Калфин: Лош знак е премиерът ни да е на срещи в САЩ на ниско равнище

Това поставя държавата в недобра позиция, заяви бившият вицепремиер
Обновена: 10 май 2022 23:03 | 10 май 2022 22:37, Петя Славова
110


Бившият вицепремиер Ивайло Калфин коментира визитата на Кирил Петков в САЩ. "Лош знак е българският премиер заедно с двама министри да отиде на визита в САЩ и да получи срещи на ниско равнище", каза той в студиото на "Денят ON AIR".

"Това поставя държавата в недобра позиция. В Съединените щати знаците са изключително важни и спазването на протокола е много важен. Няма лошо да се види с Виктория Нюън – зам.-министър, и Джейк Съливан – съветник по националната сигурност, но въпросът е, че това не може да е най-високото равнище даже за работно посещение", категоричен бе Калфин.

Социалният министър Георги Гьоков обяви по-рано пред Bulgaria ON AIR, че пенсиите се очаква да бъдат увеличени от юли с 10%. Според Калфин в случая трябва да се прави разлика между "смелите желания" и нещо, което е решено.

"При тази инфлация е много важно да се потърсят компенсации, особено за пенсионерите с ниските пенсии", смята бившият вицепремиер.

По думите на Калфин има несигурност около политиката на правителството, а несигурността около мерките ги обезсмисля.

"Липсва дългосрочна програма как правителството да се бори с кризата. Предприемат се някакви мерки, някои от тях са много хубави, но самата несигурност ще ги има ли другия месец, до голяма степен ги обезсмисля. Липсва виждане, че има правителство, което знае, че сме в тежка криза", отбеляза събеседникът на Ганиела Ангелова.

Калфин се надява руските доставки на газ за Европа да продължат, но по думите му това е решение на руското ръководство.

"Тази война в Украйна си има цена, която всички ние плащаме. Цял свят я плаща", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Явно, според Калфин е лош знак да работиш с "пчеличките", вместо да обменяш трудни мисли с "изпушил роботизиран търтей" с липсващ интелект. Ивайло! Почваш да си мислиш, че важен е видът а не същността. Простено ти е! Все пак възрастта ти не позволява логично мислене. Времето вече е друго и важно какво носиш в главата си, а не праха по обувките и етикета.
84
0
 
0
 
! Отговори
До Европа преди 1 година
Смени си работата! Или си намери втора. Нещо от вкъщи начример. Германците така са съанали богати. А сега, понеже не го правят и ги мързи, обедняват.
83
2
 
13
 
! Отговори
Европа преди 1 година
Оновната ми заплата е 841 лв с класовете и извънреьен труд след облагане взимам около 1000лв.от вчера ми намалиха около 55 лв от извънредния труд защото работодателя чуждестранен финансов инвеститор е изчислил, че разходите надвишават приходите за извънредния труд. Хора вече не се издържа.......... Работя и мизерствам като се разплатя с монополистите...... ДОКОГА....
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво е НАТО? Залог за сигурност? Или нов световен ред? Всички държави ще вкарат преди третата, а после и останалите 3.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек да не се подслушват разговорите им. Ами Макрон колко пъти е провел телефонни разговори с Путин преди и след войната. И всички управляващи бяха и сега са наясно с цялата ситуация. Но какво да направят, случилото се случи. Най-лесно и на пръв поглед виновна е Русия. И последните 50 години я изкарват хем глупава, хем никаква, бездарна, с една дума нищо. И сега тази "никаква" държава, която инвестирала във въоръжаването си и отбрана, е най-големият враг на целия свят. Супер удобно.
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да! Лош знак е! Просто прлемиера ни е ниска топка!
79
1
 
13
 
! Отговори
Работно посещение ?! преди 1 година
Стига ги наричахте "Работно посещение". Привикан е на отчет и нов инструктаж.
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 99 ми чакал е щото го обича..Сега ситуацията с Нинова енсъщата..Русите викат вие сте враг, а нината вика обичам ви...И тя има част перничанка обича да и набиват главата преди любов...То любов без бойлюбов ли е, а Нинова обича да е от получаващата стана..Такива хора се грижат за бъдещето ни...
77
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво вика Калфин, не уважават Киро у Америка..Не е като Бко, Цацата и Гешо нали? Нз как българските *** дават гласнот на такива нещастни хора с още по нещастни души и тези...Аз викам Киро ще се завърне по-мощен от всякога и с гръб четирикрилен гардероб
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
излагация
75
2
 
11
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
До Анонимен не станишката ,а радев стоя 3ч. в коридора
74
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък станишката като беше премиер Путин го остави да чака 3 часа в коридора
73
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Древния проблем с предателите: никога няма да си сигурен, че няма да предадат и новия си господар. За това никой не вярва на соpoските проамеркански *** !
72
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американофилите чак сега започват да осъзнават как гледат на тях реално, предателите никой не ги уважава
71
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Господарите ви от САЩ ви унижиха '' ............................ е затова пък теб господарите ти от Русия ще те уважат с бомба по къщата ти.
70
2
 
27
 
! Отговори
Ами той преди 1 година
Байдън е забравил !
69
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо ХристовСтига си ревал. Нали свалихте ГЕРБ? Би трябвало да си спокоен.
68
22
 
16
 
! Отговори
Евролиберал преди 1 година
Самия факт че примйера е допуснат в САЩ е високо равнище. Руските авази не ги пускат в САЩ. Под санкций са.
67
0
 
22
 
! Отговори
кирчо е преди 1 година
ку-ку, ку-ку
66
4
 
36
 
! Отговори
така де преди 1 година
ама кико не може да бъде във високото равнище ! на никой не му се занимава с хранителни добавки . но пък като се върне ше ни обяснява колко много е постигнал :)