Ердоган пред Тръмп: Няма да се откажем от руските С-400!

Ако разногласията за F-35 продължат, Турция ще се откаже
19 ное 2019 14:48,
62
Ердоган пред Тръмп: Няма да се откажем от руските С-400!
Снимка: Reuters, архив

Невъзможно е Анкара да се откаже от руските зенитно-ракетни системи (ЗРС) С-400. Това е казал турският президент Реджеп Таийп Ердоган на американския си колега Доналд Тръмп, предава ТАСС.

"Обяснихме на Тръмп, че Турция няма да отстъпи по въпроса за С-400. Казах на Тръмп как Турция бе доведена до покупката на системите С-400 и той призна, че имаме право", заяви турският лидер в хода на изказване в Анкара.

Още по темата

Освен това Ердоган подчерта, че по време на срещата с Тръмп в САЩ той му е казал: "Ако разногласията (със САЩ) за доставката на изтребителите F-35 продължат, то Турция ще бъде принудена да задоволи своите потребности от другаде“.

През септември 2017 г. Руската Федерация обяви сключването на договор с Турция за доставка на С-400 на стойност 2,5 млрд. долара. Споразумението предполага частичен трансфер на производствени технологии на турската страна. Първите доставки започнаха на 12 юли, пише "Фокус".

САЩ и НАТО активно се противопоставят на придобиването на С-400 от Турция.

На 17 юли говорителка на Белия Дом в писмено изявление съобщи, че решението  на републиката да придобие руската система за ПВО прави невъзможно тя да продължи да участва в американската програма за изтребители от пето поколение F-35.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
41
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Турция е суверенна и авторитетна държава ,управлявана от истински патриоти.Не мигат нито пред ЕС, нито пред Велика Кравария.И затова всички се съобразяват нея. Дори Путин им прости за сваления самолет.Ако съпоставим Ердоган с Боко и Шкембе войводата ,ще видим защо сме последни в Европа.
26
4
 
48
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Евалла на Ердоган! Мъж като мъж. А нашите безгръбначни герберасти се чудят как да оближат краката на дъртака с рижия перчем. Срамота е бе другари герберасти ,срамота е.Цвъко всяка година ходи да ближе , а сега и *** стяга дисагите с армагани.Отврат.
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен19, А ти ще продължаваш да продаваш плътта на майка си, сестра си, съпругата си, приятелката си (ако си жена своята) на запад и ще се мислиш за гражданка на държава членка на ЕС.С продажба на плът не се става европеец(ка), става се с честен труд, умения(не само в леглото) и морал.Не плачи на чужд гроб след като твоят е готов изкопан и скоро ще те заровят в него заедно с цялото ти злобно, гадно,мързеливо,продажно, малко, лукаво, недоразвито,крадливо,лъжливо племе-племе пред изчезване.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20 без Турция нали се сещате, че нато е дотам, купят ли и руски самолети край, държат и бежанците, либерастите и онея с 32 та пола дотам я докараха, Ра, сипаха света ама бумеранга в тях се връща
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,хубаво де! Стига се оплаква!
22
17
 
18
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
Ама вие наистина ли сравнявате Турция с Русия ?! Първата е толкова бедна на природни богатства, че могат да отглеждат само лозя и то не съвсем качествени! Русия може да си е самодостатъчна много векове напред.
21
18
 
11
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименВсички страни от НАТО ще ударят със санкции Турция,поне във военната област ,пък Ердоган нека купува руски таралясници!Турция съвмесно с Китай произвежда РСЗОС ЮКорея САУСобствено производство на малко или много немодерни БТР, БМП и броне автомобили вкл от класа MRAVСобствени комплекси РЕБСобствени Тактически Крилати ракетиСобствени ДроновеСобствено производство на Учебни самолети включително реактивниСкоро и Танка Алтай можеби ще го пуснатИМПОРТОЗАМЕСТВАНЕ в Турски вариант
20
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зъл народ със зъл дклартатор!
19
27
 
3
 
! Отговори
Замислен до 18 преди 4 години
Простете, бихте ли ми обяснили къде отиде завода на WV ? Аз нещо не знам за завод на WV в Турция? А 6 милиона турци в Германия е пренебрежима цифра. Хипотетично, ако ЕС затвори границите си за турски транспортни фирми само за 3 месеца, само си вземете пуканки и гледайте какво се случва с Турция. п.п. Ягоди не ям. Съответно, няма причина да бера :)
18
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Китай и Индия се отказаха от Су-57"1. Китай никога не е искал да влезе в програмата Су-57 - а Купи Су-35 за да разгледа двигателите Ал-41Ф - Китай вече 20 години не може да доведе до серийно производство модерни мотори за изтребители(за транспорти ползва технологии от преди 50 години шумни лакоми и димящи)2. Су-57Е се предлага с двигатели АЛ-41Ф-А1 и това е основно защото Индия се отказа от проекта иска достъп до новите двигатели Изделие 303. Индия искаше евтин лиценз - не стана
17
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция разполага с 350 немски танка ,,Леопард-2" които отдавна плачат за ремонт!По договор немците трябва да го извършат срещу 2,5млн.на танк,само че работата зацикли и турците ще има да чакат,поне докато Ердоган е на власт!Всички страни от НАТО ще ударят със санкции Турция,поне във военната област ,пък Ердоган нека купува руски таралясници!
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 10Във Германия има 6 млн турци завода на ФВ къде отиде ? Турция неофициално е във ЕС отдавна, а ти си само един фигурант във тоя ЕС, имаш щастието да береш ягоди и нищо повече.
15
3
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До 13"А реално САЩ и ЕС ако решат, а то както вървят нещата ще стане много скоро, ще бутнат турската лира както бутнаха руската рубла след анексирането и труците ще живеят в мизерия като руснаците докато сами не свалят Ердоган."Бутнаха Рублата - Руснаците повикаха НЕВОЛЯТА, Седнаха си на Д и почнаха да бачкат нали? Произвеждат в Рубли и продават в ДолариЕрдоган мина на разчети Лира-Рубла в търговията с РФКато РФ и Турция купува в рубли, произвежда в Лири и продава в доларисанкции майна
14
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Какава е "Интифадата" около ЗРК С-400След разпадане на СССР Турция решава че ще става голям играч в района. Така и така притежава втората по-големина армия в НАТО. НО САЩ и Западна Европа започват да и слагат пръти в колелата както се казва. Огромни проблеми при кандидатстване в ЕС, Отказ да се продава модерно оръжие. Негласна забрана за Продажба на ЗРК на Турция...Да погледнем как Турция излезе от положението - Модернизирани Ф-16 и М-60 от Израел, САУ и части за танкове от ЮКорея, РСЗО Китай
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да не им е бай Боко да се навежда?
12
0
 
17
 
! Отговори
Тц преди 4 години
Дразгите са едно, ама като се стигне до ядрени оръжия е друго. САЩ са безкрайно близки със Саудитска Арабия, но е абсурд да им разрешат да станат ядрена сила. Русия подкрепя северна Корея, но и се озъби за ядрената програма. Стигне ли се до атома, големите се обединяват.
11
3
 
15
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Говорителка на Белия Дом в писмено изявление съобщи, (...) че решениетоправи невъзможно тя да продължи да участва в американската програма за изтребители от пето поколение F-35."Султанът, като им съобщи, че ще купи Су-та, вместо Ф-ки и ще го върнат набързо в програмата.
10
21
 
17
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
Вижте, нито съм русофоб, нито русофил. Нито съм про-САЩ, нито анти-САЩ. Просто се замислям. Реално Турция не притежава нито един патент за сериозните си производства. Ако САЩ реши, със съответния натиск над ЕС, точно за 6 месеца са способни да върнат Турция в 1970-та година, когато произвеждаха само дини. Разбира се, че и САЩ и ЕС ще понесат някакви загуби от подобен конфликт, но някак мисля, че биха го понесли. Нещо твърде съмнително за раклатената икономика на Турция.
9
7
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 4 години
Ти чуваш ли се? Как ще позволи който и да е (дори и Путин) да анексира ядрените бомби, нали ще го затрият за секунди и русиа и САЩ
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган се въоръжава до зъби ще купи още С- 400 и Су-57 краварите яко ще духнат супата в Инджирлик имат 50 ядрени бомби Ердоган ще ги анксира като Ню Мексико както американците го анексираха незаконно.