В Лондон недоволни, Байдън се месел, опитвал да ги поучава

Критики срещу намесата на САЩ в политиката на Острова
8 юни 2021 10:25, Елка Василева
40
 В Лондон недоволни, Байдън се месел, опитвал да ги поучава
Снимка: архив, БГНЕС

Бивш съветник на Консервативната партия отправи нападки към американския президент Джо Байдън, че се меси в британската политика и се опитва да поучава британците. Алекс Дийн направи този коментар по „Таймс Радио“ по повод призива на Байдън Великобритания да се откаже от съкращаването на чуждестранната помощ, предаде БНР.

В понеделник повече от 10 депутати от американската Демократическа партия изпратиха писмо до президента Джо Байдън да окаже натиск върху британското правителство да не намалява помощите си за чужбина.

Въпросът с чуждестранната помощ е изключително чувствителен на Острова и правителството на Борис Джонсън бе изправено пред бунт в Камарата на общините, където депутати от Консервативната партия бяха предложили поправка към законопроекта, така че задължи правителството от началото на годината да възстанови първоначалното обещаните за даване 0,7/% от брутния вътрешен продукт като чуждестранна помощ.

Председателят на Камарата на общините сър Линдси Хойл обаче не допусна обсъждане на поправката, но обеща на бунтарите да посредничи правителството да се съгласи на дебат по въпроса.

Алекс Дийн обаче бе изключително разгневен от факта, че американският президент Джо Байдън се кани да повдигне въпроса за международната помощ при посещението му във Великобритания в рамките на срещата на Г-7.

Той каза, че е недопустимо политици от друга страна да поучават британците как да харчат парите си и че Великобритания дори със съкращенията дава повече пари на развиващите се страни отколкото Съединените щати.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
ББ преди 2 години
е и Империята доживя да ги управляват турци и индийци...нищо расистко,щом турците са по умни от британците...няма проблем,проблема е ,че турците и руснаците играят в един отбор...и е прекалено лицемерно и...рисковано...Бог да пази САЩ!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно британската гранична полиция прати кораби тайно до Франция, за да приберат мигранти.
25
1
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
В момента ги управлява един, дето и него скоро няма да искат. И ще си останат само с "Бог да поживи Кралицата!"
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бахахаа, не искаха да играят отборно в ЕС, искаха да са солов играч. Само че понастоящем малко държави могат да са солови, а ЮК определено не е от тях. Сега и САЩ ще ги ритат и ЕС ще ги ритат и руснаците ще се бъзикат с тях. Само Китай няма да знаят, че дори съществуват.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви поучава оръхляциии...утре като загазите...ще говорите колко добро партньори са Сащ и как трябяа са ви помагат.Оставихте шепа пенсионери да ви изкарат от ЕС и сега какво ? Имате ли по добър план? Не нали ..седите в безтегловност и ще се репчите да ви махат Митото... ама няма да стане.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на стая Джо ,не це басма на никой ,само от Русия пикае в гащите
21
1
 
11
 
! Отговори
ХахАха преди 2 години
Мозъкът на припадащия по стълбите е като интернет браузър-20 страници отворени,17 замръзнали и той не знае откъде идва музиката!
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА АНТИФА И БЛМ СЕ ОПИТВА ДА ПРЕЦАКА ВСЯКА БЯЛА ДЪРЖАВА
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто премахна санкциите срещу Путин и разреши Северен Поток 2,Джо Байдън е презиран от целия свят!Вчера Камала Харис бе посрещната в Хондурас с плакати Тръмп победи,Ти си нелигитимна и марксистите да си ходят у дома!
18
2
 
17
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Доживях левият тестиссс на ФАЩ да се оплаче от него ,смятай значи щом на англетата им е писнало ,а наште колониални плъхове тука изпадат в овче умиление от всяка америкнаска пръдняяя в тахна генерална посока срам ме е че съм българин заради слгинажа на БЪлгария към страни ,като ФАЩ!
17
1
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Чак сега ли го разбраха? Като ги примамиха да напуснат ЕС беше ясно, че американците водят англичаните за носа. Да се оправят.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да гласуват нов референдум за излизане и от Щатите:)))
15
2
 
19
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Той просто е забравил на коя страна е президент !
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън да не дава акъл на Джонсън, защото разплетената дамаджана е пълна с мозък.
13
1
 
0
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Анонимен 11Ти също коментираш само по заглавието, нали?
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни занимавате с тия. Нали вече са извън ЕС - да се оправят!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха добър ден! А вие какво очаквахте? Не сте ли чували фразата "нов световен ред ръководен от САЩ"?
10
12
 
3
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До wasteТолкова човечен беше Тромбона, че нищо човешко не му беше чуждо: 24 обвинения за изнасилване, плаща подкупи на грозновати порнозвезди да си мълчат колко малка е чурката му, рекламира (срещу пари) нахут и сухи пасти на бюрото си в Овалния кабинет, полицията стреля по протестиращи, за да може "човечния" да си направи снимка с обърната наобратно Библия, "инспектира" бункерите на Белия дом, когато отвън се съберат повече от 100 души... Човек с главно К
9
6
 
12
 
! Отговори
Америка в слабост преди 2 години
САЩ са в много деликатна ситуация.Докато ЕС и Германия са осъзнали ,че в 21 век са глобално джудже;Англия е осъзнала ,че вече не е владелката на моретата;Русия,че епохата на Ссср приключи;Китай,че чак 22 век ще е супер сила,то Америка не осъзнава детайлите.А те са ,че не сме 1950 и че не сме в плана Маршал ,където ставаше да се командва от Вашингтон с писма,обаждания и спец пратеници.Америка е с намаляваща сила и не спази ангажимента си да смаже ислямизма.Позволи на Ерддоган да обижда.
8
2
 
6
 
! Отговори
Питър преди 2 години
И какво общо има изнесеното в заглавието с реалното събитие, описано в текста: "В понеделник повече от 10 депутати от американската Демократическа партия изпратиха писмо до президента Джо Байдън да окаже натиск върху британското правителство да не намалява помощите си за чужбина."