Тръмп нарече фанатици и глупаци свои съпартийци

Изказа откритото си неодобрение САЩ да изпращат помощ на Украйна
51
Тръмп нарече фанатици и глупаци свои съпартийци
Снимка: БГНЕС

На фона на наближаващите президентски избори в САЩ бившият президент Доналд Тръмп изтъкна вчера на годишната конференция на американските консерватори във Вашингтон, че той е единственият кандидат, който може да спаси страната от демократите "войнолюбци" и от "фанатиците и глупаците" от Републиканската партия, предадоха световните агенции.

В последния, трети ден на големия политически форум Тръмп заяви, че САЩ са поставени на колене, а американците се намират в разгара на "епична битка за спасяване на страната от хора, които я мразят".

Републиканският лидер каза, че само той може да спаси Америка от превръщането й в "гаден комунистически кошмар“, като я отърве от "дълбоката държава" и отмени политиките на президента Джо Байдън, ако получи втори шанс на най-високия държавен пост, предаде ДПА.

"Ако ме върнете в Белия дом, ще бъдем свободна нация. С тяхното царуване ще бъде свършено", каза Тръмп пред ликуващо множество и заключи: "Ние вече не сме свободна държава. Нямаме свободен печат. Нямаме нищо, което е свободно".

Тръмп, който официално обяви през ноември миналата година, че ще се кандидатира на президентските избори догодина, държа реч в продължение на близо час и четиридесет минути, като не пощади никого, включително собствения си политически лагер, отбелязва АФП.

Имаме Републиканска партия, ръководена от чудовища, неоконсерватори, глобалисти, фанатизирани застъпници на отворените граници и глупаци, заяви Тръмп като назова поименно няколко партийни светила.

Американските избиратели, натърти Тръмп, са уморени от "окопалите се политически династии в двете партии (Републиканската и Демократическата), от покварени специални интереси, от политици, които обичат Китай, и поддръжници на "безкрайните войни в чужбина".

"Ако скоро не се случи нещо, ще станем свидетели на Трета световна война", предупреди Тръмп, след като изказа откритото си неодобрение САЩ да изпращат помощ на Украйна.

"Аз съм единственият кандидат, който може да даде това обещание: ще предотвратя Трета световна война", увери бившият държавен глава, победен от демократа Джо Байдън на изборите през 2020 г.

Доскоро Конференцията за консервативно политическо действие, организира от Американския консервативен съюз, беше ежегодният политически форум, на който присъстват консервативни активисти и служители на изборна длъжност от САЩ и други държави. През последните години обаче, конференцията, беше изцяло подчинена на крайнодясното движение на Тръмп "Да направим Америка отново велика", посочва АФП.

"Ще завършим това, което започнахме", каза Тръмп пред множеството, което в отговор скандираше: "Още четири години, още четири години!"

На тазгодишната конференция думата взеха редица от най-ревностните тръмписти, макар че мнозина потенциални кандидати за изборите през 2024 г. и републикански лидери пропуснаха събитието.

И въпреки че в консервативните среди няма единодушие за уместността на това събитие, дотолкова, че някои от изказванията бяха пред полупразна зала, по време на изказването на Тръмп всички места бяха заети.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис и бившият вицепрезидент Майк Пенс не бяха на конференцията и така си спестиха освирквания от привърженици на бившия президент. Присъстващите се подиграваха на няколко пъти на Ники Хейли по време на изказването й в петък и след това.

Преди да се качи на сцената, Тръмп обяви, че води в направено по време на форума допитване за подкрепата за републиканските лидери с цели 62% одобрение. Далеч зад него остава съперникът му Десантис, който се ползва с подкрепа от едва 20 процента. /БТА, Петя Гергова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм убеден, че той е божия син и затова всички искат да го разпънат на кръст - говори им истината и затова го мразят точно като Джизъс.Има ли някакъв начин да ме пратя пари за да му помогна?
40
0
 
0
 
! Отговори
Воа преди 1 година
Човека има "най-добрите думи" но ги крие да не му ги копират и затова ползва само 80 от богатия си речник за всичките си речи.Умно
39
1
 
1
 
! Отговори
Точно и ясно! преди 1 година
Само Дончо има топки да каже,че ковид пЛандемията е измама и да спре кранчето на краварските войни по света докато управляваше! Затова и манипулираха изборите в "най-демокраДичната държава" и спуснаха дементната марионетка Бай Дрън...
38
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Не ехубаво да си груб, но той явно ги познава и вероятно не предполага, че те ще приемат думите му буквално, казани с лошо намерение да ги обидят...Вероятно Тръмп има отношението "на улицата", когато казваш на някой, че е крейзи, че е луд или че нещо е крейзи хубаво, например...Както и да е!..Тръмп обаче не е добър политик, но не може да приеме загубата на последните избори, явно, а и си има цел - да провокира политическите таланти на САЩ!...
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'крайнодясното движение на Тръмп "Да направим Америка отново велика", посочва АФП' -- що за кoмyнoиднa npocтoтия е това ? ( френска )
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората да се борят да си върнат старите порядки и свободи, които бяха преди пандемията и на нови пандемии да не се ловят, освен грип др няма да има, защото и тези, които го испусната, ще заминат...Никой не иска новото нормално по модел чине и по лошо.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете за глобалистите.Освен,че искат да махнат границите в тяхната програма присъства "Няма нищо да притежавате,но ще бъдете щастливи".Т.е. ще вземат на всички абсолютно всичко.Малко прилича на комунизъм,но не е.Просто си е вид фашизъм.Естествено това няма как да стане доброволно.Затова се нуждаят от световен катаклизъм като примерно ядрена война или пандемия.По-добре в такъв случай Тръмп да се връща.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не пожали и свои и чужди. Мир в целия свят, това му трябва на света. Браво. Да живее САЩ, най великата страна!
33
0
 
2
 
! Отговори
w преди 1 година
До Космонавткоснмонавте предлагам ти незабавно излитане от планетата земя,и никакво завръщане.на такива извунземни като тебе.
32
5
 
2
 
! Отговори
Историк преди 1 година
До перко (11)- "Помнете, че Тръмп ще спечели изборите през 2024 година!"-- Лошото е че той спечели и предните избори! Е? И? Какво се получи тогава?
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велик! Ето това е един истински американец и истински мъж каквито вече се срещат все по рядко.
30
6
 
6
 
! Отговори
Ужасът за соросът преди 1 година
Господин Тръмп , ще спре надника на агитаторите и фалшивите новини, с което ще изчезнат антируските статии пускани по медиите !
29
5
 
2
 
! Отговори
Още помним.. преди 1 година
Унасът, когато го избраха ... Как хирата плачеха и крещяха! Аюерика се извиняваше на Света, заради тръмп. Една мила жена, дори крещя на камера пред бялата къща на президентите.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И не пропускате да пуснете малко фейк и пропаганда: "увери бившият държавен глава, победен от демократа Джо Байдън на изборите през 2020 г.". Поправете това лъжливо изречение и нека стане "увери бившият държавен глава, победен от далаверите и изборните измами на демократа Джо Байдън и попечителя му Сорос на изборите през 2020 г."
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31... А ти кой искаш да целува, шолц и Макрон ли.. Или зеления клоун...
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборите 2024 ще са епични
25
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
УСПЕХ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП ГЛАСЪТ НА РАЗУМ СПАСЕНИЕ ЗА САЩ ЕВРОПА РАЗЧИТАМЕ НА ТЕБ
24
21
 
8
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Рижавия е тотално изперкал и няма търпение да се целува с Путин.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп отсега започна предизборната кампания. Според мен трябва да даде някой долар на Кание Уест за да го рекламира отново.
22
5
 
7
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Бат бойко роден 13ти юниТръмп роден 14ти.Тия верно са астрални близнаци.