От снимката си от затвора Тръмп спечели 7,1 милиона долара за кампанията си

Само в петък той е получил дарения от 4,18 млн. долара
57
От снимката си от затвора Тръмп спечели 7,1 милиона долара за кампанията си
Снимка: БГНЕС

Бившият президент Доналд Тръмп е набрал 7,1 милиона долара след ареста си в Джорджия в четвъртък, тъй като кампанията му се опитва да се възползва от снимката, направена в затвора на окръг Фултън, съобщи bloombergtv.bg.

Само в петък Тръмп е получил дарения от 4,18 млн. долара, което е най-големият еднодневен приход в рамките на кампанията му за президентските избори през 2024 г., според лице, запознато с данните. Кампанията му е събрала близо 20 млн. долара през последните три седмици - период, който обхваща двете му последни обвинения във Вашингтон и Джорджия, според лицето, което помоли да не бъде идентифицирано.
Набирането на средства се ускори, след като той се върна в X, социалната мрежа, известна преди като Twitter, за първи път от януари 2021 г., за да публикува своя снимка и линк към страница за набиране на средства за президентската му кампания, каза още лицето.

Още по темата

По-рано Politico съобщи за тези цифри. Събраните 7 млн. долара са приблизително една пета от над 35-те млн. долара, които той получи през второто тримесечие чрез Съвместния комитет за набиране на средства "Тръмп спаси Америка".

Кампанията му обяви, че откакто на 30 март голямото жури в Манхатън повдигна обвинение срещу Тръмп, включително за плащания към звезда от филми за възрастни, че са получили дарения за общо 15,4 млн. долара. Ръководителите на кампанията обявиха, че 6,6 млн. долара са събрани "едва за няколко дни", след като специалният съветник Джак Смит предяви на Тръмп 37 обвинения в престъпления, свързани с неправилно боравене с класифицирани материали и заговор за възпрепятстване на усилията на американски служители да ги възстановят.

Тръмп е първият президент на САЩ, на когото е направена снимка в ареста. Кампанията му използва изображението, за да продава стоки, включително тениски, плакати и чаши за кафе. В часовете преди да се предаде в затвора на окръг Фултън, кампанията му разпрати електронни съобщения за набиране на средства.

Всичко това е част от усилията на Тръмп да използва правните си проблеми, за да подсили кандидатурата си за завръщане в Белия дом. През последните пет месеца срещу него бяха повдигнати четири обвинения. Досега делата накараха републиканците да се обединят около него, което спомогна за увеличаване на преднината му в предварителните избори за президент на Голямата партия.

Тръмп води пред опонентите си в борбата за президентската номинация на републиканците с около 41 процентни пункта, според средната стойност на анкетите, проследявани от RealClear Politics.

Според лицето през следващите дни той планира да проведе срещи за набиране на средства, да участва в интервюта в печатни медии, телевизии, радиа и подкасти, както и да прави телевизионни обръщения в щатите, където скоро предстоят първичните избори за кандидат на партията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: снимкаТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Журналист преди 7 месеца
Има ли някой българин снимка на Черепа в затворнически дрехи ? Има ли снимка на Черепа как се разхожда 1 час в затворническия двор , с телените оградии високите дувари ? Нямаааа ! Няма и да има ! Има ли осъден олигарх в затвора ? Нямаааа! Има ли осъден политик-милионер ? Нямаааа! Ще има ли фалит на държавата ? Ще имааааа!
52
0
 
1
 
! Отговори
Новинка преди 7 месеца
Ами че и Черепа откакто се е върнал ( вече 3 дни) , вече има спечелени 57 милиона лева. В ареста имал гарсониера с всички удобства , компютър, 3 телефона, масажист, секретарка и PR да го цитира по медиите. Ееееех, богаташ да си в България !!! Повече от цар е !
51
0
 
1
 
! Отговори
Гъз преди 7 месеца
Тръмп иска яко да отреже на блякрок кльопачката. Нищо новата корона ще ви оправи.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При тях всичко е пари, повдига ми се.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 48:Бай Дрън като осъди конкуренцията си ,те няма да има за кой да гласуват,а с машинките част от гласовете ще подправят.Очертава се пак да е Бай Дрън.Той като ритне камбаната ще е Камилата Харис,която се изпусна как трябвало да се съкрати населението,за да пият чиста вода и да дишат чист въздух.А ако има военно положение няма да има избори.Това са си фашисти,които са подправили изборите и са сложили марионетката с деменция Бай Дрън.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зомбиленд...
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен: Проблема с бай Издън е, че всички американци му се смеят и надали ще се вържат че ще преживее следващия мандат!
46
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Проблема с Тръмп е, че 50 милиона американци го обожават, но 150 милиона не го понасят. Неизбираем е, дано републиканците се осъзнаят, защото ако изборите са Тръмп срещу Байдън, 100% деменцията ще спечели и следват нови 4 години войни, дефицити и социално напрежение!
45
0
 
4
 
! Отговори
Действие и противоде преди 7 месеца
Всичко това е част от усилията на управляващите да попречат да се върне в Белия Дом - сътветно - Всичко това е част от усилията на Тръмп да използва фалшивите правни проблеми, за да подсили кандидатурата си за завръщане в Белия дом. 3 закон на политическата механика!
44
8
 
2
 
! Отговори
да ама не преди 7 месеца
капка в морето Путин му нагуши 90 милиона долара при първите избори
43
1
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 7 месеца
До Bad Face И аз търся ,но като се съберат баджаниаците в един кадър , ,Плювню не се виждал на снимката...
42
1
 
6
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 7 месеца
Аз пък чакам снимка от затвора на Боко Тиквата.За да му допълня чекмеджето за изборите.Ама Гешефта/Сарафа не ми дават тази възможност.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България от доста време никоя партия няма повече от 10% от гласовете на всички имащи право на глас. При Тръмп как е?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега ще започнат и татуировки да се правят с тази снимка.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А ГЕРБ откраднаха стотици милиарди за чекмеджетата, но затвор за тях няма
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре, че не са го изтипосали на боксерки отзад или още по-за разкош отпред. Хахахахахаха
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
2030-та: тръмпчета имаш ли? - имам бабинто, имам. по 5 лева за чифт.
36
1
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 7 месеца
Така е за съжаление - точно както го написахте. Нали за това е борбата да се овладеят службите, да сложат техен прокурор?Защо иначе ще се напъват да сменят длъжностни лица във всички етажи на властта? Те сами си го казват в записа на Радостин Василев какви са целите им. Дори Киро каза, че реално имат 7%, а общо с ДеБе нямат повече от 10% за последните избори? Е, и? Някой нещо разследва ли? Как са станали втори на изборите като сами не вярват, че имат повече от 10%? За ала-бала с президента също.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя човек дори след като умре ще знае как се правят пари.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Все така да си ги печели милионите! От затвора! Затвор и за българските управници от последните 33 години,за агентите от ДС и всички олигарси! А за някои от тях може и куршуми.