Новата любима лекарка на Тръмп вярва в извънземни, демони, рептили

Д-р Стела Еманюел във видеоклип, пълнен с неверни твърдения за лечението на COVID-19
29 юли 2020 20:30, Елка Василева
75
Новата любима лекарка на Тръмп вярва в извънземни, демони, рептили
Кадър: YouTube

Името на д-р Стела Еманюел не беше широко известно до преди два дни. Педиатърът и религиозен проповедник стана онлайн хит, след като се появи във видеоклип, изпълнен с фалшиви и неверни твърдения за лечението на COVID-19.

Нейните думи бяха подкрепени и от американския президент Доналд Тръмп, който сподели фалшивото видео в личния си профил в Twitter. Публикацията му беше изтрита от социалната мрежа.

Оригиналният видеоклип е изпълнен с неверни твърдения, пише на сайта си bTV.

Какво представлява видеото?

На него се виждат група от хора, наричащи себе си „Американските лекари на първа линия“. Те са облечени с бели лекарски екипи и говорят разпалено на фона на Върховния съд във Вашингтон.

Те изреждат редица неверни и фалшиви твърдения за лечението на коронавируса, включително че хидроксихлорокинът е чудодеен лек за COVID-19, както и че маските не предпазват от разболяване.

Още по темата

Клипът изглежда на пръв поглед доста елементарен, но благодарение на Доналд Тръмп, сина му Тръмп Младши и крайнодесния новинарски уебсайт „Брейтбарт“ в рамките на едва шест часа то става изключително популярно онлайн.

Видеоклипът се появява в редица антиваксинални групи, споделя се и от хора, които подкрепят конспиративни теории. Подобно на клипа „Пландемик“ се разпространява мълниеносно, като все повече негови копия се качват онлайн.

Кои са „Американските лекари на първа линия“?

Това наименование е една от причините видеоклипът да стане толкова популярен онлайн. На пръв поглед изглежда като достоверна организация, създадена след появата на COVID-19 в САЩ.

Въпреки това не може да бъде открита никаква информация за подобна организация.

На запитвания от американски медии участниците в клипа твърдят, че са медици, които лекуват пациенти с коронавирус, но така и не казват в кои болници и медицински заведения практикуват.

Д-р Стела Еманюел: Използваме ДНК от извънземни за лечение!

Един от най-разпалените участници във видеоклипа е д-р Стела Еманюел – педиатър и религиозен проповедник.

Тя многократно подкрепя използването на хидроксихлорокин – медикамент, за който вече е доказано, че носи повече вреди отколкото ползи при лечението на COVID-19.

Но не тези нейни твърдения са шокиращи – Еманюел многократно попада в полезрението на медиите заради други свои изказвания, като например, че медиците използват ДНК от извънземни, за да лекуват дадени болести.

Тя също така твърди, че с това ДНК се разработва тайна ваксина, която да накара хората да спрат да вярват в религията.

Отделно от това смята, че различни гинекологични и фертилни проблеми като кисти, ендометриоза и стерилитет се дължат на това, че хората правят секс с демони и вещици в сънищата си.

Стела Еманюел е и твърд поддръжник на конспиративната теория за рептилите – гущери, които управляват световното население.

Във видеоклипа Еманюел твърди, че хидроксихлорокинът е чудодейният лек, който ще сложи край на COVID-19 по света. Тя също така казва, че излекувала редица пациенти с медикамента.

„Ехо, не ви трябват маски! Има лек!“, казва тя в един момент от видеото.

Към края на клипа се вижда как останалите присъстващи се опитват да избутат Еманюел от микрофона и да спрат нейната изпълнена с фалшиви твърдения реч, но е прекалено късно – клипът е споделен от „Брейтбарт“ онлайн и бързо събира приблизително 16 милиона гледания, значително повече от тези на „Пландемик“.

Защо видеоклипът стана толкова популярен?

Една от причините е в убедителния външен вид на участниците в него. Отделно, той е създаден само с една-единствена цел – да се хареса на всички опоненти на задължителната карантина и поддръжниците на отварянето на икономиката.

Това, в комбинация с пресподелянето от „Брейтбарт“ прави видеото онлайн сензация.

Докато социалните мрежи успеят да се намесят и да премахнат едната част от клиповете, те вече са нанесли сериозни последици.

Д-р Стела Еманюел отвръща на удара!

След като оригиналният клип беше свален от Facebook, Стела Еманюел направя изявление, в което казва, че Исус ще накаже социална мрежа за действията им.

„Ако не върнете обратно видеоклипа онлайн, Бог ще ви накаже! Никой не може да се меси в делото Господне. Ако не върнете клипа онлайн, Исус ще спре сървърите ви“, казва тя.

Отговор има и американският президент Доналд Тръмп, който лично спомогнал за разпространението на клипа. Той коментира пред „Ню Йорк таймс“ ситуацията.

„Поради някаква причина интернет искаше да махне тези видеа и ги махна. Смятам, че лекарите са много уважавани. Има една жена, която е удивителна, докато говори, която има страхотен успех в лечението и те изтриха гласа й. Не знам защо я махнаха. Може би са имали основателна причина, може би не“, коментира американският президент.

Причината за това хидроксихлорокинът все още да се тиражира като „чудодеен лек“ е подкрепата от Доналд Тръмп, а и не само. Според американския президент хидроксихлорокинът е лекарството, което ще спре глобалната пандемия.

Тръмп още в началото на пандемията заяви пред медии, че пие превантивно хидроксихлорокин – нещо, което е изключително опасно за здравето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добър лекар!Чест и почитания, д-р Еманюел!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И никой няма да чуе или усети, Отговорът на Китай. Бавно бейби, со малко Зор.
18
4
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Кой Казва, че Твърденията й са НеВерни?! Кое Министерство на Истината?! Кое е Вярно, кое не е се решава с научни доказателства, не с Постулати!!
17
4
 
7
 
! Отговори
аха преди 3 години
Да ама на Тръмп лудата докторка предписва лечението на професор по вирусология от Йейл и получава 100% положителни резултати. Който иска да прочете да ходи на Newsweek да чете как се лекува короната според световно признат професор, на който лечението е прегледано от комисии лекари в 5 държави и е в медицински журнали също при над 3000 пациента има само 2-*** починали. Лечението му по българските цени на лекарствата струва към 85лв за цялостно лечение и дава над 99.94% успешен резултат.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
днес, стигате ново дъно
15
3
 
1
 
! Отговори
Вече преди 3 години
Си има един подобен...пациент, трябва да е много щастлива.
14
1
 
6
 
! Отговори
чич Петю преди 3 години
тая жена е отишла в белия дом и е представила отчет за работата си и ефикасността на прилаганите препарати при болни с повишен риск. откъде преписвате тия врели некипели?
13
1
 
7
 
! Отговори
RLM преди 3 години
Стига расизъм!Reptile Lives Matter !!!
12
0
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Доста...шарлатани ша са...навъдят покрай...вируссчето.Тръмп ми изглеждаше сериозен...плейбой,а и като президент е...добър.Дано и извънземните...помогнат,да се преодолее...пандемията.Убеден съм,че бай Дончо има връзка и с тях и ще ги...помоли за помощ.
11
4
 
5
 
! Отговори
баба Ванга преди 3 години
Во годината на Короната че доде оранжев *** и че ве отърве от Големио Гущер!
10
4
 
1
 
! Отговори
Кукуруку преди 3 години
Това представляват и "левите", и "десните" екстремисти не само в Щатите, а в някаква степен и в Европа. И на едните, и на другите много им пречат фактите, установени от скучната и досадна академична наука, затова са готови да се разправят с нея по-безмилостно и от сталинския режим, когато бастисал "буржоазните лъженауки" кибернетика и генетика - един от факторите за по-късния пълен провал на СССР. Дали антинаучният бяс няма да подхлъзне фатално и западната цивилизация?
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да бъдат поздравени краварите, със шествастващият Черен Лебед!
8
3
 
8
 
! Отговори
МагСтела знае всичко преди 3 години
Тръмп да не е изгонил ония лекари дето го гледаха като извънземно когато им даваше компетентните си съвети за използването на белина и дезифектанти . Явно Тръмпончо се е засегнал че не му вярват и ги е сменил с този доктор Еманюел за която няма граници във въображението и съвсем свободно допуска божествена намеса , дезифектанти и викане на духове за справяне със здравните проблеми на американците .
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнете каква ммуна са направили лекар в Сащ.Като тези пoдxopa ли искате да станем.Погледнете какво лно на снимката това ли искате.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май по цвят я е избирал не по знания.
5
5
 
7
 
! Отговори
Рептил адженда преди 3 години
Ако беше казана лъжа, никой нямаше да изтрие видеото!
4
3
 
8
 
! Отговори
Винцеремос, дрОгаре! преди 3 години
Всъщност, пожелавам от сърце Сламеният човек некой ден да го лекува единствено д-р Стела (звезда, естествено!).
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак има и По по най изгърмели от мутрата. Ако това е утеха с водка, че ще си посегнеме и с Ракия!
2
3
 
5
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
След като WHO и CDC не показват добри резултати, се прибягва до услугите на вуду шамани.
1
0
 
12
 
! Отговори
Как можа бе доналде преди 3 години
Изпусна мангъра, сега слафчу че го прилапа за листата на партията си.