Доналд Тръмп: САЩ трябва да преговарят за мир между Русия и Украйна

Той се обяви против военната помощ
3 фев 2023 09:07, Нели Христова
113
Доналд Тръмп: САЩ трябва да преговарят за мир между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че Вашингтон трябва да преговаря за мирно разрешаване на конфликта между Русия и Украйна. Тръмп също така подчерта значението на по-рационалния подход към доставките на оръжие за Киев, но посочи, че Европа трябва да увеличи доставките. Той изрази това мнение в интервю за американския радиоводещ Хю Хюит, чийто текст е публикуван на неговия уебсайт.

"Мисля, че САЩ трябва да преговарят за мир между двете страни и не мисля, че Вашингтон трябва да предоставя твърде много военна помощ. Трябва да се проведат мирни преговори", заяви Тръмп.

Коментирайки подкрепата на европейските страни за Киев, 45-ият президент на САЩ заяви, че те "трябва да правят много повече", защото в момента, каза Тръмп, Европа прави само малка част от това, което правят Съединените щати.

Според Ройтерс САЩ подготвят нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 2,2 млрд. долара, който се очаква да включва за първи път ракети с далечен обсег. САЩ могат да доставят ракети GLSDB (Ground Launched Small Diameter Bomb) с обсег на действие 150 км (в момента на Украйна се доставят ракети с обсег на действие 70 км). За последен път Вашингтон обяви допълнителни доставки за Киев на 20 януари. Като цяло САЩ са отпуснали над 27,4 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ореваха света за комунизма, а предадоха Южен Виетнам.Щяха да се борят с ислямската заплаха, а подвиха опашки и избягаха от талибаните.Ония чак техниката получиха накуп, а и забулиха всичко женско.Сега какво, диалога с Русия, ами да пратят Кисинджър, да е както с Виетнам.То същото.
5
9
 
18
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Той е казал,че Европа не помага достатчно на Укарйна,а цлото бреме е за САЩ..ТОЕСТ ЗА ОРЪЖЕЙНОТО ЛОБИ в сената...и какво им е лошо на америкацнците .продадоха оръжие спрямо 2021 година през 2022 на 59% повече...а украинците ..да "защитават" страната си в името на "светлото бъдеще"..под САЩ..лицемери Доналд,лицемери.. .А и с това негово изказване показва,че Вашингтон води война на площадката Укарйна и с украинците срещу Русия,ако на някой още не му е "светнало" ..
4
27
 
19
 
! Отговори
United 24 преди 1 година
Мирът може да започне един час след като Пуутин разпореди изтегляне на войските от Украйна! А тая кремълска МААСТИЯ пак се разконспирира!
3
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп на Никсън ли се прави.Накрая ще предадат Украйна, то е ясно за всеки занимаващ се с история.
2
12
 
34
 
! Отговори
Мхмм преди 1 година
Догодина може да имаме стар нов президент. Това ще промени много неща.
1
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те затова махнаха Дони ,защото не искаше война а гледаше да има разговор с Русия и на ония им беше по-удобно да го обвинят във връзки с Русия. Tu панари