Нови санкции: САЩ и Великобритания забраняват вноса на руски петрол

Това нанася "мощен удар" върху "войната на Путин", каза Байдън
Обновена: 8 мар 2022 19:06 | 8 мар 2022 19:00, Красимир Ангелов
543
Нови санкции: САЩ и Великобритания забраняват вноса на руски петрол
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви официално забрана за внос в САЩ на петрол и газ от Русия, предадоха световните агенции.

Забраната нанася "мощен удар" върху "войната на Путин", каза държавният глава на САЩ, цитиран от БТА. Същевременно той предупреди американците, че "защитата на свободата ще има своята цена".

Още по темата
"САЩ се прицелват в основната артерия на руската икономика. Забраняваме целия внос на руски петрол, газ и енергоносители. Това  означава, че руският петрол повече няма да бъде приеман в американските пристанища и американският народ ще нанесе нов мощен удар върху военната машина на Путин", каза Байдън в Белия дом.

Това е най-мащабното действие на администрацията на Байдън досега за санкциониране на Москва заради нахлуването в Украйна.

САЩ разбират причината съюзниците им в Европа да не могат да се присъединят към забраната за внос на енергия от Русия, добави президентът.

Русия е третият по големина износител на суров петрол и петролни продукти за САЩ. Америка получава по-голямата част от своя внос на нефт и нефтопродукти от Канада - 51,3%. След Канада се нарежда Мексико - 8,4%, след това Русия - 7,9%, и накрая Саудитска Арабия - 5,1%, според статистиката на Агенцията за енергийна информация за 2021 г.

Великобритания също оповести ограничения върху вноса на руския петрол, минути преди Вашингтон. Лондон планира постепенно  да сложи край на вноса на петрол от Русия до края на годината.

По-рано днес Европейската комисия представи план за постигане на независимост от руските изкопаеми горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


543
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
1
 
6
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Земята е плоска и неподвижна. Ядрените оръжия са за *** - радиацията е мит. Справка - Илон Мъск сам го призна - хапва си зеленчуци от района на Чернобил, риба от района на Фукушима и пие вода от Пенсилвания от района на 3 мили. Не се бойте от нищо, Богъ ни пази, гледайте си живота, жените, мъжете, децата и родителите, по-малко новини, по възможност нула телевизия и си отглеждайте сами храната в божествената наша земя Българска! Амин!
366
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 327........Москвич отдавна не се произвежда! Незнаещ, а плянка! Русия изнася зърно и хиляди неща, но не ми се занимава с бавноразвиващи се!
365
4
 
6
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Биден, по последна информация, отново бил оакал памперса!
364
0
 
11
 
! Отговори
До 330 преди 2 години
До Грета до оня с вибр--------"Има и кораби, дето се движат на атомна енергия, това даже руснаците го имат, при всичкият излишък на фосилно гориво. Защо ли?".....ДАЖЕ РУСНАЦИТЕ ГО ИМАТ! И-диотче, по-голямата част от ледоразбивачния флот на Русия е с ядрени двигатели, имат 44, а сега правят 3 клас "Лидер", огромни, чупят лед 4.5 м дебел!Те ПЪРВИ направиха ядрени ледоразбивачи! САЩ имат 2 дизелови, единият пуши като два "Кузя"! Руснаците правят екскурзии за паралии до Северния полюс!
363
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе, Путин ще натисне копчето при изключителна инвазия срещу Русия, като крайна стъпка, и за съжаление, и тебе и мене няма да ни има.
362
4
 
7
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Това, че на Путин не му пука за собствения народ не е добра новина за Байдън, защото Путин много лесно може да натисне ядреното копче и да превърне земята в марсианска радиоактивна пустиня. Ако бях на мястото на Байдън не бих се базикал така с Путин, щото не се знае кога ще натисне копчето. Помня как преди години със сълзи на очи Путин постави на бойно дежурство новите сарматки. Явно още тогава е знаел, че един ден ще ги използва!!!
361
4
 
4
 
! Отговори
до 405 преди 2 години
"За абсолютно всички цени благодарете единствено на кремълския пcиxoпат... другаре к'ретени." - Ти си благодари на кремълския психопат, ние к'ретените пък ще благодарим на Байдън и санитарите му, защото цените тръгнаха нагоре от него още преди войната. А и войната тръгна под неговия зорък политически опит . Навремето с Крим, Байдън-ум-бръснач. само тренираше как да се справи с психопата.
360
0
 
19
 
! Отговори
Ай, майкоооо! преди 2 години
Хубаво е САЩ и Великобритания да публикуват колко ли пък петрол са внасяли от Русия досега. Че на гламавите европейци да им светне, че пак им мажат ските и ги сюрват по урвата.
359
0
 
17
 
! Отговори
Breaking news преди 2 години
След последните санкции от страна на САЩ в Русия са притеснени, че може да последва забрана за внос на матрьошки, балалайки и водка ! Не разбраха ли ***, че санкции няма да помогнат, за руснаците става въпрос за това дали ще я има Русия или не! Едно е ясно, Украйна скоро ще изглежда по друг начин !
358
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виц - Бай Дън Дън и Зеле се срещнали. Бай Дън Дън - хрупка ми се зеуле, Зеле - не бе Бай, аз какво пиуле мога да ти сготвим.
357
2
 
5
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Браво! Сега и Германия и ЕС да го забранят вноса от русия. За да накажат Путин. Китай вече товари кораби с батерии, вятърни перки и солар пананели .
356
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 402 Ами стягай си тогава куфара и отивай в путинландия.
355
6
 
10
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
САЩ могат да бъдат озаптени само с ядрена бомбандировка на големите им градове. Само си представете какво би станало със САЩ ако бъде изпарен уолстреет и намиращите се там фондова борса и федералния резерв, както и офисите на множество банки. Ами една сарматка със 100 мегатонна ядрена бойна глава да се взриви над форд Нокс. Това се вижда веднъж в живота!!!
354
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелето и Байдъндъна в дружеска прегръдка, успяхме. ууу-х.
353
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За абсолютно всички цени благодарете единствено на кремълския пcиxoпат... другаре к'ретени.
352
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 392==== Ho Smirnoff e руснак! Да се прекръсти на някакво англосаксонско име! Ако разбираше мъъъничко от водка, щеше да усетиш грубоватия вкус на тази водка!В Америка е било винаги малко шик да е "а ла рюс" - Смирнофф, Давидофф, Сикорски, Рахманнофф, бьоф Строганофф, очна клиника Филатофф - най-добрата в NY! И да се хвалиш с руски произход - Юл Бринер, Леонардо ди Каприо, Стивън Сийгъл....
351
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ега ти, ама, не мога да плащам американски втечнен газ, не ми стига пенсията.
350
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Република България Поздравява Руската Федерация с Големият Тодор Колев.Наздраве!Песен за Горбачов ..https://youtube/watch?v=SRHTwpSv9Hk
349
1
 
13
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Моля Днес -бг да бъдат коректни.информацията е-.Великобритания спира вноса на руски нефт и газ в края на тази година,а в САЩ датата ще бъде оповестена допълнително -най-вераоятно второ полугодие!
348
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно БНТ- то. Официална ежедневна рубрика Санкции в Новините, понеже са всеки ден, и ни проглушиха ушите, така ще свикнем, и когато нищо ново не прозвучи, ще питаме къде е рубрика Санкции, ние без тях не можем да живеем.