България не би подкрепила санкции за спирането на вноса на руски петрол

Това било решение, което не можем да си позволим
288

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако ЕС реши да наложи санкции на Русия със спирането на вноса на петрол, България няма да ги подкрепи, стана ясно от думите на премиера Кирил Петков.
Още по темата
По-рано в интервю за Ройтерс той каза, че България подкрепя санкциите срещу Русия, но вероятно ще търси изключение от евентуална забрана на вноса на руски природен газ и петрол.

"България би подкрепила всякакви мерки, защото ние наистина сме против войната, но за тези две - вноса на нефт и газ, може би ще поискаме изключение... Нямаме текущи алтернативи в момента, ние сме твърде зависими", казва Петков пред Ройтерс.

"От санкции до санкции има разлики и тези, които можем да подкрепим го правим, а тези които не можем да си ги позволим, не ги подкрепяме. Ако спре петролът от Русия, имаме проблем", призна той по време на блиц контрола в НС.

Премиерът увери, че се ръководи изцяло от националния интерес.

"Когато видим славянска държава да стреля с ракети по мирното население на друга славянска държава, България ще говори за тази неправда с правилната терминология, използвайки думата война и няма да се скрием и да сведем глава. Когато руската посланичка използва обидни думи срещу българските институции, я привиках и поисках нейното извинение", каза той в отговор на изказване на Цончо Ганев от „Възраждане“.

„За разлика то вас, които се срещнахте с нея и не знам за какво сте си говорили, но явно не да поискате извинение от името на българските институции“, обърна се Петков към Ганев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: санкцииКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Денят е дълъг, пицата е постна, тараторът е без краставица, а а Кирето не се изнася за Канада - ко шо праим?
192
1
 
3
 
! Отговори
де е бе преди 2 години
Келе ш киро стига си лъгал , вземи се хвани за работата на която те назначи народа дреме ми за украйна ,водиш жойна срещу народа ни ,А ти не си българин и нямаш мшсто в България заминавай там от където дойде по добре герб от колкото лике като теб .......
191
0
 
3
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Като гледам нашто Кире си мисля, че не кой кнае какъв голям келепир да си завършил висшу у Кембридж. Ивайло (Бърдоквата), Крум (Страшний) и Борис (Покръстителя) не са завършили висшу у Кембридж, пък са останали с добро в българската история!
190
0
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ей, Кирчо...като не можеш да се биеш и не искаш да ти мръзне г....защо крещиш на мечката през оградата ?. Чакаш си моркова от байДън ли ?...Те и на Зеления обещаваха какво ли не, пък....сега на Заеления му се е спекло....
189
0
 
3
 
! Отговори
неблагополучия преди 2 години
Мустафа ще има сериозни неприятности когато докладва какви ги е забъркала с тези хубавци от Бандата на Румен.
188
2
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 години
Румен Радев е вреден за българското общество. Както и неговите отрочета. Колкото по-бързо се отърсим от тях, толкова по-бързо ще станем нормална държава.
187
1
 
3
 
! Отговори
БреБре преди 2 години
Тук всеки втори пост споменава Борисов. И го каращисвате ту със сащ, ту с русия, ту с дпс, ту с когото се сетиш. Голям страх му имате, явно от Радев - него сън не го лови. Сега ги приказва, че видите ли, отбраната ни ни била занемарена от...30 години? А той главнокомандващият стоя под полата на Деса 5 години, сега ни лук ял, ни мирисал. Голям страх го гони.
186
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Нека не допускаме някой,учил на запад,отново да управлява България!Амин!
185
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По един милион на ден ни излиза това правителство на Петков.
184
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сме клекнали на Г3йо съюза, а бензина мина 5 лв./литъра и хляба 5лв./килограма :-x
183
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 202 Анонимен Забелязвате ли как русофилите от ден на ден стават все по-безпомощни! . . . . . . . . Научи български казва се русофоби! Хе хе хе!
182
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този прокурор Гешев НЯМА да си ходи. Ние българския народ миряни го харесваме.И ние викаме време е заплатите ни да са като в другите нормални държави поне 3000 лв ама няма!Пари няма работа няма дупки по пътя агресивни хора негативно отношение ниска култура това е от 10 години..
181
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Простото понеже е солидарен с укрите вместо с българите, ше ни остави на студено и цените по пет
180
0
 
7
 
! Отговори
О, Шипка преди 2 години
Новините идват без сигнал, без ред, ................всякой гледа само да бъде напред ................и гърди геройски отпред да изложи, ................и санкции нови първи да предложи.
179
1
 
11
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До НОМЕР2: Щом искаш да мръзнеш и гладуваш, това си е твое право. Можеш да го правиш когато поискаш, нямаш нужда от въведени санкции за това.
178
21
 
6
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Спирайте доставките от Русия! Всеки литър газ е в полза на агресора! Можем да мръзнем, да гладуваме, но не трябва да помагаме на кремълското джудже!
177
4
 
18
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Сетила се Мара да се побара!ДИРа!!!Защо не пишете,че Австрия ще запази неутралитет!?Или това не е важно!?Ама ние-първи да затворим небе,да се подложим удобно на Брюксел,все сме на губещата сктрана!
176
9
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Нека върнем Бойко, нямо кой друг да управлява здраво
175
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто герб се връща
174
17
 
11
 
! Отговори
ясен си ни преди 2 години
Този се уплаши от една снежна топка. А ние имаме нужда от премиер с топки. Нефт има навсякъде по света. Може да внесе и от Персийския залив ако иска. Но може би не иска. Между другото, този индивид беше един от тези които обвиняваха ББ че е направил хъб Балкан. Важното е да вземе властта, а после кой го е грижа.