Путин направи услуга на Тръмп, той пък се хвали: Страхотен комплимент!

Руският президент заяви, че би предпочел Байдън
15 фев 2024 19:55, Нели Христова
59
Путин направи услуга на Тръмп, той пък се хвали: Страхотен комплимент!
Снимка: БГНЕС

Одобрението от видни световни лидери обикновено е голям тласък за политическите кандидати. Но за президента Джо Байдън, който току-що получи печат на одобрение от руския президент Владимир Путин, нещата не стоят така. И най-големият опонент на Байдън в президентската надпревара го знае.

В сряда Путин каза пред руски държавни медии, че би предпочел втори мандат на Байдън пред победа на Доналд Тръмп. Путин каза, че Байдън е "по-опитен" и "по-предвидим".

Тръмп бързо реагира на тези коментари.

"Всъщност президентът Путин на Русия току-що ми направи страхотен комплимент", каза той на митинг в Южна Каролина същия ден, според ABC News. "Той просто каза, че би предпочел Джо Байдън като президент, отколкото Тръмп. Това вече е комплимент. Много хора казаха: "О, Боже, това е много лошо." Не, не, това е хубаво нещо. И, разбира се, той би казал това."

Тръмп каза, че Путин не иска той да се върне в Белия дом, защото би представлявал заплаха за интересите на Русия.

"Той не иска да ме има. Той иска Байдън, защото ще му бъде дадено всичко, което иска, включително Украйна", каза Тръмп пред присъстващите на митинга. "Единственият президент от последните пет, който не е дал нищо на Русия, е президент, известен като Доналд Дж. Тръмп."

Със сигурност има някои неща, които Тръмп премълча в речта си по време на митинга. От една страна, той пропусна да спомене силната опозиция на администрацията на Байдън срещу войната на Русия в Украйна. Той също така не спомена колко близо е склонното към MAGA крило на Републиканската партия да блокира по-нататъшната военна помощ за Украйна и да повлияе на шансовете й да победи Русия. При администрацията на Байдън Украйна получи повече от 44 милиарда долара военна помощ от САЩ от началото на пълномащабното нахлуване през февруари 2022 г.

Въпреки това забележките на Путин дадоха на Тръмп така необходимия тласък след тежката седмица за него.

Фаворитът на Републиканската партия в понеделник поиска от Върховния съд да спре решението, взето от апелативен съд, който по същество постановява, че Тръмп не е имунизиран срещу наказателно преследване по обвинения, свързани с опити за отмяна на изборите през 2020 г.

Байдън също не си прекарва добре. 81-годишният президент отблъсква критиките за възрастта си, след като в доклад на специален прокурор се казва, че той се бори с проблеми с паметта.

В доклада, който се съсредоточава върху работата на Байдън с класифицирани документи, се казва, че президентът се е представил по време на интервютата "като симпатичен, добронамерен, възрастен мъж с лоша памет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
мдааа преди 2 месеца
бай дончо тромпета е руска матрьошка и по стар кагебейски маниер *** ме прави заслон уж че не го иска за президент .Айде плитки кагеебейски номера само късъбаджак може да измисли такава плитка лъжа подобна на лъжите му за Украйна.Но светът не е КГБ да му ръкопляска на всяка глупост
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изнудвач и убиец вървят в синхрон
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Натегната пружина винаги се къса :)
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмпизма и Путинизма са двете страни на една монета За Тръмп Сащ е голяма корпорация и той трябва да шеф За Путин русия е империя а той трябва да е император Байдън като опитен политик го разбира и дано успее да се пребори с двамата луди за власт
42
2
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Единия рекетьор, другия с деменция. Много ясно, че кремълския джудист ще предпочете да се разправя с деменцията, отколкото с рекетьора.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В ЕС са много притеснени че Тръмп може да стане президент на сащ ,и няма да дава пачки на Украйна ,нас Ко ни касае Украйна ,те неса в НАТО или ЕС ,та толкова са притеснени ЕС от Путин и Тръмп, вероятно и войната че завърши ,която ЕС и САЩ до сега палят пожара с оръжие и пари
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин направи намек за друго-че Америка съвсем не се управлява от Байдън-дементния. Зад него стоят съвсем други хора. Докато Тръмп е непредсказуем. И аще едно доказателство, че само Путин е политик, който мисли независимо.
39
4
 
6
 
! Отговори
БАЙ 100ЯН преди 2 месеца
Всеки иска зеленчук за съперник. Много ясно че ще избере Байдън. След още 1 мандат на Демократите, Америка ще е една фалирала *** а от Цар Долар и помен няма да има.Стискам палци на Демкратичтата партия и в частност Джо Байдън.Надявам се да победят оня който иска да прави Америка велика !
38
4
 
1
 
! Отговори
путьо късия преди 2 месеца
не е способен на реални оценки
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"президентът се е представил по време на разпитите "като симпатичен, добронамерен, възрастен мъж с лоша памет"" - Направете му тест-проверка с въпроси "Как мучи кравата?" и "Какъв цвят е белият кон на Джордж Вашингтон?". Ако отговори, значи е топчик.
36
6
 
6
 
! Отговори
гледна точка преди 2 месеца
А ве, този Тръмп наистина е пълен иdiot. В куххата му кратуна всичко му се вижда, че е в негова полза. Колкото и да е харесвам Путин, този път ще кажа, че е прав.
35
7
 
14
 
! Отговори
ама преди 2 месеца
Каквото е казал Путин вярното е обратното
34
13
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
До Анонимен 42/ ТОЛКОВА СИ ГЛУПАВА ПУТИНИСТКА!!! ФАЛШИВИЯ ГЛУПОВАТ ПУТИНЕ Е ПОЛУ ОЛИГАФРЬОН ВЕРОЯТНО МНОГО ПО ГЛУПАВ ОТ И ТЕБЕ МЪ! ТАБЛОТО С ТЕКСТА ВИНАГИ Е ДО КАМЕРАТА НЕ СЕ ВИЖДА! ГЛУПАВА ГЛУПАВА ПРОКЛЕТА ПУТИНИСТКА АХ КАК ИСКАШ БАЙДЪН ДА БЪДЕ ПРЕИЗБРАН ТА ДА ТИ ВЛЕЗЕ ЕДИН ГОЛЕМ УКРАИНСКИ ОТЗАД!
33
1
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 месеца
Путин раздвижи Хората за Байдън и Тръмп , като Жената на Нотариуса в България . Тоест - моето Мнение е - До сега Нотариуса е Управлявал Борисов , Петков и Нинова . Много Щети за България и Народа и .За Критиците - вижте Банско , Родопите - там Доган и ДПС Управляват - Пътища , Хотели , Къщи - всичко е по Закон .
32
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин има проблеми със слабия си тестостерон
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонимеН. Хем Путин бил фалшив, хем четял каквото му били написали (не видях да чете при двучасовото интервю), хем искаш да го съдиш в Хага. Определи се някак си! И как даваш определение, че бил глуповат, щом ти даже не знаеш добре правописа? Пиши с колкото може по-големи букви! Може и да ти повярва някой.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ЦРУ 40. Хич. Само малко.
29
17
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 2 месеца
Няма такъв вариант Расиушка да спечели
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 38 - Най-вероятно и финансово.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 36. Служебно задължени са да го вярват.