Тръмп: Ако бях президент, Русия нямаше да нахлуе в Украйна

В реч той похвалил и Ким Чен Ун
7 мар 2022 20:30, Нели Христова
135
Тръмп: Ако бях президент, Русия нямаше да нахлуе в Украйна
Снимка: БГНЕС

В реч пред републиканските спонсори в Ню Орлиънс Доналд Тръмп е заявил, че САЩ трябва да постави китайския флаг на самолетите F-22 и да "бомбардират цялата Русия" в отплата за нахлуването й в Украйна. Washington Post съобщи за изказванията, направени в събота вечер.

През смях, пише вестникът, бившият президент казал: "И тогава ще кажем: "Китай го направи, ние не го направихме, Китай го направи", те ще започна да се бият помежду си, а ние ще седнем отстрани и ще гледаме."

Според WP, Тръмп е наркъл НАТО "хартиен тигър" и е заявил, че американската армия е спечелила "схватки" срещу руските войски, докато той беше президент. Най-интересното твърдение от всички обаче е, че той е бил категоричен, че е бил по-строг спрямо Владимир Путин от всеки друг американски лидер.

От началото на инвазията Тръмп е изправен пред сериозни критики, че е възхвалявал руския лидер. Когато Путин призна Донецк и Луганск за независими републики, бившият президент заяви, че руският лидер е гений. В последната си реч той обаче е заявил, че инвазията е била грешка.

Пред "около 250 от най-добрите дарители на Републиканската партия в елитния хотел Four Seasons", посочва изданието, Тръмп повторил изказванията на Републиканската партия срещу Джо Байдън, твърдейки, че Путин не би нахлул в Украйна, ако той самият бил все още на власт.

"Познавах Путин много добре", казал Тръмп. "Той не би го направил. Той никога не би го направил."

Русия се намеси в изборите в САЩ през 2016 г. в полза на Тръмп. Разследването на тази намеса доведе до наказателни присъди на сътрудници на Тръмп и обширни доказателства, че Тръмп може да се е опитал да възпрепятства правосъдието.

Като президент през юли 2018 г. Тръмп се срещна с Путин насаме в Хелзинки, без присъствието на близки съдружници и съветници. През 2019 г. Тръмп задържа военна помощ за Украйна в опит да омърси Байдън, което доведе до първия от двата импийчмънта.

"Никой никога не е бил по-строг към Русия от мен", заявил Тръмп в Ню Орлиънс.

The Post съобщава, че Тръмп е похвалил и севернокорейският диктатор Ким Чен Ун, за това, че има "пълен контрол" над страната си.

Голяма част от останалата част от речта, пише вестникът, е била посветена на лъжата на Тръмп, че поражението му от Байдън е причинено от изборни измами.

Тръмп атакувал двама републиканци, които отхвърлиха лъжата: лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл, когото Тръмп нарекъл "глупав, корумпиран", и собствения си бивш вицепрезидент Майк Пенс, който председателстваше удостоверяването на изборните резултати след смъртоносния бунт в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

The Post съобщи, че "няколко" от гостите са споделили, Тръмп е говорил твърде дълго и "звучеше така, сякаш се бърка повече през последните 30 минути".

Под правен натиск върху своите бизнес и политически дела, Тръмп изглежда ще се кандидатира отново през 2024 г. Той остава доминиращото присъствие в проучванията на потенциалната област. В Ню Орлиънс той заявил за следващия номиниран: "Чудя се кой може да е това", а тълпата избухнала в скандирания: "Тръмп! Тръмп!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМоже и да е така както казваш. Но Путин иска да възстанови СССР.На Путин не му пука за собствения народ живеят като в 16 век русканице освен олигарсите.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е.!
82
2
 
12
 
! Отговори
преди 2 години
"Тръмп: Ако бях президент, Русия нямаше да нахлуе в Украйна" - Факт.
81
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да тази война трябва да е ясно на всеки е само и единствено заради природните ресурси в Украина.Всичко което Ви казват е измишльотина.Путинмиска ресурсите на Украина.Не го интересуват нито Украинци,нито Руснаци.Причетете за ресурсите с които разполага Украина и ще Ви стане ясно.На Путин му трябва президент в Украина подобен на нашия Бойко.Този президент на Украина си обича народа и не е удобен на Путин.
80
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имах предвид Тръмп.Не че се различават много с Путин.Но мисля,че този Тръмп е много по-откачен от всички.
79
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът щеше да е по-добро място с Тръмп!Винаги липсата на войни е по-добрата опция.Тръмп не е войнолюбец.Войната в момена е между САЩ и Русия.Украинците са просто пушечно месо,а ЕС безгръбначно
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да направят нещо срещу Путин.Лудите разпознават по-лудия и откачен от тях.Този нямаше прошка.Много е директен и искрен.Затова се съобразяваха с него.
77
1
 
3
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Нареди се след Бойки, приятелю! Изпревари те!
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не прочетох статията, обаче да питам Тръмп, след като жена му е славянка и децата му са наполовина славяни, одобрява ли масовите убийства на славяни в Украйна и геноцида над славяните? Няма значение дали са руснаци, българи, украинци, поляци, те са славяни и ги убиват хората на Зеленски и Коломойски!
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, защо като са "оставили Крим без вода", реколтите им се увеличават точно от 2014 нататък? Как хем без вода, хем повече реколта - някаква магия ще да е това. Има документи в официалните руски сайтове (трябва да теглите кешираните версии, защото са ги изтрили хахаха)
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както Зеленски с украинците-нацисти спряха водата на Крим и оставиха населението без вода, по същия начин евреите, са взели незаконно териториите с вода на арабите и са ги оставили без вода, Обама е поискал от евреите да върнат териториите на арабите, за да имат вода и земя и това е било причината евреите да свалят демократите от власт. Ако си спомняте , имаше дори бомба , избухнала в Ливан и много загинали, през чие управление се случи това?
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Всеки го знае.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оу екземпляри Путин сега калво иска за да спре воината в украина и бежанците,какви точно са неговите искания да седнеме на масата за преговори,украина да остане независима.
71
6
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Всъщност ако Бойко Борисов беше на власт Путин нямаше да нападне.
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като плъх де не като мишка се крие.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви руснаци не са се намесвали! Най-вероятно евреите свалиха демократите, защото Обама искаше от Израел да върнат териториите на арабите, които са завзели, отначало не можех да разбера документалния филм за Обама, но сега започвам да го разбирам. След като Обама не беше вече президент, удариха и него и може да го следят или облъчват.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки път ако ако ,крие се като мишка и наблюдава събитията от страни и само ако ако от страни е лесно да критикуваш,се едно е настоящ президент.
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз мисля,че никой не е имал смелост да направи нещо срещу Тръмп.На него му личи,че не е наред и при него няма дипломация.Каза,че ще направи бетонна стена на границата с Мексико и направи.Наистина щеше да удари с Китайски самолети.Той на 100% е откачен.За това всички му козируваха и Путин и президента на Северна Корея.Защото е по-откачен от тях.
66
1
 
10
 
! Отговори
до 78 преди 2 години
Пич, БИЛ е разумен Байдън, вече е разумен колкото може да бъде РАЗУМЕН човек с деменция !
65
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп е зло ... корумпирано, отвратително зло. Точно като Путин.