Meta възстановява акаунтите на Тръмп във Facebook

Ще има нови предпазни рамки, които да възпират повторни нарушения
26 яну 2023 08:20, Анисия Иванова
11
Meta възстановява акаунтите на Тръмп във Facebook
Снимка: БГНЕС/EPA

Гигантът в областта на социалните мрежи Meta скоро ще възстанови акаунтите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп във Facebook и Instagram с "нови предпазни рамки", две години след като той беше забранен заради нападението над Капитолия през 2021 г.

"Ще възстановим акаунтите на г-н Тръмп във Facebook и Instagram през следващите седмици", се казва в изявление на Ник Клег, президент по глобалните въпроси на Мета, като се добавя, че възстановяването ще бъде с "нови предпазни рамки, които да възпират повторни нарушения".

Занапред лидерът на Републиканската партия може да бъде отстранен за срок до две години за всяко нарушение на политиките на платформата, каза Клег.

Не е ясно кога и дали Тръмп, който вече обяви трета кандидатура за Белия дом, ще се върне в платформите, а негови представители не отговориха веднага на молбата за коментар.

Но 76-годишният магнат реагира по типичен начин, като се изказа, че Facebook е загубил "милиарди долари" от стойността си в негово отсъствие.

"Такова нещо никога повече не бива да се случва на действащ президент или на който и да е друг, който не заслужава възмездие!", заяви той в своята платформа Truth Social. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
свобода на словото преди 1 година
е те това е
10
3
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Пътеводната звезда на QAnan-ните, на конспираторите, антиваксърите, и всякаква друга утаайка, тръпне в чакване отново да ръси глуостите си в социалните мрежи. Щеше да прави super, amazing успешна собствена социална мрежа, но явно лунатиците сами на себе си не са си интересни, и копнеят да имат публика. Не им давайте трибуна, не ги коментирайте, не им обръщайте внимание, не хранете троловете.
9
1
 
1
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Бреее, как е любители на алтернативната истина, социалната мрежа на Тръмп не върви ли? За какво ви e FB?!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Местя си акаунта си другя крачол..
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Meta възстановява акаунтите, но плюе ли Тръмп на Meta? Това е въпросът.
6
1
 
6
 
! Отговори
Много преди 1 година
важно! Тръмп си има своя си социална мрежа!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп е номер 1.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 Тръмп спечели, защото беше финансиран от няколко крупни милиардери сред които и Мъск. Те вече го изоставиха и сега финансират Рон Десантис- най-вероятния кандидат на републиканците. Сега Тръмп сам финансира кампанията си. Например срещу 100 долара, можеш да играеш голф на неговото игрище. Ако искаш се възползвай.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 Президентски избори САЩ 2016 гХ.Клинтън 65 853 516 ; Д.Тръмп 62 984 825
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравяме, че Тръмп спечели през 2016г. предимно заради мащабната кампания в социалните мрежи, организирана от зетя Джаред. И разбира се, заради противната на всички Килъри Клинтън.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Състезават се кой ще целува 3адника на Тръмп пръв, разбраха какъв президент са имали когато го загубиха.