Военен прегази 8 души, мислел ги за мюсюлмани

Адвокатът му твърди, че е с посттравматичен стрес
Обновена: 27 апр 2019 11:06 | 27 апр 2019 11:05, Александър Попов
90
Военен прегази 8 души, мислел ги за мюсюлмани
Снимка: CNN

Бивш американски военен се вряза с автомобила си в минувачи и рани осем души, ги мислел за мюсюлмани, съобщи полицията на щата Калифорния, цитирана от Франс прес.

34-годишният Айзея Пипълс е разследван за опит за убийство с утежняващо вината обстоятелство - расистки мотив, уточни полицията на Сънивейл, близо до Сан Франциско.

"Има нови доказателства, според които Пипълс целенасочено е нападнал жертвите си заради расата им и убеждението, че са мюсюлмани", съобщи полицейски говорител на пресконференция.

Според местните медии сред ранените има трима членове на едно семейство: бащата, 13-годишната дъщеря и 8-годишният син. Най-пострадало е момичето, което е в кома.

Не се съобщават националността или вероизповеданието на жертвите.

Адвокатът на Айзея Пипълс заяви, че клиентът му е бивш военен, който страда от посттравматичен стрес и че той ще поиска обвиняемият да получи подходящо лечение.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13 лошо е да желаеш на някому смъртта... Не се знае утре ти как ще си... Болести и смърт не се желаят....
33
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VictimizedНяма невярващи хора. Пълна лъжа и илюзия е, че имало атеисти. Дори атеистите си имат Бог, те го наричат Природа( или нещо подобно) и пропагандират "Закони на Природата" и начин на живот. И доста от тях са фанатици във Вярата си.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо: Не е изявление на полицията, а един полицай е казал това на някой от медиите. Второ Бившия военен е чернокож а не бял расист, както им се иска на медиите.Трето: Определението мюсулманин, не е определение за раса, както внушават медиите.Случая е много съмнителен, тъй че по-добре да изчакаме. Ама медиите не чакат а плескат бързо и организирано пропагандата си, пък ако са в грешка, ще се се измъкнат с малки букви извинение в някой ъглче . Ама лошия дъх да остане.
31
5
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Религиите са промивка на мозъка!Няма нито едно доказателство че Бог съществува."Няма и доказателства за това, че не съществува. Религията нищо повече от институциализирана философия за живота която хората са събирали през вековете. За това и християнството има за фундамент основи от предишни "религии". А йерархичната структура е необходима, за да може да се монополизира тази философия, каноните са за да се "узаконят" "вярванията" на миряните. Нещата не точно така както ги папагалстваш
30
0
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 5 години
Гл.редактор реално е за пред Съд
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Текста е краден от сайта на БТА както вски ден правят тукаСайта БТА изришно забранява разпространяването на техни материли , написано е в Общи условия
28
2
 
16
 
! Отговори
Нафарфорий преди 5 години
До Анонимен"Християнизирането" започва в Рим сред робите и плебеите на империята защото римските патриции са осъзнали че новата тогава религия - Християнство е изключително изгодна за тях . Призовава към смирение и покорство . Изисква да се подчиняваш на господаря си. Ако ти забият един шамар - да си обърнеш и другата буза за още . Да не се заглеждаш по богатстовото на господаря си а да живееш в мизерия и молитви. Да не проявяваш инициатива - Господ /попа ще ти каже какво е най-добро за тебе .
27
0
 
14
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Странно как тук пропускат да кажат че военния е Афроамериканец а не бял .. и от къде тая теория че ги газил щото мислел че били мусюлмани като сред прегазените е нямало някой с мусюлмански дрехи или жени с бурки . И как в движение от колата преценяваш кой от каква религия е ? Странна новина .
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тоа Американец въобще ако е такъв знае ли че Християнизирането започва някаде през 3 век в Европа и затова той сега е християнин ако въобще е такъв
25
2
 
6
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До Българин"Какво предлагаш за смесените бракове"Ами смесените да си изберат една от страните.Както се казва-"Време разделно".Всъщност,войната ще е неизбежна,ако не се постигне разграничаване.
24
5
 
5
 
! Отговори
Курти преди 5 години
До Анонимен 23: Колега, май не си бил в Армията. Човекът е останал верен на положената Клетва. Видял е, че милиционерите блеят и е действал по Устав. Свършил си е работата. Българските смотани Ушаци, още не могат да ми формулират обвинение, поради НЕГРАМОТНОСТ. Чули са, че нещо се е случило срещу руснаците в Грузия, но нямат доказателства. Остават Афганистан, Ирак, Босна. Питай зам. мин. на МВР подп. Милко Бернер (първият некадърен Старши национален представител на България през 21-ви век, койт
23
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анти мюсюманската пропаганда не прощава. За да могат да оправдаят действията си в мюсюлманските държави, таканаречените "демократи" направиха огромна антимюсюлманска пропаганда, но само срещу държави, обект на техите интереси и на евентуално американско насилие, за да се намали емпатията на хората към страдащите от "демократичните" интереси. Както се случи с Виетнам, Либия, Афганистан, Ирак, Иран и навсякъде другаде по света. Включително Русия и Китай. И българите необразовани вярват ;)))
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рогоносецът винаги иска отмъщение...
21
1
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
В заглавието - "Военен", в първия ред на текста вече става "Бивш". Велики сте.
20
0
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Ами на човека още му се привиждат муджахидини ! Нормално е - той воюва още ) ДЗАК)
19
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До МдаКакво предлагаш за смесените бракове?
18
6
 
36
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Кръстоносните походи...Пък арабите и турците,са завладели близкия изток и северна Африка само със силата на словото,и миролюбиво убеждаване в превъзходството на Корана.Смех!
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лечение щял да поиска! Защо досега не е поискал лечение?На човек с мисъл в главата да убива хора, какво лечение?
16
11
 
30
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Само едно е решението-разделяне на християните от мюсулманите.Европа и С.Америка за християните,Азия и Африка за мюсулманите.Очевидно мирното съжителство е НЕВЪЗМОЖНО!Не трябва да се бъркаме в техните работи,ама и те да не припарват в Белия свят!
15
32
 
9
 
! Отговори
cCc преди 5 години
До БауПрочети малко книги. Християните колко милиона мюсюлмани са убили? Колко са кръстоносните походи?