Заложническа драма във Филаделфия, ранени са шестима полицаи

Няма загинали при операцията
15 авг 2019 07:52,
15
Заложническа драма във Филаделфия, ранени са шестима полицаи
Снимка: Reuters

Шестима полицаи са били ранени при престрелка с въоръжен мъж във Филаделфия, която избухна в късния следобед и продължава вече няколко часа, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Говорител на полицията в най-големия град на американския щат Пенсилвания писа в Туитър, че най-малко 1 човек стреля срещу полицаите в квартала Найстаун в северната частна Филаделфия, предава БТА.

Полицията във Филаделфия успя да благополучно да изведе двамата блокирани полицаи от дома, където се е барикадирал въоръжения стрелец, както и трима от арестанти, оказали се в капан на най-горния етаж на сградата след началото на стрелбата късно снощи, съобщи полицейският шеф на града Ричард Рос, цитиран от Асошиейтед прес.

Рискованата операция по извеждането им бе успешно осъществена след стъмване снощи, като междувременно въоръженият мъж продължаваше да стреля. "Цяло чудо е, че днес тук не загинаха много полицаи", каза Рос. Според него към този момент ситуацията там се преценява повече като "вземане на заложници".

Той добави, че полицейски командоси са успели след продължителни опити да се свържат със стрелеца и да го призоват да се предаде. "Знаем, че той е жив", отбеляза полицейският шеф. В момента преговорите продължават и от известно време въоръженият не е откривал огън. Предполага се, че той не е ранен, но това още не е установено.

"Разчитаме той да започне да разбира, че е в негов интерес да излезе и да се предаде. Не знаем обаче, дали ще стане така", каза Рос.

А на пресконференция, предавана на живо от телевизия Си Ен Ен, кметът на града Джеймс Кени съобщи, че мъжът, открил стрелбата в северните части на Филаделфия, е стар познайник на полицията и многократно е бил съден по криминални обвинения. Той обърна внимание, че стрелецът е успял да се запаси с "неограничено количество огнестрелни оръжия и муниции за тях", което му позволява да стреля в продължение на часове.

По данни на полицейското управление, на шестимата служители на реда, получили огнестрелни рани по време на стрелбата, е оказана медицинска помощ и те вече са добре. Още няколко колеги са получили травми от друг вид по време на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еди познат швейцарец военен се завърна от щатите където беше ходил и каза, че е зле. Храната е много по скъпа от колкото в Европа, жилищата скъпи, престъпност много. Каза , че хубаво за едноседмична екскурзия но за живот не става
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От много демокрация се избръмчава. За краварника тази случка не е нищо ново. Там такива неща са ежедневие. Нещо като "забава и зрелище за обществото".Сега ще туитват, фейсват и така до следващата случка.Само тАпигьози искат да идат да живеят там.
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нападателят е имал НЕОГРАНИЧЕНО количество оръжие. Made in USA.
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредните жертви на Втората поправка...