Доналд Тръмп обвини видео игрите за насилието в САЩ

Според него трябва да се ограничи продажбата на видео игри
5 авг 2019 20:23,
38
Доналд Тръмп обвини видео игрите за насилието в САЩ
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп обвини видео игрите за насилието и масовите стрелби в САЩ.

Игри, които "насърчават насилието" трябва да бъдат спиране и да станат по-трудни за купуване, смята американският президент.

"Трябва да спрем величаенето на насилието в нашето общество", заявил президентът в своя реч, след като в рамките на 24 часа две масови стрелби в САЩ отнеха живота на 29 души.

Още по темата

"Това включва страховитите и мрачни видео игри, които са днес лесно достъпни. Твърде лесно е за уязвимите млади да се заобиколят с култура, която насърчава насилието", казва още Тръмп.

Според него трябва незабавно да се спрат, или ограничат, продажбите на видео игри.

В речта си Тръмп обвинява интернет за радикализацията на онези, които извършват масови стрелби и подобни атаки. Той посочи, че става въпрос за "мрачен упадък" на социалните мрежи и тяхната вреда. Тръмп е говорил още за психично здраве и е осъдил "расизъм, предразсъдъци и бялото превъзходство", пише Independent.

Въпреки думите му, връзка между видео игрите и насилственото поведение не е установявана и свързването на двете е спорен въпрос за академици и експерти.

През февруари проучване заключи, че няма доказателства, че онези, които играят видео игри с насилие са по-склонни да демонстрират агресивно поведение в реалния свят. Според проучването връзката между двете е пресилена.

Доналд Тръмп нееднократно е заявявал, че трябва да има по-добра регулация в продажбата на игри със съдържание на насилие, за да се ограничи вредата, която те могат да нанесат на младите хора, които ги играят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепям 1000%! Имам синове и личен опит! Интернет е ЗАРАЗА!
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е вярно.Познавам младежи,които играят на такива игри и изобщо не са агресивни. Обстановаата в САЩ заедно с многото дрога и марихуана е взривоопасна. Тече тиха гражданска война,и някой използва тези масови убийства,за да обере оръжието на народа.
11
1
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Има истина в това. Игри и холивудски бози рекламират насилието. И по-тъпите и лабилни индивиди започват да го възприемат като възможен, достъпен и лесен начин за справяне с проблемите.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас сумати народ израстна с видеоигри, обаче не четеш през ден за някой луд избил маса народ. Значи проблемът е в "чипа".
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че ояденото американско общество е болно е ясно,но се оказва че и паунът не го слуша главата!
8
2
 
7
 
! Отговори
бай брадър преди 4 години
Тръмпи при вас по-лесно се купува пистолет отколкото бира, децата ходят по стрелбищата да пуцат с бойни оръжия, и игрите са ви виновни...
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бива да се забранява нещо заради няколко изкукали по тая логика да забраним и мирната религия.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли Русия виновна Путин дори лично е водил група латиноси и негрота които от засада са стреляли по полицаите после се ги заливали с Новичок и са хакнали една будка за продажба на цигари.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този клоун настрои бели срещу черни, проми им мозъците с всякакви расистки и емигрантски простотии и после се стрелят... какви оигри, какви пет лева. Това недоразучение в политиката е по-зле от наш бибитко даже!
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно в Индия и Китай дали не играят?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трмпутин като знам колко игри с насилие играя и как не те понасям интересно що не съм станал луд терорист и не съм ти пратил нацисткия за.дник при ментора ти в Ада.Но пък в новата ти глупост по.чти има смисъл, в предните и токлова нямаше.От друга страна защо да се занимавам с теб ти рушиш новата империя на злото по начин за който аз мога само да си мечтая успех с което.Един съвет.Като лъжеш, обвини за насилието и рептилите така хем ще ти дадат пари за проекта за космически войски, хем си невинен
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са виновни видеоигрите, а насилствено налаганите либерални ценности и мултиетнически модел.
1
1
 
2
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
Господ е виновен, че ги е създал. Други виновни няма.