Турция предупреди САЩ: При санкции ще има ответни действия

Чавушоглу спомена и американската база Инджирлик
22 юли 2019 17:07,
162
Турция предупреди САЩ: При санкции ще има ответни действия
Снимка: Reuters

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу предупреди, че Турция е готова да отговори, ако САЩ й наложи санкции заради придобиването на руските зенитно-ракетни системи С-400, предава ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус".

Американската администрация обсъжда дали Турция да попадне по икономически и финансови санкции след придобиването на руското въоръжение. Анкара вече беше наказана като й беше отказано да завърши сделката по придобиването на 100 изтребителя F-35, произведени в САЩ и на въоръжение в НАТО.

Още по темата
"Ако САЩ предприемат действия срещу нас, то ние ще излезем със съответстващ отговор. Разбира се, ние бихме искали отношения да продължат в качеството на два партньора в НАТО, но ако те проявяват враждебност към нас, то ние ще предприемем мерки", заяви първият дипломат на Търция.

Той дори отиде по-далеч като не изключи в тази връзка Анкара да предприеме "определени мерки по темата за авиобазата Инджирлик".

Това е най-източна разположената военновъздушна база на НАТО и е от изключително стратегическо значение за операциите на съюзниците в Близкия изток. В момента в базата е дислоцирано 39-то американско авиокрило и броят на служителите е близо 5 000 души.

Чавушоглу все пак изтъкна, че страната му се надява, че американският президент Доналд Тръмп и неговата администрация няма да въведат санкции в рамките на CAATSA - Законът "за противодействие на противниците на Америка чрез санкции".

Под ударите на този закон в момента са редици държави, сред които Русия и Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Турците са обкръженкТи се моли да няма война в Турция,че само това ни липсва и нови вълни бежанци.Ердоган и той трябва да смекчи тона,не е добре за страната му да провокира великите сили.
81
3
 
25
 
! Отговори
1 преди 4 години
До liliПич, тези българи в Германия тука се турчеят, а иначе са индийци!
80
12
 
26
 
! Отговори
Амуджа преди 4 години
Чета ви коментарите и ви се чудя,аджеба онзи професор дали не грешеше за онези 80 %.То *** разбира от всичко е ясно-разбира от политика,от геополитика,разбира от всичко,но защо не рабере най-накрая,че турчинът не е като него.Не се снишава и не чака да отмине бурята.Стои изправен докато отмине.
79
23
 
13
 
! Отговори
питащ преди 4 години
Мислите ли, че турците ще могат да правят с тези ракети каквото си искат? Руснаците ще им дадат ли последна разработка и софтуер, или ще могат да ги контролират от космоса? Е трябва да са н-е-н-о-р-м-а-л-н-и!
78
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тя пак Турция хич не е точила ножа за Албания и подкрепа на *** там. Хората са казали, като копаеш гроб, сам ще паднеш в него. Отделно защо Турция подкрепя Палестина, а стреля по кюрди? :) Айде да не говорим само за САЩ.. Да поогледаме и другите?
77
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Племе което ползва изхода за вход не ми го хвалете
76
8
 
14
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Хич не съм фен на Ердоган, но не бързайте да му предричате края. Да, уязвим е откъм кюрдите - могат да го разкъсат (с военна помощ и инструктори). Но, първо, САЩ не са това което бяха (те самите се давят), и второ, и при това положение могат да го сготвят, но това ЩЕ РАЗМЕСТИ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПЛАСТОВЕ. Край на конфронтацията с РФ, по-слаби карти в Близкия изток... Дали са готови за това? Ето същината на проблема. Прогнозата ми е, че засега АГОНИЯТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ.
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се смееш ли да плачеш ли.......
74
3
 
7
 
! Отговори
До до 87 преди 4 години
Мисленето НЕ Е от силните ти страни!!!!!
73
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако чичо Сам обещае и за нас поне едни 100 км. да се включваме и ние в патакламата
72
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смях, анадолските дивaци ще нападат САЩ ли???
71
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да умира. Истанбул не го ще, а е 20 милиона.
70
18
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Турция предупреди САЩ: При санкции - спираме ви баклавите и тулумбичките...
69
20
 
15
 
! Отговори
Осман преди 4 години
Факт е турция е сбирщина от над 100 дивашки плeмeна
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМой човек, има митахондриални групи и генетични маркери, които СЪВСЕМ ТОЧНО ПОКАЗВАТ КЪМ КОЯ ЕТНИЧЕСКА ГРЕПА ПРИНАДЛЕЖИШ.Няма как да се изкараш зулус, маор или грък - за последното ти трябва семитски маркери. Четете, бре! Безплатно е!
67
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Картината е ясна. Турците проспахаа, кога мустака стана диктатор и са ще слизат на долу. Докато дойде последната страница на всякаква диктатура - война. Жалко Турция вървеше в правилната посока.. Стана най богата държава наоколо, туризъм, събития... Бизнес... Сега година след година потъва. И всичко това заради един болен.
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма добра или лоша война
65
13
 
9
 
! Отговори
Осман преди 4 години
На нас в турция ни викат rявypи колкото и да се пъне онова
64
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 60 Не се заблуждавайте ,няма ДНК тест определящ към коя нация принадлежи човек!Българин съм ,но турчина за много неща е прав!Само трябва да знае ,че НАТО може и без Турция,докато Турция без НАТО я чака бедствие!
63
3
 
9
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
До етнически турчинТова е неолибералният фашизъм, който разкъсва нациите. Хайде *** в съда и се опитай да докажеш, че си син, примерно, на Бил Гейтс, за да наследиш милиардите му. Следва ДНК тест и пълен провал на исковата ти молба. Защо? АМИ ПРОСТО ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИШ НА КАКЪВТО СИ ИСКАШ. Ти специално си БЪЛГАРИН и ние те обичаме. Ела при нас - след време ще излезнат много неща за нашата (моята и твоята!) история и много от "турците" ще си спомнят какви са.