Турция предупреди САЩ: При санкции ще има ответни действия

Чавушоглу спомена и американската база Инджирлик
22 юли 2019 17:07,
162
Турция предупреди САЩ: При санкции ще има ответни действия
Снимка: Reuters

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу предупреди, че Турция е готова да отговори, ако САЩ й наложи санкции заради придобиването на руските зенитно-ракетни системи С-400, предава ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус".

Американската администрация обсъжда дали Турция да попадне по икономически и финансови санкции след придобиването на руското въоръжение. Анкара вече беше наказана като й беше отказано да завърши сделката по придобиването на 100 изтребителя F-35, произведени в САЩ и на въоръжение в НАТО.

Още по темата
"Ако САЩ предприемат действия срещу нас, то ние ще излезем със съответстващ отговор. Разбира се, ние бихме искали отношения да продължат в качеството на два партньора в НАТО, но ако те проявяват враждебност към нас, то ние ще предприемем мерки", заяви първият дипломат на Търция.

Той дори отиде по-далеч като не изключи в тази връзка Анкара да предприеме "определени мерки по темата за авиобазата Инджирлик".

Това е най-източна разположената военновъздушна база на НАТО и е от изключително стратегическо значение за операциите на съюзниците в Близкия изток. В момента в базата е дислоцирано 39-то американско авиокрило и броят на служителите е близо 5 000 души.

Чавушоглу все пак изтъкна, че страната му се надява, че американският президент Доналд Тръмп и неговата администрация няма да въведат санкции в рамките на CAATSA - Законът "за противодействие на противниците на Америка чрез санкции".

Под ударите на този закон в момента са редици държави, сред които Русия и Иран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе турците не са ли разбрали че тяхната роля е да воюват с Русия иначе за какво са им на запада
61
5
 
3
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
До До етнически....ЧЕСТНО ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ,-ОСМАНСКА РОЖБА!!!!!
60
5
 
10
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
До Анонимен 67-Абе човек климата в твоя двор е в хаус.ПОГРИЖЕ СЕ ЗА СОБСТВЕНИЯ ДВОР
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да ви пошушна на ухото нещо сврзано с Русия, България, Турция, Черно море. "Газпром" размрази работата по "Южен поток".
58
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58 етнически турчинБолен мозък е този който се е хванал на акъла на Ердоган !Турция нищо добро не я чака ,натам на където се е запътила тоест,извън НАТО !САЩ и Запада са отмъстителни и въобще няма да се намесят при конфликт ,даже напротив ,ще помагат на враговете на Турция!А,да си приятел с Иран и особенно с Путинова Русия ,хич не е здравословно,а и гърците ще наливат ,,масло в огъня"!
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До етнически....ДА И КАКВО?
56
7
 
9
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
До 14762България е била кръстопът на много войни.Много трудно може да се докаже кой какъв е,важното кой за какъв се определя нали!
55
5
 
18
 
! Отговори
джо преди 4 години
Та нали заради базата в Инджирлик се купуват Руските системи. Комшиите не са късогледи, след опита за преврат и безкрайните цветни революции, всяка суверенна страна трябва да има едно на ум. Особено с приятели Американци.
54
10
 
8
 
! Отговори
14762 преди 4 години
До етнически турчинПринципно съм съгласен, но с леката уговорка, че етнически турци в БГ Е ДОКАЗАНО С ДНК ТЕСТОВЕ, ЧЕ ИЛИ НЯМА, ИЛИ СТАТИСТИЧЕСКИ СА ПРЕНЕБРЕЖИМО МАЛКО. Приятелю с български корени, избери си друг повод за гордост, ще те приветстваме, ела при нас, не се отделяй!
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са си виновни ,че турците се гаврят с тях!В годините назад Турция получаваше стотици милиони безвъзмездни помощи във вид на лицензи за въоръжение на армията ,добри финансови кредити и т.н.Стигна се до там ,че Президента на САЩ Дж.Буш -старши при посещението си в Анадола нарече Турция ,,,втората миРодина"!!!
52
8
 
23
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
Аз се радвам че Турция е цивилизована държава и няма да отговаря с никакви средства на част от вашата омраза.Имам доста приятели българи които са достойни хора и се радвам че ги имам.Но бог да пази България от болните мозъци!!!!
51
8
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
И кога Израел е заобикалял Сирия ? Бомбардира си на воля когато си иска и каквото си иска в Сирия ! Пък С- 400 си стоят на позиция и пазят .....
50
7
 
9
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Продажбата на С 400 на Турция (2-ра по численост в НАТО, макар и не по сила) е ПЪЛЕН КРАХ НА САЩ заради опасните последствия: 1) дефинира се област, в която РФ е безспорен лидер; 2) по-ефективна военна техника на далеч по-ниска цена; 3) НАТО не е безусловен съюз: по-смелите могат да правят каквото си искат, а примерът е заразителен; 4) САЩ не може да контролират собствената си военна рожба, да не говорим Китай или Русия - началото на бавния край; 5) НАТО НЯМА ЮЖЕН ФЛАНГ - ПИТБУЛ С 1-НА ЧЕЛЮСТ.
49
12
 
17
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
Чета ви коментарите и ви се чудя на манталитета.Нито управление,нито икономика,нито елементарното здравеопзване нито армия,нито елементарната култура,НИЩО НЯМАТЕ ДАМИ И ГОСПОДА БЪЛГАРИ!!!!!Подредете личния си двор,не си тормозете малкото останоло чипче!!!!!
48
10
 
13
 
! Отговори
НАТО ВЪН преди 4 години
краварчовците да глътнат малко вода :)!
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересите са балансирани.Даже Турция е на голяма печалба от връзките със САЩ,защото освен във военното сътрудничество, получаваха финансиране,фирмено коопериране и инвестиционни стимули като граничен член на НАТО и забележете,помощ като РАЗВИВАЩА(!?) се държава! Ние можем само да мечтаем за такова отношение.
46
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички турци са зверове. Сиви вълци. Както техният символ. Примитивни хора, примитивни символи.турчин кожата си мени, нравът -никога.
45
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пуйкистан е бита карта. Съвсем скоро на нейното място ще има няколко нови държави, без турци.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БГОРЯЗАНИЯ ЩЕ ГО ПИТАШ НА ТВОЯТА
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 41ДОБРЕ ПОМНЯ,БЪЛГАРИНО ЗАЩО СЕГА НЕ СЕ ОПИТАТЕ СЪЩОТО.ТИ СИ ГОЛЯМ БАБАИТ.БЪЛГАРИ ЮНАЦИ.ОПИТАЙ И ЩЕ ВИДИШ