Тръмп: Китай да бъде държан отговорен за коронавируса

Ще победим вируса, ще сложим край на пандемията, обеща той
Обновена: 22 сеп 2020 21:48 | 22 сеп 2020 21:47, Анисия Иванова
68
Тръмп: Китай да бъде държан отговорен за коронавируса
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ООН трябва да държи Китай отговорен за пандемията от коронавирус, отнела живота на около 200 000 американци и близо 1 милион души по целия свят, предаде Асошиейтед прес.

"В началото на разпространението на вируса Китай забрани вътрешните полети, но разреши на самолетите да напускат Китай и да инфектират света", каза стопанинът на Белия дом във видео, излъчено на Общото събрание на ООН, предаде Франс прес.

"Китайското правителство и Световната здравна организация, която е почти напълно контролирана от Китай, изказаха невярното твърдение, че не съществува доказателство за предаване на вируса от човек на човек", добави той.

"Ще разпространим ваксина, ще победим вируса, ще сложим край на пандемията и ще влезем в нова невиждана епоха на благоденствие, сътрудничество и мир", каза още президентът.

Тръмп използва речта си, за да приветства сключени неотдавна международни споразумения, на които САЩ станаха посредници - едно между Косово и Сърбия и още едно между Обединените арабски емирства, Бахрейн и Израел, с които "изпълнихме съдбата си на миротворци". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено перхидролнотоНедоразумение в Белия дом с неадекватните си "решения" е отговорен за смъртта на над 200 000 души в САЩ.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците със своите попикани васали франция оче си въобразват че са някакви световни лидеру а тях изобщо ги няюа в цялата схема.
18
4
 
6
 
! Отговори
Кот' кажи бат Д преди 3 години
... Гл. лекар на болница в Сиатъл излиза с твърдение че са имали болен от коронавирус през октомври... ама иначе Китай го пуснал вируса 2м. по късно Октомври в НюЙорк СЗО прави 3ЧАСОВА демонстрация на световна пандемия от коронавирус, ама то от Китай започнало всичко. Бил Гейтс е собственик на патентите за 3 изкуствено създадени коронавирус щама , ама те неговите не били опасни а Китай започнал всичко.Най добрата за сега ваксина в САЩ е на "Модерна" която е започнала работата по нея 2016г ???
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От Флорида напълно си прав ако победи Тръмп победа за целия свят, който в противен случай изпада под китайско либераско комунистическо робство с маски и ваксини и прочие...
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хахаха "Тръмп ще смачка Китай" иначе китайския комунизъм ще залее света ...
15
11
 
13
 
! Отговори
От Флорида преди 3 години
Може да е арогантен и всякакъв Тръмп, но е прав. И за разлика от либералните двулични социалисти се бори за благоденствието на народа си. Този вирус беше направен и пуснат от Китай с икономическа цел. Дано да спечели Тръмп иначе ще сме свидетели на псевдо демокрация = комунизъм в световен мащаб. Вече няколко пъти се опитаха да го убият, явно прави нещо както трябва.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битка между Китяй и Индия ще има Китай за повече няма сили и да видим кой ще застане на страната на Китай освен беззъбите немски кучета други жешаещи няма да има
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оптимист. Но може и да не дрънка само празни приказки. Президент на САЩ е все пак. Благоденствие, ваксини..Нещо има между редовете.
12
12
 
15
 
! Отговори
Кеф преди 3 години
Не мислех че ще доживея да видя как 'хегемона' и 'свтовен лидер' лае безсилно отстрани и внимава да не го сритат.
11
7
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Дрън-дрън.Пенсионерски изблици
10
9
 
14
 
! Отговори
Лъжеца вика.... преди 3 години
"Китай да бъде държан отговорен"- Типично за каубоите отатък океана е да играят на покер! Блъфовете са нормален инструмент за тях.
9
4
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
На Карлуково свършиха местата и ви пуснаха да коментирате по сайтовете...А БМБ покрай строителството на фалшиви магистрали резна парите за хапчета за шизофреници и ей го резултата
8
24
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Китай и Русия са зло и следва да бъдат ... и ще бъдат разколачени.Тръмп ще смачка Китай, а следващият президент ще ритне столчето на русия.
7
6
 
14
 
! Отговори
Китайска работа преди 3 години
Те китайците така си могат - копирали са вируса с грешки и сега ваксината на американците не работи...Но виновен е този дето е пратил вирус - не този който го е върнал обратно!
6
8
 
17
 
! Отговори
Те така правят... преди 3 години
На краварите винаги друг трябва да им е виновен!
5
3
 
20
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Тръмп не е твърде в ред,обаче Байдън е съвсем изперкал...Какво става с Америка,евр*ейските и собственици толкова ли не могат да намерят що годе нормален човек да управлява?Или не искат?
4
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Тръмп - Америка наистина имат велик лидер този път - не някакъв
3
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чувствена, емоционално заредена реч с нищо не отстъпваща на сцена от холивудски филм с як и напорист бацко, който си скъса червения потник и си насини гърдите след десетки удари с юмруци.
2
6
 
20
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Тои не е ли американско творение
1
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези кравари са по-зле от китайските комунисти!