Тръмп оставил "великодушно" писмо за Байдън в Овалния кабинет

Новият президент няма да разкрие съдържанието му
21 яну 2021 12:38, Нели Христова
42
Тръмп оставил "великодушно" писмо за Байдън в Овалния кабинет
Снимка: БГНЕС

След като положи клетва като 46-президент на САЩ Джо Байдън разкри, че предшественикът му Доналд Тръмп му е оставил "много великодушно писмо" преди да напусне Белия дом.

Говорейки от бюрото в Овалния кабинет след подписването на изпълнителниге заповеди от Ден 1, Байдън заяви, че няма да разкрие веднага съдържанието на писмото от уважение към Тръмп.

"Президентът написа много великодушно писмо", каза Байдън пред журналисти. "Тъй като беше лично, няма да говоря за това, докато не говоря с него, но беше великодушно."

Висш помощник на Тръмп описа писмото пред CNN като "лична бележка", в която Тръмп се моли за успеха на страната и новата администрация да се грижи за нея.

Съвременна традиция е изходящите президенти да пишат на своите наследници писмо и да им го оставят на бюрото  в Овалния кабинет. Според един от източниците на CNN Тръмп не е показал бележката, която е оставил на Байдън, на голяма част от своите съветници.

По време на брифинг в сряда вечерта прессекретарят на Белия дом Джен Псаки отказа да предложи повече подробности за писмото, което Тръмп остави за Байдън, като заяви пред репортери, че въз основа на коментари от Байдън "това е писмо, което е лично, както той каза на всички, беше едновременно великодушно и милостиво".

Макар да изглежда изненадващо, че Тръмп все пак е спазил тази традиция, след като игнорира всеки друг елемент на мирно предаване на власта, това действие е в съответствие с предишния му ентусиазъм от писмото, което получи от президента Барак Обама. Тръмп беше толкова зает с писмото на Обама, че се опита да му се обади веднага щом го прочете в Деня на встъпването в длъжност през 2017 г. Но Обама все още летеше до Палм Спрингс с президентския самолет и не можа да приеме обаждането.

Когато един от помощниците на Обама се обърна към Белия дом, за да върне призива, служителите на новия президент казаха, че Тръмп просто иска да благодари за бележката - и иска Обама да получи съобщението. Мъжете никога не са се свързвали директно.

"Беше дълго. Беше сложно. Беше внимателно", каза Тръмп за писмото седмица след встъпването си в длъжност в интервю за ABC News. "Отне ми време да го оценя."

По-късно той показа писмото на посетителите в Овалния кабинет.

В прощалното си обръщение в сряда Тръмп не назова новия президент по име, но заяви, че пожелава на "новата администрация голям късмет и голям успех". Това се случи след като той прекара три месеца опитвайки се да убеди света, че изборите са фалшифицирани.

Бившият вицепрезидент Майк Пенс също остави писмо за вицепрезидента Камала Харис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпи ми БидончоПиша ти да бъдеш честен и почтен, не като социалист.Американски патриотБай Дончо.
16
0
 
3
 
! Отговори
БАТ БОЖИН... преди 3 години
ГОСПОДИНЕ, НА 4 АПРИЛ ПИСМОТО НЯМА ДА ГО ЧЕТЕ ЦЕЦО, А ТОВА ЩЕ ГО НАПРАВИ БАТ ПЕШО, КОЙТО ВЕРОЯТНО ЩЕ НАСЛЕДИБАТ ОЙКО. ОБЗАЛАГАМ СЕ НА БАС.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писмото отдавна е публикувано, стига да знаете къде да търсите. На него пише:"Джо, много добре знаеш че аз победих".Доналд...даже няма и "с уважение..."
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Написал му е недвусмислена трибуквена комбинация от три пръста с преобладаващ среден,като послание какво го чака.
13
5
 
10
 
! Отговори
Трейс преди 3 години
А Тиквите ще оставят метро без релси на другите и магистрали инспектирани със Жипката.
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това се случи след като той прекара три месеца опитвайки се да убеди света, че изборите са фалшифицирани."Изборите бяха фалшифицирани и всеки наблюдавал графиките на вота е забелязал как изоставането на Байдън в няколко щата изведнъж се превърна в права линия нагоре изравнявайки го с Тръмп.А също и клиповете от избирателните секции, в които обработката на вота по пощата се състоеше в отваряне на пликовете и изхвърляне на бюлетините за Тръмп.
11
0
 
5
 
! Отговори
БАТ БОЖИН.... преди 3 години
Бай Дън НЯВА ДА КАЖЕ КАКВО ПИШЕ В ПИСМОНО. КОГАТО НАШИТЕ СЛУЖБИ СЕ ДОБЕРАТ И ОТАРАШАТ ОВАЛНИЯ КАБИНЕТ ЩЕ РАЗБЕРЕМ бай ТРЪМП КАКВА БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ Е ЗАЛОЖИЛ.
10
6
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
И Бойко ще остави "великодушно" писмо на Цецо на 4 април.
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нета има снимки с това писмо, не е известно достоверни ли са, но на него пише: "Джо, ти знаеш, че аз победих."Подпис, бланка на Белия Дом, печат и т.н. официални оформено.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата нормалност или по-правилно е да се каже Новия Световен Ред предвижда тоталитарна централизация на финансите и управлението на света да се поеме от няколко банкери чрез техните слуги подбраните бюрократи.... пардон президенти.
7
3
 
10
 
! Отговори
Гроздето е кисело преди 3 години
До АнонименТеатър - театър със петима убити още на първата сцена?! Интересно какво ще е на кулуминацията?Да дават със театъра нататък - чакаме щастливия край за останалото човечество!
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В писмото е пишело другарю Джо, там на Балканите има едно глупаво чалгарско племе. Мачкай ги и им продавай самолети.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКато гледам снимката, май е писало - друго : "сложил съм ти к.. на стола не сядай!"Ама кой да чете! :):)
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХА, БЕШЕ ЯСНО ЧЕ КОНФРОНТАЦИЯТА Е САМО ТЕАТЪР ЗА ПРЕД ВРАГОВЕТЕ НА АМЕРИКА.
3
10
 
11
 
! Отговори
Само напомням преди 3 години
От толкова статии за 'новите' стари политици на краварника, ще забравите дневната доза фекални статии за Русия!Няма ли нещо ново за измисления Нахални или нещо за налагане на санкции?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бележката е писало ***
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял ден статии за тоя рептил. Дано не забърка по-големи каши, че точно на такъв ми изглежда.