Електромобилите - новата цел на крадците

Кабелите за зареждане са нов начин за забогатяване
19 юли 2023 16:24, Анисия Иванова
12
Електромобилите - новата цел на крадците
Снимка: БГНЕС

Крадците на автомобили стават все по креативни в търсене на нови неща, които да отмъкнат от превозните средства. На прицел вече са собственици на електромобили, тъй като се оказва, че кабелите за зареждане са нов начин за бързо незаконно забогатяване. Те или се продават такива, каквито са, или се предават скрап, тъй като съдържат мед, която е много ценна.

През последните години кражбата на катализатора се превърна в сериозен проблем за собственици на коли с двигател с вътрешно горене. Притежателите на електромобили се смятаха за късметлии, тъй като техните коли нямат нужда от този компонент. Разбира се, литиево-йонни батерии са още по-скъпи, но тяхната кражба е много по-трудна.

Престъпниците обаче се адаптират много бързо, като откриват нови неща, които са лесни за кражба и достатъчно скъпи, за да си заслужават риска.

Първоначално престъпниците се бяха насочили към зарядните станции, но там рискът е по-голям, защото много от тях са на осветени и оживени места. В същото време зарежданите пред домовете електрически коли са далеч по-лесна плячка - изваждането на кабела от контакта отнема само секунди, като това причинява сериозни проблеми на собственика, тъй като покупката на нов не е евтина.

Още по темата - в automedia.investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: крадциелектромобилите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Роко преди 9 месеца
Приликата между електричките и диарията е,че и с двете може да не стигнеш до вкъщи!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Карай си на газ 6 - Честно казано, не си заслужава скъпата кола, дори и да ги вадиш тея 10 000 + на месец, освен ако не си ентусиас.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 1 - Отнема 5 секунди да се извади и мже да му се взеат 15-20 лева.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 6 - Фабиа на газ - 4.5 изънградско, ако не напъваш. 5-6 градско.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой изненадан ли е? За да имаш електрическа кола, трябва да имаш собствен гараж.
5
0
 
2
 
! Отговори
Карай си на газ преди 9 месеца
И не се прави на тарикат 0,82 ст / л .... помалка количка за 6--10 хил, лева на 10-12 г ще те кара поне 5 г без проблем евтина подръжка 9/100-градско 8/100 извън градско средно 7лв на 100 км лятно време зимата литър 2 отгоре .... щом сте толкова парали карайте електрички и хибриди ---И Аз ако вадя по 10 бона и отгоре месечно знам какво да карам --съветите ми са към низшата каста !
4
1
 
16
 
! Отговори
Нехаресван от четящи преди 9 месеца
Скоро всички ще изтрезнеете. Охранителните фирми и техните служители в комбинация с ромските " братя и сестри " отдавна чакат новата си плячка .
3
3
 
15
 
! Отговори
като луминисцентните преди 9 месеца
Тия електрически автомобили си приличат със луминисцентните лампи по това че са преходна технология за скубане на пари преди да се появят светодиодните лампи!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
хахаха това касае само 0.00005% от шофьорите у нас.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да бе да открадна такова нещо трябва да, съм мръднал знаете ли каква, е приликата между електрическите коли и диар..,, ията не знаеш кога ще се прибереш в къщи