САЩ проучва риска от алергична реакция при Moderna и Pfizer

Има няколко инциденти при хора след ваксинация и с тези препарати
8 апр 2021 19:36, Петя Славова
29
САЩ проучва риска от алергична реакция при Moderna и Pfizer
Снимка: БГНЕС

Американските национални здравни институти съобщиха в сряда, че са започнали междинно проучване за определяне на риска от алергични реакции спрямо ваксините, произведени от Moderna Inc и Pfizer Inc.

Още по темата
Няколко инцидента с алергични реакции, известни като анафилаксия (която може да има летален изход – бел.ред.), са докладвани в САЩ след ваксинации с препаратите на Pfizer / BioNTech и Moderna, съобщава БГНЕС.

През януари Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че алергичните реакции се проявяват със скорост 11,1 на 1 милион ваксинации.

Проучването, финансирано от Националния институт по алергии и инфекциозни болести, ще включи 3 400 души на възраст между 18 и 69 години, като около 60% от участниците са имали анамнеза за тежки алергични реакции към храна, ужилване от насекоми или имунотерапия.

Целта на проучването е да достигне до дела на участниците, които имат системна алергична реакция в рамките на 90 минути след инжектирането.

Агенцията ще съобщи данните по-късно през лятото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
знаете ли стандартните ваксини които ни поставят като деца че и след товА каква степен имат на странични ефекти, 1/10000. При Пфайзер/ Модерна е 1/100000, тоест 10 пъти по безсимптомни.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още две ваксини, които ще отекат в канала при астрата.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той тоя риск не трябваше ли да бъде проучен до сега
2
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се ваксинират всички с еднаква ДНК ваксина, ДНК на всички хора трябва да бъде еднакво предварително, което е невъзможно. Всеки човек трябва да се лекува със специално направена за неговото ДНК ваксина, иначе организма може да не я разпознае и да се получат алергии със висока смъртност.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А уж бяха роверили всичкирискове преди да я пуснат в употреба.