURE COUNTRY