Путин направи услуга на Тръмп, той пък се хвали: Страхотен комплимент!

Руският президент заяви, че би предпочел Байдън
15 фев 2024 19:55, Нели Христова
59
Путин направи услуга на Тръмп, той пък се хвали: Страхотен комплимент!
Снимка: БГНЕС

Одобрението от видни световни лидери обикновено е голям тласък за политическите кандидати. Но за президента Джо Байдън, който току-що получи печат на одобрение от руския президент Владимир Путин, нещата не стоят така. И най-големият опонент на Байдън в президентската надпревара го знае.

В сряда Путин каза пред руски държавни медии, че би предпочел втори мандат на Байдън пред победа на Доналд Тръмп. Путин каза, че Байдън е "по-опитен" и "по-предвидим".

Тръмп бързо реагира на тези коментари.

"Всъщност президентът Путин на Русия току-що ми направи страхотен комплимент", каза той на митинг в Южна Каролина същия ден, според ABC News. "Той просто каза, че би предпочел Джо Байдън като президент, отколкото Тръмп. Това вече е комплимент. Много хора казаха: "О, Боже, това е много лошо." Не, не, това е хубаво нещо. И, разбира се, той би казал това."

Тръмп каза, че Путин не иска той да се върне в Белия дом, защото би представлявал заплаха за интересите на Русия.

"Той не иска да ме има. Той иска Байдън, защото ще му бъде дадено всичко, което иска, включително Украйна", каза Тръмп пред присъстващите на митинга. "Единственият президент от последните пет, който не е дал нищо на Русия, е президент, известен като Доналд Дж. Тръмп."

Със сигурност има някои неща, които Тръмп премълча в речта си по време на митинга. От една страна, той пропусна да спомене силната опозиция на администрацията на Байдън срещу войната на Русия в Украйна. Той също така не спомена колко близо е склонното към MAGA крило на Републиканската партия да блокира по-нататъшната военна помощ за Украйна и да повлияе на шансовете й да победи Русия. При администрацията на Байдън Украйна получи повече от 44 милиарда долара военна помощ от САЩ от началото на пълномащабното нахлуване през февруари 2022 г.

Въпреки това забележките на Путин дадоха на Тръмп така необходимия тласък след тежката седмица за него.

Фаворитът на Републиканската партия в понеделник поиска от Върховния съд да спре решението, взето от апелативен съд, който по същество постановява, че Тръмп не е имунизиран срещу наказателно преследване по обвинения, свързани с опити за отмяна на изборите през 2020 г.

Байдън също не си прекарва добре. 81-годишният президент отблъсква критиките за възрастта си, след като в доклад на специален прокурор се казва, че той се бори с проблеми с паметта.

В доклада, който се съсредоточава върху работата на Байдън с класифицирани документи, се казва, че президентът се е представил по време на интервютата "като симпатичен, добронамерен, възрастен мъж с лоша памет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
До Василев/ НЯМА КАК ДА СТАНЕ ВАСИЛЕВ ! НИЕ СМЕ ПРО НАТО И ЕС И КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ОБЯВИ, ЧЕ ВСЯКАКВИ РЕФЕРЕНДУМИ НЕ СА СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ХАРАКТЕР ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ КАТО ЗА ЕВРОТО. НИЕ СИ ОСТАВАМЕ В НАТО И ЕС! НО МОЛДОВА СИ ЗАМИНАВА ЩОТО ХАХАПУТИН КАЗА, ЧЕ САМО УКРАЙНА НЕ СТИГА!
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия наистина ли вярват, че У ще спечели войната?!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До Василев. Стига си имитира комуникация между себе си бе тролинген
23
9
 
3
 
! Отговори
До Василев преди 2 месеца
Това го знаем, затова България няма да спре да помага на Украйна щото не иска пак да е в руската сфера на влияние.
22
12
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ФАЛШИВИЯ ГЛУПОВАТ ПУТИН ДА СИ ОБЯВЯВА, ЧЕ ИСКА ПАК БАЙДЪН ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЗА ДА ГО ИЗПРАВЯТ НАЙ-НАКРАЯ ПРЕЗ ТРИБУНАЛА В ХАГА ИЛИ ДА ОТИДЕ НАБЪРЖЕ В ГРОБИЩНИЯ ПАРК НЕГОВО ПРАВО СИ Е! АЗ ПЪК ЩЕ ОБЯВЯ ПОБЕДА ЗА УКРАЙНА ПРИ ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ДЖО БАЙДЪН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ
21
7
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ГЛУПОВАТИЯ ФАЛШИВ ПУТИН КАКВОТО МУ НАПИШАТ ТОВА И ЧЕТЕ МАРИОНЕТКА НА КОНЦИ! АКО БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ ИСКА ТРЪМП ЩЕШЕ ДА НАВРЕДИ НА ТРЪМП И ЗА ТОВА СЕ МОЛИ ДА НАВРЕДИ НА БАЙДЪН КАТО КАЗВА, ЧЕ ГО ПРЕДПОЧИТА ЗА 2-РИ МАНДАТ КАТО МУ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ 2-РИ МАНДАТ ЗА БАЙДЪН Е НЕГОВИЯ ФИЗИЧЕСКИ КРАЙ НА ЗЕМЯТА :D
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 23. Той не е тук да мисли. Единственият отговор който е дал тролингена АнонимеН е към другия тролинген Василев. Те двамата не комуникират с никого само тролингенствуват.
19
0
 
7
 
! Отговори
Костадиновист преди 2 месеца
Аз съм Орбанист!
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По времето на Тръмп в САЩ измряха повече хора, отколкото във всички войни!
17
10
 
3
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
Тръмп е по-опасен от Байдън, ще модернизира всички натовски страни, и ще съсипе икономически Русия!Агент Тони Велаксо!ЦРУ!!!
16
4
 
5
 
! Отговори
Костадиновист преди 2 месеца
Аз не съм Тръмпист... Аз не съм Путинист....
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 16. Кат му доде времето ще видим. Много сте нетърпеливи бе. На това отгоре нямате думата в тая работа.
14
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При предишния си мандат Тръмп направи всичко което беше обещал. Щом сега казва че Русия няма да получи нищо от Украйна значи ще стане точно така. Руснаците какво толкова се кефят на Тръмп като той ще е палачът им. Сигурно ще им даде самолети, ще ги засипе с оръжие и ще наеме 1 милион виетнамци.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонимеН. Какво ше му изясни дементиралия ?
12
9
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
И АЗ ИСКАМ БАЙДЪН ДА СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ ТА ДА МУ СЕ ИЗЯСНИ НА ГЛУПОВАТИЯ ПУТИН КАК МУ СЕ НАХЛУЗВА ПРИМКАТА ОКОЛО ВРАТА И МУ СЕ РИТА СТОЛЧЕТО ПОД КРАКАТА!
11
2
 
5
 
! Отговори
Путин преди 2 месеца
още не харесва, Орбан, Лукашенко, Радев, Ким, Аятолаха, Мадуро...... и така до 100!
10
1
 
8
 
! Отговори
НАТО плс преди 2 месеца
Споко! Ние ще си плащаме като попове и Оранжевия ще ни варди.
9
2
 
8
 
! Отговори
До Василев преди 2 месеца
Има свободни места в първо остро отделение в Курило,мога да те Уредя.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 8. Ни е никъф. Само дет президентите на всички държави държат да чуят какво ще каже. Щот е никъф.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин и Тръмп, как завъртяха палачинката! И децата знаят, кой е пионката на Путин!