Безредици в САЩ след ново убийство на чернокож от полицаи

Насилие и грабежи през втората нощ на недоволство във Филаделфия
Обновена: 28 окт 2020 10:16 | 28 окт 2020 10:05, Елка Василева
102
Безредици в САЩ след ново убийство на чернокож от полицаи
Снимка: архив, БГНЕС

Стотици хора участваха в демонстрации в американския град Филаделфия за втора поредна вечер след поредното убийство на чернокож от полицията, предаде Франс прес.  

Станалите безредици идват след смъртта на 27-годишния Уолтър Уолъс, за когото семейството му обяви, че е имал психични проблеми. Причините за убийството му от полицията се изясняват.

Полицията съобщи, че в понеделник следобед двама нейни служители са се отзовали на сигнал за мъж с оръжие в кв. „Кобс Крийк“ в Западна Филаделфия.

Говорителка на органите реда заяви пред АП, че мъж, впоследствие идентифициран като Уолъс, е държал нож и се приближил към полицаите въпреки техните предупреждения да свали оръжието. В резултат бил прострелян в рамото и в гърдите.

Недоволството във Филаделфия във вторник бе придружено от насилие и грабежи.

Полицията предупреди в Тwitter, че „голяма тълпа“ от около 1000 души плячкосва магазини в града и посъветва гражданите да избягват въпросния район.

Кадри от хеликоптер на местна медия показаха как хора нахлуват и ограбват магазин за обувки.

Репортер на АФП на друга локация съобщи, че в Западна Филаделфия се е събрала тълпа от около 1000 души. Част от нея влязла в сблъсъци с органите на реда.

От офиса на губернатора на Пенсилвания Том Улф обявиха, че в града ще бъдат разположени няколкостотин служители на Национална гвардия, „за да защитават правото на мирно събиране и протест, докато опазват сигурността на хората“.

В понеделник стотици демонстранти излязоха на улиците, откъдето полицаи ги изтласкаха с палки и щитове. Над 90 души бяха арестувани в първата вечер на безредици, над 30 полицаи са ранени, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
15
 
! Отговори
Saki преди 3 години
В Африка ,когато леопарда или крокодила убият някой павиан, цялото стадо павиани,започват да крякат силно и да се мятат подивели по дърветата.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на полицаите, така да продължават!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има акъл да носи нож, иначе ако убие някой-психичноболен да не го пипа закона. Тези тукаедни сънародници се правят на подобни жертви. Но там полицията пази реда
12
11
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Ко ви интиресува ко става в Сащ бря? Ко ще тва ,а става ,а са упраят.Дай да гледаме нази си.От вирусо жа ни умори па и глад иде.Тука кът огладней народъ и тука жа грабят магазини.
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вече трябва да почнат да им взимат паспортите. Предполагам вече всички видяха какво се случи с онзи Флойд, 30 минути борба, за да го вкарат в патрулката и абсолютно неадекватното му поведение. Пълни са с толкова много ***, за които представите за общество, закон и ред са на много примитивно ниво. С такива за съжаление само силата е средство за комуникация, от думи и отношение просто не разбират. На нас ни е трудно да си го представим, но ще трябва. Махалите са такъв инкубатор.
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъсали са тези от предното грабене и им трябват нови, но не им се дават пари. Видяха, че по този начин грабежите остават безнаказани и се очаква на всеки 3-4 месеца по един принесен в жертва да оправдае грабежите за милиони.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние Българите сме както в сащ срещу цветнокожите дискриминирани и преследвани на етническа основа само че в европейският съюз .
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сащ бавно,но сигурно се гетоизират и латиноамериканизират!финансовото цунами,което се задава от там скоро ще опостуши и българия...
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай и на тълпата на плячкосва. Това е заразно. Едните се надпреварват с другите и става хаос.
6
1
 
41
 
! Отговори
Май изборите преди 3 години
наближават. Демократите са заложили на черно.
5
6
 
12
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
ФАЩ, ФАЩ, ФАЩ, ФАЩ,ФАЩ, ФАЩ, ФАЩ, ФАЩ,ФАЩ, ФАЩ, ФАЩ, ФАЩ,ФАЩ, ФАЩ, ФАЩр ФАЩ. 244 г.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се оплачат на Радан К.Той ще им осигури резолюция.
3
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се пребират в Африка, там няма да ги убиват, направо ще са закуска
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп когато спечели изборите, всичко ще приключи.
1
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без насилие и репресии върху тая черна cган няма да се кротнат! И те наравно с джендърите смятат, че трябва да имат само права, но не и задължения.