Безредици в САЩ след ново убийство на чернокож от полицаи

Насилие и грабежи през втората нощ на недоволство във Филаделфия
Обновена: 28 окт 2020 10:16 | 28 окт 2020 10:05, Елка Василева
102
Безредици в САЩ след ново убийство на чернокож от полицаи
Снимка: архив, БГНЕС

Стотици хора участваха в демонстрации в американския град Филаделфия за втора поредна вечер след поредното убийство на чернокож от полицията, предаде Франс прес.  

Станалите безредици идват след смъртта на 27-годишния Уолтър Уолъс, за когото семейството му обяви, че е имал психични проблеми. Причините за убийството му от полицията се изясняват.

Полицията съобщи, че в понеделник следобед двама нейни служители са се отзовали на сигнал за мъж с оръжие в кв. „Кобс Крийк“ в Западна Филаделфия.

Говорителка на органите реда заяви пред АП, че мъж, впоследствие идентифициран като Уолъс, е държал нож и се приближил към полицаите въпреки техните предупреждения да свали оръжието. В резултат бил прострелян в рамото и в гърдите.

Недоволството във Филаделфия във вторник бе придружено от насилие и грабежи.

Полицията предупреди в Тwitter, че „голяма тълпа“ от около 1000 души плячкосва магазини в града и посъветва гражданите да избягват въпросния район.

Кадри от хеликоптер на местна медия показаха как хора нахлуват и ограбват магазин за обувки.

Репортер на АФП на друга локация съобщи, че в Западна Филаделфия се е събрала тълпа от около 1000 души. Част от нея влязла в сблъсъци с органите на реда.

От офиса на губернатора на Пенсилвания Том Улф обявиха, че в града ще бъдат разположени няколкостотин служители на Национална гвардия, „за да защитават правото на мирно събиране и протест, докато опазват сигурността на хората“.

В понеделник стотици демонстранти излязоха на улиците, откъдето полицаи ги изтласкаха с палки и щитове. Над 90 души бяха арестувани в първата вечер на безредици, над 30 полицаи са ранени, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Додоточно така разпада на ссср предизвести разпада на запада...нормално,благодарение на ссср и комунистическата пропаганда западът процъфтяваше...
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кога ще попнат да стрелят и азиатските престъпници.Така де да има расов баланс.Ясно е че азиатците са жълтите черни.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не знам ама като гледам как вървят нещата,нашата мила столица софия върви по пътя на филаделфия...има вече райони на града,където се оформят мигрантски гета(като изключим ромските махали разбира се)-лъвов мост,около женския пазар,обеля,надежда,толстой,овча купел,някои части на люлин и т.н.дори в центъра на софия все повече квартири биват заемани от афганистанци,иракчани,пакистанци и нигерийци.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черен братко, ще се жертваш ли за общността? Айфонът ми вече остаря и ме загрозява. Осем деца и 3 жени искат нови маратонки и анцузи.
31
2
 
10
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Някакъв Анонимен по-долу е направил връзка между сегашната ситуация в САЩ и неотдавна разпадналия се Съветски Съюз. Паралела е очеваден. И СССР, и днешните САЩ, (както и цялото Западно общество) имат едни архитекти, с общи цели, които, както е очевадно, действат по плана си с хирургическа точност. Затова и САЩ, и Западния свят се разпадат, точно както се разпадна СССР.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДодоСпоред либерастите черния касапин е трябва да нареже на слайсове полицайте, докато те му се извиняват, че са прекъснали социопатското му занимание да гони хората по улицата с нож. Колко благородно от тяхна страна, винаги на страната на подтиснатите на престъпници психари, нормалните хора правят като вятъра.
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия само чакат да стане нещо подобно че да ходят да грабят магазиниДреме им кой кого убилТо си стана ежедневие там с тия протести придружени с грабеж.
28
0
 
15
 
! Отговори
Маймуните берат преди 3 години
Айфони а лошите полицаи не им даватОставкаааа
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз имам един братовчед,който от над 30 години живее със семейството си в чикаго...той казва следното:когато преди 30 години пристигнах в чикаго почти не можеше да се види афроамериканец в центъра на града,днес не можеш да видиш бял...
26
0
 
25
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Значи така... вместо да бъде представена като Черен извади нож и нападна полицаи, новината бива представяна като Полицаи убиха черен... което е не само грубо изкривяване на истината, но е слугува на определени стереотипи. При това поръчкови!
25
1
 
20
 
! Отговори
Линкълн преди 3 години
Разликата между бели е черни е толкова голяма , че аз не вярвам че някога двете раси могат да живеят заедно и да са равни. А ако са принудени да живеят заедно , то бялата раса трябва да е доминираща и управляваща . Ейбрахам ЛинкълнДали е бил прав човека , и да казваш истината расизъм ли е. А да я отричаш демократично ли е . Да си сляп за фактите умно ли е ?
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е прекия ефект от либерастката холивуд-демократическа пропаганда - беззаконие и простотия. След като авторитета на полицията е сринат, след като престъпниците и социопатското поведение е издигнато в култ, всеобщата деградация е неизбежна. Опита да се изгради едно розово хипи общество е съизмерим с утопичната простотия на другарите от СССР.
23
1
 
18
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Когато някъв Динду извади нож и тръгне да коли полицаи, те имат законно право да се защитят. Точка! Подле другите Диндута почват специфичният си протест за граждански права, разбивайки магазини и крадейки маратонки, велосипеди, кеш-регистри и колела. А после клюноносите медии оплакват горките Диндувци, че били жертва на расизъм, каквото и да означава това.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по последни данни над 50 % от жителите на столицата вашингтон са афроамериканци,останалите са в графа други...като други означава латиноси и азиатци а белите се явяват едно незначително малцинство.такава е ситуацията и в почти всики големи градове на сащ-ню йорк,чикаго,атланта,лос анжелес,сан франциско,детройт,балтимор,филаделфия...да не говорим за маями и хюстън-там белите са вече екзотика.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е Черен петък в САЩ?Поредното пазаруване, след поредното убийство на чернокож от полицай.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Берем, бате, промоциите. Белите не могат да скачат като маймуни.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената раса която протестира грабейки е черната. В Африка правят същото , в Конго съм бил свидетел . 5 дена грабеха магазините , мъкнаха хладилници по улиците. Запалиха една фурна и камион с ориз , след като го разграбиха. Чак когато полицията застреля 11 човека всичко приключи. Протестираха срещу Кабила. Но грабежа е важен , даже оставка не викаха , просто грабеха .
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой бял човек жълтите азиатци ли.Най-добре е черни и бели да се обединят и да ги издавят в река Хъдзън
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп ги оставя да покажат на какво са способни, затова и полицията мълчи, всички да видят колко им е акъла на умните и красивите. Националния им герой Флойдчо, дето събраха за жена му 25 милиона , щото мъжа и вече го нямало да и помага ( той от години не я е виждал нито помагал ), е бил надрусан с фентанил, като си го е врял в з а д ника , в доза 3 пъти превишаващата смъртоносна доза. Дробовете са му били 3 пъти по тежки и пълни с течности. Той просто умря от предозиране, никой не го е душил.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е недоволство, а повод за плячкосване на магазини.