САЩ прехвърлиха ударни дронове в Румъния

Освен машините MQ-9 Reaper са разположени 90 военни
5 яну 2021 15:45, Елка Василева
255
САЩ прехвърлиха ударни дронове в Румъния
Снимка: архив, БГНЕС

Американски разузнавателни ударни дронове MQ-9 Reaper и около 90 военнослужещи са разположени в авиобазата в град Къмпия Турзи в Румъния. Това съобщи командването на ВВС на САЩ в Европа и Африка, предаде РИА Новости.

Целта на машините е събиране на информация, наблюдаване и разузнаване в подкрепа на операциите на НАТО, се казва в съобщението.

Безпилотните самолети и военнослужещите се разполагат в Румъния за продължителен период от време, но конкретни срокове не се посочват.

По думите на генерал Джефри Хариджан, командващ американските ВВС в Европа и Африка, разполагането на дроновете на това стратегическо място "обнадеждава съюзниците и партньорите", но също "дава на противниците да се разбере", че може да бъде даден "отговор на всяка възникваща заплаха".

Разполагането на дроновете и военните е съгласувано с румънските власти, то говори за привързаността на САЩ към стабилността и сигурността в Европа и е насочено към укрепване на отношенията между съюзниците в НАТО и останалите европейски партньори.

Дроновете MQ-9 Reaper са производство на американската компания General Atomics и са оборудвани с турбовитлови двигатели. Скоростта им е над 400 км/ч, максималната височина на полета е 13 000 м, а максималната продължителност - 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Байдън уж е стар ама я вижте как опъъъва яко *** Вовичката
91
6
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 години
А кога и у нас ще докарат дронове и ракетни комплекси на НАТО???Когато цъфнат налъмите!Ако се случи по-рано, ще посрещнем американските оръжия, както посрещнахме фашистите през 1941-1944 г.!
90
9
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
А кога и у нас ще докарат дронове и ракетни комплекси на НАТО?Надявам се да е скоро!
89
5
 
6
 
! Отговори
Ъъъ преди 3 години
"привързаността на САЩ към стабилността и сигурността в Европа..."Ха-ха-ха! Ще се пукна от смях!
88
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До БобиНито ток имат, нито вода. Особено за водата, руското ЩЕ го знаем - новата волга :))))))))
87
6
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Лавров пак ще е тъжен :)
86
4
 
12
 
! Отговори
ФАКТИ преди 3 години
САЩ никога не са воювали в директен сблъсък със силен противник. Те винаги ползват хибридни похвати пропаганда, ***, НПО, както и държави които са като маши в техните ръце. и в тяхната военна стратегия е записано никога да не се допуска да се води война на тяхна територия. Държава на чиято територия се води война винаги страда и изостава икономически от другите държави.
85
8
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Руснаците бягат в САЩ и ЕС, щото в Русия е много хубаво, нали :)
84
2
 
4
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Патриот - и баш така се държат, ще знаеш. Това дето се лее в Македония е следствие от "естественото" им съюзничество с нас. Те да речеш никога не са побутвали и "братята" ни сърби срещу нас. Гледам нещо и Европа не ги вижда като теб. Защо ли?
83
9
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Русия е бедна и зла, но агресивна.Но е прекалено бедна за да се прави на военна сила.По добре да се пази от Китай, че му се пада северна провинция :)
82
3
 
4
 
! Отговори
до зозо преди 3 години
Мерси такива инвестиции. Те за това нямат нито вода, нито ток, стига лъжи!------------Пак шъ тъ питам за къв му е на Путин Бг (трън в гащите)Ти бил ли си в Крим преди и след "окупацията"?Аз също не, но разговарях с усраинец, чийто родители предпочетоха да си останат в Крим, вместо да избягат от "окупантите"!Та усраинеца на чист руски (щото тъй и не научи "мовата") потвърди, че Крим се е превърнал в Приказка!
81
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Много точно казано ...Само да знаеш че и у вас на гости могат да ти дойдат....Да идват, ама колко ще се върнат е друг въпрос? :)))))))))))))))))))))))))))))) ЧАКАМ!!!
80
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Печелившият вариант за България е обединена Европа, вкл. Русия. Точно това САЩ не позволяват, за да печелят на наш гръб.
79
8
 
6
 
! Отговори
Супер НАТО преди 3 години
Путин ще се окоти сега ;)Пак ще реве, че НАТО били наблизо :)))Русия е Зло и трябват мерки срещу нея.Това са дронове за разузнаване, но са показател, че своллочите трябва да си седят в тайгата.
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войната е лошо за малките държави като България и е добре за големите държави като САЩ. Щом искате да ви е лошо, пускайте америкаснки дронове в България и съседните държави.
77
5
 
4
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Боби - чети бе Боби! Хората са ти го написали в първите редове. Събиране на информация, наблюдение и разузнаване. Къде видехте някой някого да напада, че не разбрах? Тези машини няма да навлизат на руска територия/акватория. Какво пак се размечтахте, не разбирам.
76
4
 
3
 
! Отговори
Много точно казано преди 3 години
Цитат до Зозо "Като си много отворен *** се изрепчи на " клоуните" по границата дето ловят бежанци. Само да знаеш че и у вас на гости могат да ти дойдат така че готви трапезата или заеми подобаващата натовска поза а именно ниско наведена."
75
6
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Русия е естественият ни съюзник и партньор не само на нас но на Европа ,като цяло!ФАЩ от друга страна са ни смъртен враг и противник не само на БЪлгария но и на Европа!Цялата краварска хибридна война е насочена към всяването на разкол в Евразия за да могат да контролират света с издишащата им империя на злото!
74
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че точно социализма не прости на никого.Освен хилядите избити по концлагерите, и по границата, нашите деца , когато отвориха Кореком гледаха с отворена уста стоките. Че бяха свикнали само на боклу...ците, които виждаха в нашите празни и без това магазини.
73
6
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
натовци ако толкова искате да умрете за тъпатаа ви лаймерика защо не зимините на източният фронт направо,от нас българите един мощен патриотичен шут в тран-атлантическия ви !Хем братушките ще снабдим с тестови цели хем България ще се освободи от анти-българи и предатели печалба от всякъде!