В Ню Йорк назначиха първия директор за борба с гризачите

Общината редовно изпробва нови техники за унищожаване на плъхове
Обновена: 13 апр 2023 08:46 | 13 апр 2023 08:46, Елка Василева
30
В Ню Йорк назначиха първия директор за борба с гризачите
Снимка: архив, БГНЕС

Американският град Ню Йорк обяви, че е назначил първата „директорка на програмата за намаляване на броя на гризачите“ – служба в кметството, която работи за унищожаването на милионите плъхове в мегаполиса, предаде Франс прес.

Назначаването на Катлийн Коради става 4 месеца след публикуването на оферта за работа, в която се посочваше, че се търси нахъсен „кръвожаден“ човек за поста.

Градската легенда гласи, че в Ню Йорк живеят 9 милиона души, колкото са и плъховете. Още през 1842 г., когато посетил града, британският писател Чарлз Дикенс се оплакал от тази напаст.

Гризачи могат редовно да бъдат забелязани по улиците, на пероните в метрото, в кофите за боклук в „града, който никога не спи“.

През 2015 г. плъх стана знаменитост в интернет, когато се завъртя видео, в което гризачът е заснет да тича по стълбите на метростанция с цяла пица в устата си.

Ню Йорк може и да е известен с този „Пица рат“ („Плъхът с пицата“/ игра на думи с „Пица хът“, бел. прев.), но плъховете и условията, които благоприятстват размножаването им, повече няма да бъдат толерирани: няма да има повече мръсни тротоари, занемарени пространства или изкопани дупки, заяви в съобщение Коради.

Тя е бивша учителка и експерт по управление на отпадъците. На сегашната си длъжност заплатата й ще бъде 155 000 долара годишно, според в. „Ню Йорк таймс“.

Когато кметството в Ню Йорк публикува обявата за работа, кметът Ерик Адамс, който е корав бивш полицай, амбициран да се пребори с епидемиите в града, каза: „Няма нищо, което да мразя повече от плъховете!“.

Идеалният кандидат, според обявата, трябваше да е „свръхмотивиран, доста кръвожаден и решен да проучи всички възможни решения от различни ъгли, както и „да притежава решителност и инстинкт на убиец“, за да бъде постигнато „масово избиване“ на вредителите.

Отделяйки милиони долари, общината в мегаполиса редовно изпробва нови техники за унищожаване на плъхове като сух лед или алкохолни вани.

Освен това сдружение на жители на Манхатън редовно организира лов на плъхове с домашни кучета.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да назначат и такъв за плъховете в народното събрание - тъкмо ся са се събрали 240 парета, които само гризат и крадат от народа
20
0
 
3
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Това ми изглежда като кремълска хибридна атака, няма как в най-големият град на Г.в.дария да има плъхове, там е чисто като в завод за чипове!
19
5
 
1
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 година
А ние тук, трябва да си назначим директор за борба с комунистите и русофилите..
18
0
 
4
 
! Отговори
имате грешка преди 1 година
Градската легенда гласи, че на всеки човек в Ню Йорк се падат 5 плъха
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и ние се опитваме постоянно да се справим с популацита на плъхове, но каквото и да направим 240 от тях постоянно се връщат обратно.
16
0
 
6
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Няма как да се случат мечтите на бившата учителка Коранди ... Всички , дори и тя знаят че това са лъскави, лишени от съдържание думички дето тя трябва да каже като новоназначен бюрократ за да си оправдае заплатата . Градът е К Л О А К А .... Ходил съм там поне 4-5 пъти . Лъскави и красиви са 1-2 богаташки квартала и центъра на града . Поне него се стараят да подържат чист заради туристите . Всичко останало от града е по-зле и от сомалийско гето .
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
лицемери - смеят се на китайците че ядат това и оново, но поне китаеца им намалява популацията - печан плъх на клечка моля, а тия американци стават и лягат с плъховете, разхождат се свободно с тях - гнус
14
1
 
9
 
! Отговори
Кърти преди 1 година
В Америка всичко е неограничено, даже и плъховете.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да изнесем от нашите индийци - набързо ще ликвидират плъховете - първо ще ги излапонтят а каквото остане ще ги направят на шишчета и кремвирши и ще ги пускат по подвижни сергии с хотдог и шишчета на скара на нюьоркчани
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия *** искат да са господарите на света
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да им изнесем улични котки от София, Варна, Бургас - да си решат проблема тия хора там )))
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, в Ню Йорк имат проблеми с плъховете, но той острова е бил блато навремето, не е учудващо това нещо :)))
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали заринът ще ги ликвидира? От 100 години се знае, че радиоактивният фон на нюйоркската гара превишава фона на АЕЦ, но това не пречи там да бъка от плъхове.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Градът, който никога не спи, защото гражданите му са заети да гонят плъхове. От гледна точка на числеността на плъховете, Неапол и Париж са по-зле, но още не са си назначили нахъсени и кръвожадни директори.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази да не е дъщеря на Корадо Катани - само такава ще ги опраи плъховете - бам, бам и готово с кръвожадните гадове, пускаш зарин в канализацията и изтребва всичко живо до крак-нема плъх нема нищо
6
6
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
И при нас трябва да има директор за борба с уличните кучета и котки.Желателно ловджия.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия още си живеят в 19 век
4
4
 
7
 
! Отговори
Фланечка в Ню Йорк преди 1 година
По-добре руснак, отколкото демократ.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не ви изненадва, че точно тази нахъсена и кръвожадна Катлийн Коради, е бивша учителка.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Катлийн Коради успя да докаже, че е нахъсена и кръвожадна. Искаме нейна снимка.