Жената, показала среден пръст на Тръмп, спечели местен вот

Победа извоюва и сомалийка, подложена на заплахи
7 ное 2019 08:40, Елка Василева
24
Жената, показала среден пръст на Тръмп, спечели местен вот
Снимка: архив, Reuters

Жена, която беше уволнена, защото показала среден пръст при преминаването на кортеж на президента Доналд Тръмп в щата Вирджиния, спечели местни избори там, предаде Франс прес.

Петдесет и две годишната Джули Бриксман, самотна майка с две деца, изгуби работата си като анализатор към компания-подизпълнител на правителството и армията, след като се появи снимка, на която през 2017 г. се вижда как тя кара колело и отправя неприличен жест към кортежа на Тръмп.

След това уволнение симпатизанти на Тръмп я заплашвали и обиждали, но Демократическата партия поканила Джули за кандидат за място в надзорния съвет на окръг Лаудън. Във вторник Джули спечели място и увековечи победата си с туит, към който има препратка към снимката, коствала й работата. Опонентка на Джули беше републиканката Сюзън Волп.

Още по темата

На изборите във Вирджиния републиканците изгубиха контрола върху двете камари на местния парламент. Демократите държат сега всички постове в щата и това е необичаен обрат там от 90-те години на миналия век насам.

Същевременно във втория по големина град в щата Мейн, в който има много африкански мигранти - Люистън, американка от сомалийски произход, беше избрана за член на градския съвет, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Сафия Халид, която е на 23 години, е и най-младият член на общинския съвет. Тя е от Демократическата партия. Предизборната й кампания обаче беше белязана от заплахи и опити за компрометиране. Появи се снимка от ученическите й години, на която тя прави неприличен жест към камерата, за която Сафия каза, че е била детинска постъпка, направена, когато е била на 15 години.

Сафия обаче получила и ненавистни послания от цялата страна, в които тя била обиждана заради цвета на кожата или религията й. Били отправени и призиви за линчуването й, а нейният домашен адрес бил публикуван от неин зложелател в група във Facebook. Халид е родена в Сомалия и е живяла в бежански лагер, преди да дойде в САЩ.

От две десетилетия насам сомалийци започнаха да се местят в Люистън в търсене на жилища на достъпни цени. Сега градът с население 36 000 души е дом за над 5000 африканци.

На местните избори в Мейн, който е вторият "най-бял" щат в страната, първо и второ поколение кандидати от четири африкански страни - Сомалия, Конго, Гана и Нигерия, спечелиха места в градските съвети и в училищните комитети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: местни избориСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Ехааа преди 4 години
Сигурно щеше да е вече вице-президент ако си беше показала сисите .
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е президент на неудачниците, хора на които винаги другите им са виновни. Самият Тръмп е пълен неудачник като президент и всички около него са виновни за провалите му. Това е причината за постоянните уволнения в "екипа" му. Екип не е много подходяща дума за сбирщината от хора около него.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двете партии в Америка отново ще я доведат до гражданска война.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дива ***. било я яд че той бил богат и успял а тя пропаднала клошарка.мъжо и класик -татуиран наркоман и алкохолик.самотна майка пхах
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До номер 1:Внимавай, че според истанбулската конвенция си наказуем. Такива думи е вероятно да предизвикат психическо увреждане у жената и ти трябва да понесеш най-строги наказания.
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А светът показва среден пръст на САЩ.
10
3
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Прелестите на демокрацията - народа избира за кметица жена показала среден пръст, без да се интересува от нейните управленски способности.
9
4
 
9
 
! Отговори
Владимир Путин преди 4 години
Тръмп отдавна се е доказал като мъжкар и че има правилно мачистко и антилиберално отношение към подобни кухи ***.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е толкова лош Тръмп ами да си изберат Пийт .Само *** не са имали за президент.Но на всички е ясно ,че ако не се преизбере Тръмп , Джо Байдън с мазните ръчички ще пипа девойки в овалният кабинет.Щом е демократ МОЖЕ ,но ако е републиканец е лошо. Тръмп даряваше милиони на демократите, беше подръжник докато не започна да критикува маймунката с големите уши, че бомбардира с дронове училища и детски градини в билизкият изток .Смееха се че той никога няма да е президент..
7
2
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
"Самотната майка на две деца" е показала на Тръмп с пръсти това от което има най-голяма необходимост всяка киф.ла в нейното положение. Но ще си остане само с надеждите и мечтите че некой може да и отръска джоджана.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да правят няма как да попречат на Тръмп да вземе втори мандат.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е да я изберат все пак новината е интересна за голяма част от хората и гласуват първосигнално за нея.Очакваме Слави да покаже среден пръст на ББ и след това и него да го изберат.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За сега обаче масовото освиркване на стадиона във Вашингтон ми е фаворит. Там кой знае колко хора трябва да се уволнят, градът ще остане без работна ръка хахахаМелания обаче остана желязна, леко замръзнала усмивка, а Тръмп мисля че не му пука изобщо, за него няма лоша реклама хаха, ***
3
9
 
5
 
! Отговори
Да бе, да преди 4 години
Смятай колко е закъсал, щом всеки показал му среден пръст е избран.
2
4
 
22
 
! Отговори
Специално преди 4 години
за мигрантите Тръмп е прав.
1
3
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Калпазанка...