САЩ издали къде е крайцерът "Москва" преди да потъне

Украйна сама е взела решение да стреля
149
САЩ издали къде е  крайцерът "Москва" преди да потъне
Снимка: БГНЕС

Съединените щати са обменили с Украйна разузнавателна информация за местоположението на руския ракетен крайцер "Москва" преди удара, при който военният кораб беше потопен, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Американско длъжностно лице заяви вчера, че Украйна сама е взела решение да стреля и да потопи флагмана на руския Черноморски флот, използвайки собствените си противокорабни ракети. Заради руските атаки от морето срещу украинските брегове САЩ са предоставили на Киев "разузнавателна информация", която включва местоположението на руски военни кораби, каза пожелалият анонимност източник. Той заяви, че САЩ не са знаели предварително, че Украйна планира да нанесе удар по "Москва". Телевизия Ен Би Си първа съобщи за американската роля в потопяването на кораба.

Администрацията на Байдън увеличи обмена на разузнавателна информация с Украйна, наред с доставките на оръжия и ракети, за да ѝ помогне да отблъсне руското нашествие. Разкриването на американската подкрепа за удара по "Москва" идва в момент, когато Белият дом е подложен на натиск от страна на републиканците да направи повече в подкрепа на украинската съпротива и когато социологическите проучвания показват, че американците се питат дали президентът Джо Байдън е достатъчно твърд към Русия. Откакто руският президент Владимир Путин нареди на руските сили да нахлуят в през февруари, Белият дом се опитва да балансира между подкрепата за Украйна, която е демократичен съюзник, и това да не направи нещо, което би провокирало пряка война между Русия и НАТО, отбелязва АП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: Москва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 81 "Е за какво им е тази информация на украинците, ако не да стрелят по кораба? " Кораба участва активно в обстрела на черноморското крайбрежие на Украйна, както и в поддържащи операции на руските войски на сушата, тъй че украинците определено имат нужда да имат колкото се може повече информация за местонахождението им. Не, че си търсят извинения, де. Украинците ако могат биха потопили целия Черноморски флот на Русия. Самата Русия твърдеше, че укринците нямат вече ракети за сериозни действия
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, за Адмирал Макаров се чу още снощи, но все още нито украинци нито руснаци са потвърили че е потънал, засега гори. Вкаран в експлоатация 2017 год.
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е за какво им е тази информация на украинците, ако не да стрелят по кораба? Какво са си мислели американците, че украинците ще пратят банички на руския флот ли? хахаха
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Множество руски изтребители кръжат в небето на 120км на запад от Севастопол. Говори се, че през нощта, бомба Нептун е паднала върху фрегатата Адмирал Макаров и кораба гори и се евакуира в момента.
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а взривовете от фрегатата "адмирал Макаров" се чуха чак от кримското крайбрежие. нептун си направи красиви фойерверки.
73
3
 
14
 
! Отговори
до 74 profetey преди 2 години
Тоест, руснаците трябва да се изнервят, че някой им пречи на нашественическите амбиции ли? Те си знаят - прекрояване на граници в Европа с военна сила от 2СВ до сега не беш правилно. Много обре знаят какво ще се случи. И да, те ще се вече презряния народ в Европа, до следващия агресор. Не случайно вече правят план до 2030 да почнат да произвеждат отново жигулите и ту-154. Щото друго няма да има.
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, сега. Нали руснаците сами са си го били потопили. Последно?
71
15
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Руснаците ТРЯБВА да свалят предателя Путин и истински патриот да поеме управлението. НАТО и САЩ разбират само от чепата тояга!
70
16
 
6
 
! Отговори
profetey преди 2 години
А някой замисля ли се какво би станало ако на руснаците им писне от това предаване на информация от САЩ и съюзници към Украйна - решението на руснаците е прости. Сателитите които снимат над Украйна и от неприятелски страни - да бъдат свалени. Това може и да е повод за война, но дори да няма война се досетете за последвията. Слаб интернет, доста услуги няма да работят както трябва, абе прецаквация за всички. Хубаво е че след всички провокации - руснаците са търпеливи.
69
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Могъщата" руска армия в момента е прехвалена и е само мит. Русия разполага с много, много бомби, включително и ядрени, а самата армията е под всякаква критика. Дежурните слова, че всичко върви по план, се видя. Смениха дори и ръководството на армията, действаща в Украйна, а това говори много. Всичко друго е еквилибристика, говори се много, а се казва малко.
68
4
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Някои партиини хора са се наредили в редица и главата на всеки е в за.дни.ка на другия. Не виждат не чуват и не мислят. Някога археолозите ще се чудят какво е това. След взривовете, де. Натам сме тръгнали, заради оглушали глобалисти.
67
11
 
11
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Виждаме и в момента как издават. В тази минута има 5 шпионски самолета с гарвани. Всеки може да ги види. От специална операция, стана война на НАТО срещу Русия. Още ли си мислите, че ще ни се размине? НАТО ще ни хвърли напред, както Украйна.
66
2
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Капиталистите са видяли че някой Вова пушии цигари до ракетите и не са го предупредили. И заради това потъна най-хубавият адмиралтейски кораб с ядрени бомби.
65
8
 
13
 
! Отговори
КОЕТО ДОКАЗВА преди 2 години
Че САЩ и НАТО през ръчичките на украинците-зомбита водят война със Русия. Ама ние така или иначе си го знем!
64
1
 
8
 
! Отговори
Путин преди 2 години
До Пуко ЩЕ има наказани за ПУШЕНЕ на борда!
63
5
 
13
 
! Отговори
Пуко преди 2 години
Российский фрегат горит возле острова Змеиный .Става дума за фрегата "Адмирал Макаров" ударен от украинска ракета "Нептун". С праздником!
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860 За руски и..Дио...ти и хора с пси...-хи++чни заболявания няма лечение.
61
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Петльо "Просто е удоволствие да се гледа заради самото шоу" Русофилите си падат по "шоуто" на Червения площад, защото си фантазират какво "би могло" да бъде. Проблем е само, че това какво би могло според руските терористи и какво наистина е възможно са две много различни неща, както се убеждаваме в Украйна. Затова и не виждаме нито Армата нито Су-57: те са "оръжия" за паради, не за война.
60
23
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Времето,за което една Руска ядрена ракета достига която и да е било столица на държава-членка на НАТО е между 20 и 300 секунди. Неуловими са.Това е решението!Трябва! Налага се! Няма друг избор! Политическият и икономически Холокост,който упражняват върху нас натовци не може да бъде спрян никогаш чрез преговори.Изисква се Благородна Руска Решителност. Z. IYI. V.
59
12
 
12
 
! Отговори
Сащ терористи преди 2 години
Ще си платят за това ,само гледайте....