Главният епидемиолог на САЩ се постави в режим на самоизолация

Служител в Белия дом се е заразил с коронавирус
10 май 2020 09:45,
25
Главният епидемиолог на САЩ се постави в режим на самоизолация
Снимка: БГНЕС

Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ, ще работи в режим на самоизолация две седмици, след като служител на Белия дом се зарази от новия коронавирус, съобщи в събота вечерта CNN, цитиран от TACC.

Още по темата

Според телевизионната компания основният американски специалист по инфекциозни заболявания e решил да спазва 14-дневната карантина, след като в петък се оказа, че говорителят на вицепрезидента Майк Пенс се е заразил с новия коронавирус. Фаучи отбеляза, че ще продължи да работи дистанционно в рамките на Междуведомствената работна група, създадена от Белия дом, допълва „Фокус“.

Освен това, както посочва CNN, той ще може да продължи да посещава оглавявания от него изследователски център, където също ще бъде в изолация. Той непрекъснато ще носи защитна маска на лицето си. Самият Фаучи смята, че рискът от инфекция в неговия случай е нисък. Скринингът за коронавирус на Фаучи ще се провежда всеки ден.

По-рано още двама членове на работната група на Белия дом за COVID-19 бяха поставени под карантина. Пълна самоизолация ще бъде наблюдавана в продължение на 14 дни от ръководителя на Федералните центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ Робърт Редфийлд, както и на ръководителя на Администрацията по храните и лекарствата (към Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ) Стивън Хан.

Според университета "Джон Хопкинс", който прави изчисления въз основа на данни от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 1,3 милиона случая на зараза с новия коронавирус и са починали 78 794 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Dedo преди 3 години
Toia e podkrepian ot dalbokata darjava. Dori i dedo Trapm ne moja da go mahne makar che mu beshe dignal mernika predi 2 sedmici.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бяха ли тия тримата, споменати тук, същите за които говори професорката от САЩ, която пет години е лежала в затвора? Точно те са! Печелят от заиграване с лекарства и ваксини, някои от които са причина за нарастналия брой аутисти! Гадове!
17
2
 
11
 
! Отговори
Акт преди 3 години
Дайте му Оскар
16
4
 
26
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
Тръшна се, после ще обяви че се е ваксинирал и благодарение на ваксината ще живее до 186 години и като заемащ тази ключова възраст ще препоръча горещо цЕл свЕт да се ваксинира....мдаааа
15
1
 
21
 
! Отговори
Били черпи преди 3 години
Колко удобно! После тихомълком ще се изсули към някой тихоокеански остров, за да изживее щастливо заработената пачка.
14
1
 
18
 
! Отговори
БУДАЛА преди 3 години
и аз да имам собствен остров или имение с две хиляди нектара гори в швейцарските Алпи ще се самоизолирам. Даже ще споделя с десетина модела на Плейбой и Викторияс Сикретс. Не за друго- от алтруизъм
13
2
 
20
 
! Отговори
За тулупите преди 3 години
Българските *** също са под карантина... защото с това си печелят парите.Вече 2 месеца се "трудят" тук, макар и безрезултатно... Ха-ха-ха.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените с нетърпение я чакат тази статия за да дезимформират тези с наченки на пробуждане. Бойно поле земя :]]
11
1
 
38
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Тони Фаучи, с италиански корени, е супер бандю.га. Номер 5, анонимен, много правилно отваря очите на читателите тук. Цял живот Фаучи служи вярно на фармацевтичната мафия при 5 американски президента досега. Изкарал е над 200 милиона с дейността си в тази разкапана и корумпирана държава и служи вярно на интересите на гигантски концерни.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пандемията е измислица на Бил Гейтс ама защо ли и в Китай и в Русия и в Турция и в Иран я взимат доста сериозно???
9
28
 
7
 
! Отговори
Брей преди 3 години
Тук гледам само коментират хора, които живеят в САЩ. Повечето знаят за Щатите само от Холивудските филми, където сервитьорка живее в мезонет в Манхатън, а полицай кара порше. На друг са му виновни успелите хора, и такива като Бил Гейтс са му прецакали нещастния живот. Трети ще линчува главния епидемиолог на Щатите. Осъзнавате ли, че сте никои в този свят и сте само една бройка, единственият начин да ви публикуват някъде е като число от статистиката.
8
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелава на всички които смятат че тази пандемия е измислица да се заразят с безобидния вирус :))
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега главните *** на републиката започват да пишат коментари :))
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над тридесет милиона останали без работа американци с удоволствие биха го срещнали на улицата но лицемера се покри. За сега.
5
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потърсете в Интернет...Антъни Фаучи е много противоречива фигура с огромно влечение към съмнителните сделки, стига да са печеливши.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еееееее ииииии
3
5
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"Според университета "Джон Хопкинс" Там нямат ли си НОЩ? Това "според" ми навява асоциации, че данните са фейк, а вие само ги препечатвате, следователно разпространявате фейк информация, като такива подлежите на съдебно преследване. Фейк новините в ЕС са забранени от 2018 г.
2
2
 
30
 
! Отговори
Този заедно преди 3 години
с кланът на клинтън и гейтс за много години в панделата. Защо си мислите, че Тръмп отказа да финансира мафиотската СЗО...
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главния лицимер на САЩ