Радев съгласен, че не можем без руски горива: Прав е премиерът

Президентът няма да иска оставки в НСО, не било тяхна работа "да рият сняг"
109
Радев съгласен, че не можем без руски горива: Прав е премиерът
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подкрепи премиера Кирил Петков в мнението му, че България не може да си позволи да спре вноса на петрол и газ от Русия.

Още по темата
Ако искаме да си унищожим икономиката да направим и това. Прав е премиерът, каза Радев пред журналисти.

С думите "няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разум", президентът коментира, че на връх Шипка министър-председателят бе замерян със снежна топка.

Не е работа на НСО, на ДАНС или на МВР да рият сняг пред премиера. Тяхната работа е да гарантират неговата сигурност. Не е работа на министри да дават оценки за работата на служби. Тяхната работа е да се борят ефективно с тежката икономическа и социална криза и да създават устойчив икономически растеж. Разбира се, че няма да искам оставки в НСО, посочи държавният глава.

Той бе категоричен, че разделението на властите не е случайно.

Нали не си представяте, че всяка една новодошла власт или парламент да си подменя службите. Това означава службите да работят за всяка една власт. Неслучайно това са мандатни длъжности, разделението на властите не е случайно, каза Радев.

Той припомни, че в петък е провел среща с правителството и службите, на която е направена оценка на готовността на системата за реакция на кризата в Украйна.

Самият проблем е липсата на единна система за управление на кризи, в готовността на планове и модели на действия, каза още Радев и добави, че това е занемарена от десетилетия система.

Радев каза, че очаква енергични мерки от ресорни министри и законодатели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Тогава защо се дъР.вите на Русия,мамини сладки?
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради тези двама хубавци България затъва.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да попитам инако мислещите; Като станем независим от Русия,ще станем зависими от САЩ.Само че они са фенове на шистовия газ и на земния фракинг,за който не знае,да се ровне и да види какво значи фракинг и как водата и земята след такъв добив стават ОТРОВНИ и НЕОБИТАЕМИ.От запада нищо хубаво няма да дойде,помнете ми думите!Пътувал съм до Ижевск,Зеленоград,Самара,Нижни Новгород,Тула....на изток са хубави и народни хора,никога в беда няма да те оставят!Истината е друга,по-дълбока,търсете,ТЪРСЕТЕ!!
76
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената ни надежда за енергийна независимост е тръбата от Русия гръмне в прекия или преносен смисъл
75
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не вижда ли риск в енергийната зависимост от Русия! Ако не. Да отива в пенсия . Не виждам разлика между него и Бойко.
74
2
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Държавният резерв верно ли е празен служебните къде са резервите и верно ли сте сключва ли договори за милиони Служебните намазали сте яко А ,С Вас СЪМ ' ТАКА ли беше Леле ШАРАНИ пихте една студена вода а Господина е подсигурят още 5 год луксозен живот и изобщо
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, редакцията - ако изобщо сте журналисти, а не лакеи - кажете нещо за БИОЛАБОРАТОРИИТЕ на сащ, които руснаците откриха. Биологично оръжие - чума, холера, и т.н., и т.н... Публикуваха документите, а и още публикации ще има. От доста време е новината, ама вие послушно преписвате от запада и нищо не казвате по въпроса... Западът затова бързичко закри руските медии, защото знаеше какво може да излезе, обаче рано или късно истината ще излезе наяве. Истината е, че Русия спасява СВЕТА
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странното е защо президентът Радев, който контролира НСО, се прави на "ми лук ял, ни лук мирисал". когато е налице пробив в работата по сигурността на премиера и на председателя на НС ?
71
2
 
11
 
! Отговори
Да преди 2 години
Оръжие за украинците, Нинова не дава! Санкции за Русия, газ и нефт, Нинова не дава. Айде, махнете го тоя Гешев, дайте зелена светлина на македонците за ЕС, и да приключиме с това продажно правителство. Белите дето върши са страхотни. Макетата сами ще избягат, ще си турат другия Гешев. Бог да пази това дето остана от България!
70
6
 
9
 
! Отговори
Е най после преди 2 години
Лъснаха им смръдливите червени, путински 1задници1. Или има санкции или няма. Правителство без топки. Шенген ли, еврозона ли... 1мърша1. Нали бяхте солидарни с ЕС и цивилизацията. Ще спасяват икономиката. Обяснете на чорапа,че откакто са на власт икономика няма. Има топене и клеветене на опонента и яко, ама много яко крадене.
69
5
 
9
 
! Отговори
Радев фигурант преди 2 години
В Гугъл пишат, че Радев е Фигурант, понеже Янев бил троянски кон на Русия.
68
4
 
4
 
! Отговори
Веселяк преди 2 години
Е как да не може всичко може трябва желание и акъл пълни сме със шистов газ за чий го държим просто трябва да сондираме и готово.
67
6
 
19
 
! Отговори
ГАДЕВ-ХУЙЛО преди 2 години
1 година управлява България.... ГЛАД, СТУД, СМЪРТ.........
66
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ЕС им става ясно всичко за нас.Нищо не се е променило от векове.
65
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Береме наследството на ТИКВАТА БОРИСОВ
64
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може националния интерес да е да купуваме руски горива, той трябва да е да се търсят доставки от други места като паралелно се преминава към зелена енергия и се намалява потреблението/зависимостта от руските горива.
63
4
 
4
 
! Отговори
До : ..76 Ми ся& преди 2 години
Ми ся" точно туй ли реши да питаш Фатмако ? Той от де да знай къде е туй зърно и тез горива ??????? То и Кирчо да питаш ....и той няма да ти каже де са !!!!! Я най добре питай Кукорчо , той ша знай със сигурност де е отишъл държавния резерв ! Ако и той се окаже , ЧЕ също не знае .....туй значи , че е време да си одят от дето са дошли !!!!!
62
9
 
10
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Нацистките партии и нейните производни подръжници на нацистка Русия в парламента на България.
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ тия дни водят преговори с Мадуро за нефта.Ако обявят, че спират търгуването на руски нефт, това означава, че са се договорили и свалили санкциите от Венесуела. А ние тук ще си санкционираме...
60
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Анонимен тия неща у нас съвпадат с некои неща в братски държави : първа/втора чеченска, грузия, украйна тва онова. войната е скъп занаят