Най-кървавият ден: Убитите след стрелбата в Ел Пасо са 20, ранените - 26

Политици отново призоваха за контрол над оръжията
Обновена: 4 авг 2019 07:33 | 4 авг 2019 07:30, Александър Попов
156

Двадесет души загинаха и 26 бяха ранени при стрелбата в търговски комплекс в американския град Ел Пасо, съобщи губернаторът на щата Тексас Грег Абът.

За нападението е задържан 21-годишен бял мъж, живеещ в района на Далас. Засега се смята, че той е единственият извършител.

Абът каза, че това е един от най-кървавите дни в историята на щата.

Властите разследват версията за престъпление, извършено от омраза.

Още по темата
Нападението бе извършено в търговски комплекс, където се помещават магазин "Уолмарт" и молът "Сиело виста". По думите на Гомес в "Уолмарт" е имало между 1000 и 3000 клиенти в момента на атаката.

Кандидатите за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ догодина обвиниха Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия и нейните съюзници в Конгреса за масови убийства като вчерашното в Тексас, предаде Асошиейтед прес.

"Не е просто днес, това стана неколкократно тази седмица. Това стана и тук в Лас Вегас, където някакъв лунатик изби 50 души", каза сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс.

"По целия свят хората гледат към САЩ и се чудят какво става? Какво е менталното здраве в Америка, където отново и отново виждаме неописуем ужас", добави Сандърс.

Той разкритикува ръководството на Републиканската партия в Сената, че е "по-загрижено за това да задоволи Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия, отколкото да се вслуша в мнозинството от американския народ".

Бившият конгресмен Бето О'Рорк, който е родом от Ел Пасо и представлява града в Конгреса в продължение на 6 години, прекъсна предизборната си кампания. Той каза, че се прибира у дома, за да бъде "със семейството си и с родния си град".

"Това е лудост. Можем да победим производителите на оръжия", каза бившият вицепрезидент Джо Байдън.

Сенаторката от Калифорния Камала Харис обеща, че ако бъде избрана, в първите 100 дни от президентския си мандат ще издаде указ за налагане на контрол върху оръжията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Мухли, кой си ти да адвокатстваш на държава, намираща се на хиляди километри от нас през морета и океан! Която вилнее с военна сила по цял свят и нас ни готви за пушечно месо срещу еднокръвните ни братя, които пишат на нашата писменост и изповядват нашата православна вяра! "Комунистите", въпиеш диво! Няма комунисти, ако имаше, щеше да е друго! И ти щеше да си друг - щеше да се умилкваш, да се мазниш и да ругаеш ЦРУ и Пентагона!Аз съм живял в САЩ. Твърдя, че едно време животът там бе по-добър!
114
0
 
4
 
! Отговори
Шок преди 4 години
Кой гледа в САЩ???Ако не ни се натрапват под всякаква форма никои няма да се интересува от тях и възгледите им???Ама те държат медиите и занимават всички със себе си
113
1
 
3
 
! Отговори
Снежи преди 4 години
Убийци , а не " обийци" . Научи български и тогава коментирай.
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tова са атлантическите ценности на " демократите" с които ни зомбират всеки ден
111
1
 
3
 
! Отговори
Americano до бригади преди 4 години
След като не можеш да готвиш, така ще е.има всичко тук, ама трябва да си го. сам
110
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента съм на бригада в САЩ. Това, което го пишете не е точно така, или поне не изцяло.Тук храната е ужасна, ядат само бургери и ***, яки материалисти и консуматори са, но мнозинството от хората (семействата от средната класа) са добри и възпитани. Любезни са, питат те как си без да се познавате (макар и фалшиво) и успешните хора са много работливи. Но наистина имат проблем с увеличаващите се латиноси, цветнокожи, тихоокеанци и всякакви такива.
109
7
 
13
 
! Отговори
евреите преди 4 години
сега ще опищят света за забрана на оръжиятана хората им писна от цветнокожи ще има гражданска война в САЩ - евреиската толерастия и глобализъм трябва и ще бъдат унищожени !!!
108
15
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
Малее, колко ... има тук по тази територия! Преди да пишете всякакви глупости се огледайте около себе си! Здраво се надъхвате от някакви трагедии в САЩ, а не осъзнавате колко е голяма тази страна и колко много хора има и пак има 100 пъти повече ред от нашета мила територия! Ей, като гледам, *** Ви подготвят да Ви лашнат пак на изток, при "братята", където "няма" убийства, престъпления, а само висш християнски морал :)! Много сте зле - управия нямате!
107
3
 
13
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
А Байдън и цялата пасмина кандидати на демократите да кажат какво Обама направи за да победи NRA? Нищо! След поредното масово убийство само се стигна до обсъждане на възможността от провеждане на дискусия за ограничаване на достъпа до оръжия. Ако не беше трагично щеше да е смешно. Но сега същите тези лицемери които се кръстеха в Обама плямпат отново колко уж били загрижени и какви планове уж имали. Е те това лицемерие ще му донесе още един мандат на Тръмп па те да продължават с плямпането.
106
10
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен и следващите 5 Говня.а Явно е верно,че простите останаха в България като мнозинство.Злобата и простотията ви е ОЧЕВАДНА.Жал ми е за вас.Все пак човек има само един живот.
105
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е обаче да се налагат санкции на Русия .. да се разрувашат държави като Сирия и Югославия и Венецуела и Иран ..и тн.... а не си погледнат назраните гръзове. *** им е културата и политиката
104
8
 
12
 
! Отговори
ционист преди 4 години
Какво са 20 души убити във сравнение с населението на тази еврейска колония - САЩ.
103
5
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
нищо не могат да направят властите!...НЕ ЧЕ ИСКАТ,де..Щатите са основани на принципа "Бърз,или мъртъв",на силата на патлаците и "свободата да ги използваш"..ОСНОВНАТА им "политика" се състои в УПОТРЕБА НА ОРЪЖИЕ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА и ЗАГРАБВАНЕ на ЧУЖДИ блага и свободи.Това е!..Те НЯМА КАК да се променят!!!!!!Единствено Йелоустон може да направи нещо..Но докато тай са кандърдиса,краварите ще затрият света..
102
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са тотално под котрола на ционистите от 1920 година които пропагандират пълна разруха на християните и нов световен ред-определен от тях
101
1
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 103 преди 4 години
Сравнението ти със Швейцария е чудесно!Швейцарците, въпреки че са изключителни, не се смятат за такива. С това оръжие ще бранят страната си, а няма да налагат демокрация по цял свят, а и запасите, на които често викат мъжете, са Божия благодат! Законен отпуск от жените им, кеф - няколко дена няма да ти пилят, а ти да се оправдаваш!В Израел ходят с бойно оръжие по улиците, в транспорта и такива неща не стават. От деца ги учат само за какво служи оръжието. И похватите на джу джуцу и карате...
100
5
 
22
 
! Отговори
бла,бла преди 4 години
Направи ми впечатление, че пишете, че мъжът е бял, а в подобни случаи, в които мъжът не е бял, не го пишете от къде е и какъв е. Или по-скоро дословно цитирате статията. Само ми направи впечатление, нищо друго.
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22И защо го пишеш това? Ние го знаем. Знаем и причината - такива като теб зад волана и лоши пътища. Толкоз!Съвет - не смесвай темите! Това говори за лошо възпитани, объркана мисъл или и двете!
98
4
 
12
 
! Отговори
22 преди 4 години
Пък миналата седмица в БГ умряха 9 човека за един ден в катастрофи.
97
8
 
21
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Тоя е изперкал, заради "прекрасният" живот в САЩ... Другите се държат , "давейки" отчаянието с алкохол , дрога или антидепресанти.
96
7
 
1
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Тоя как са го задаржали или като е видял друг човек с оръжие пред себе се е напикал и припаднал ....