Тръмп нарече фанатици и глупаци свои съпартийци

Изказа откритото си неодобрение САЩ да изпращат помощ на Украйна
51
Тръмп нарече фанатици и глупаци свои съпартийци
Снимка: БГНЕС

На фона на наближаващите президентски избори в САЩ бившият президент Доналд Тръмп изтъкна вчера на годишната конференция на американските консерватори във Вашингтон, че той е единственият кандидат, който може да спаси страната от демократите "войнолюбци" и от "фанатиците и глупаците" от Републиканската партия, предадоха световните агенции.

В последния, трети ден на големия политически форум Тръмп заяви, че САЩ са поставени на колене, а американците се намират в разгара на "епична битка за спасяване на страната от хора, които я мразят".

Републиканският лидер каза, че само той може да спаси Америка от превръщането й в "гаден комунистически кошмар“, като я отърве от "дълбоката държава" и отмени политиките на президента Джо Байдън, ако получи втори шанс на най-високия държавен пост, предаде ДПА.

"Ако ме върнете в Белия дом, ще бъдем свободна нация. С тяхното царуване ще бъде свършено", каза Тръмп пред ликуващо множество и заключи: "Ние вече не сме свободна държава. Нямаме свободен печат. Нямаме нищо, което е свободно".

Тръмп, който официално обяви през ноември миналата година, че ще се кандидатира на президентските избори догодина, държа реч в продължение на близо час и четиридесет минути, като не пощади никого, включително собствения си политически лагер, отбелязва АФП.

Имаме Републиканска партия, ръководена от чудовища, неоконсерватори, глобалисти, фанатизирани застъпници на отворените граници и глупаци, заяви Тръмп като назова поименно няколко партийни светила.

Американските избиратели, натърти Тръмп, са уморени от "окопалите се политически династии в двете партии (Републиканската и Демократическата), от покварени специални интереси, от политици, които обичат Китай, и поддръжници на "безкрайните войни в чужбина".

"Ако скоро не се случи нещо, ще станем свидетели на Трета световна война", предупреди Тръмп, след като изказа откритото си неодобрение САЩ да изпращат помощ на Украйна.

"Аз съм единственият кандидат, който може да даде това обещание: ще предотвратя Трета световна война", увери бившият държавен глава, победен от демократа Джо Байдън на изборите през 2020 г.

Доскоро Конференцията за консервативно политическо действие, организира от Американския консервативен съюз, беше ежегодният политически форум, на който присъстват консервативни активисти и служители на изборна длъжност от САЩ и други държави. През последните години обаче, конференцията, беше изцяло подчинена на крайнодясното движение на Тръмп "Да направим Америка отново велика", посочва АФП.

"Ще завършим това, което започнахме", каза Тръмп пред множеството, което в отговор скандираше: "Още четири години, още четири години!"

На тазгодишната конференция думата взеха редица от най-ревностните тръмписти, макар че мнозина потенциални кандидати за изборите през 2024 г. и републикански лидери пропуснаха събитието.

И въпреки че в консервативните среди няма единодушие за уместността на това събитие, дотолкова, че някои от изказванията бяха пред полупразна зала, по време на изказването на Тръмп всички места бяха заети.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис и бившият вицепрезидент Майк Пенс не бяха на конференцията и така си спестиха освирквания от привърженици на бившия президент. Присъстващите се подиграваха на няколко пъти на Ники Хейли по време на изказването й в петък и след това.

Преди да се качи на сцената, Тръмп обяви, че води в направено по време на форума допитване за подкрепата за републиканските лидери с цели 62% одобрение. Далеч зад него остава съперникът му Десантис, който се ползва с подкрепа от едва 20 процента. /БТА, Петя Гергова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп е американския бат Бойко. Без него слънцето няма да изгрее.
20
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп е клоун ... но Байдън е зъл клоун.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може пък да са такива. В България на такива им викаме ГЕРБ, ПП и ДБ.
18
7
 
9
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Бай Доньо , за много неща съм те хвалил, недей да бъдеш малодушен за Украйна !
17
17
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
ПРИ ВЕЛИКИЯТ ТРЪМП РУСКОТО ДЖУДЖЕ ПУТИН НЕ СМЕЕШЕ ДА ГЪКНЕ!
16
10
 
31
 
! Отговори
Молете преди 1 година
Се Тръмп да стане президент на САЩ. Само той ще върне мира! Иначе всички ще умрат в бъдещата Трета Световна Война. Много е важно, точно Тръмп да спечели.
15
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това образование тРъмпо произведено от ПутинКГБ американците *** ще ги направи!
14
6
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ами такива са щом са се изправили и ръкопляскат в конгреса на нар-ко-мана отвидеостената гмо мозъци
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не си дава сметка че зеленчука ще го вкара в оня списък и като нищо ще го уволни.
12
8
 
11
 
! Отговори
Апокалипто преди 1 година
Само за едно е прав:Третата световна е неизбежна .Няма как 5-6 % богати и всичко останало да гладува и да им слугува.Българите имат ясна поговорка за това.,,Който не работи-не трябва да яде".
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай шоросчетата
10
6
 
27
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Нали точно *** му отнеха победата и откраднаха изборите.Такава истерия американската политика никога не беше виждала и всичко в името всячески да го препънат към втория мандат !
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много точно определение за войнолюбците.
8
11
 
23
 
! Отговори
перко преди 1 година
Помнете, че Тръмп ще спечели изборите през 2024 година!
7
26
 
10
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ+БСП(БКП) преди 1 година
ТРЪМП: ИСТИНСКИЯ ЧЕРВЕН РЕПУБЛИКАНЕЦ Е ЧИСТ КОМУНИСТ! САМО ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ МАЙКА И КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ! НИКАКВИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ НЕ ПРИЗНАВАМ ЦЯЛА УКРАЙНА СЕ ПОЛАГА НА СССР2- РУСИЯ И АЛЯСКА ТОЖЕ!
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно осакатяване,осакати собствените си граждани с огромно обезценяване и настрои целия свят срещу себе си. От тук нататък ще им е много трудно където и да посегнат.
5
11
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
На 5 ноември 1994 е подписан Меморандума от Будапеща, с който Украйна се отказа от ядрените си оръжия, а САЩ, Русия и Великобритания се ангажираха да гарантират териториалната й цялост. Киев напомня, че с акта от Будапеща Москва, Вашингтон и Лондон са се заявили като гаранти за териториалната цялост и политическата независимост на Украйна и са се ангажирали да не използват срещу нея оръжие, заплахи или друга сила./ДОГОВОРА Е ФАКТ И НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ПОЛАГАЛИ И СА СЕ ИЛИ НЕ АТОМНИТЕ РАКЕТИ
4
10
 
8
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ+БСП(БКП) преди 1 година
ПРАВИЛНО! САМО ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ МАЙКА И КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ УРАААААААААААААААААААААААААААААААА
3
25
 
16
 
! Отговори
САЩ осакати русия преди 1 година
САЩ с помощта си за Украйна осакати вторият си най-голям враг. И то без да загине нито един американски войник. На цената на 1% от разходите си за отбрана. И всичко заради глупостта на путин. По-скоро Тръмп не разбира какво става.
2
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Тръмп с него можеше и да се размине войната.