Хейли с първа победа срещу Тръмп на първичните избори на републиканците

Тя все още има малки шансове да надделее за номинацията
4 мар 2024 08:19, Елка Василева
84
Хейли с първа победа срещу Тръмп на първичните избори на републиканците
Снимка: архив, БГНЕС

Бившата представителка на САЩ в ООН Ники Хейли постигна първата си победа срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в първичните избори за президент на Републиканската партия през 2024 г., предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Още по темата
Хейли спечели надпреварата във Вашингтон, окръг Колумбия, с 62,86% от гласовете срещу 33,22% за Тръмп, съобщиха от Републиканската партия на окръг Колумбия късно тази нощ. В изборите участваха общо 2 035 републиканци.

Смята се, че Хейли, която е смятана за по-умерена от Тръмп, все още има малки шансове да надделее в крайна сметка срещу бившия президент при осигуряването на републиканската номинация. Но Тръмп е спечелил всички първични избори досега, включително в родния щат на Хейли - Южна Каролина и е почти сигурно, че именно той ще се изправи срещу президента Джо Байдън на президентските избори през ноември.

Преди първичните избори във Вашингтон, окръг Колумбия, Тръмп вече беше събрал 244 делегати срещу 24 на Хейли. Победата ѝ в столицата на страната ще добави само 19 към общия ѝ брой.

Въпреки това Хейли даде знак, че ще остане в надпреварата поне до "супервторника" тази седмица, когато гласуват 15 щата и една територия.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Тръмп - 837 делегатиХейли - 831215 са необходими за номинация. Кой ще ги спечели е ясно. Понеже Ники се пази да не говори срещу Тръмп той като нищо ще я вземе за вице.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази ще си остане само с тази "победа",друга няма да има! Съвсем скоро и на най-заблудените ще им светне,че за добро или зло Тръмп ще бъде следващия президент на САЩ!!! Дано е за добро!!!
72
0
 
1
 
! Отговори
Хейли чака преди 1 месец
Съдебната бухалка да забрани на Тръмп да участва и тя да спечели служебно.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Любопитно
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Дарк, ти си от тези копейки дето най-много ЛЪЖАТ (отдавна те следя), защото даже в текста са написали че взема 19 гласа, ама ЛЪЖЕЦА написал че взема 3! Отделно от това, колко дава Калифорния теб не те интересува, защото това е щат който гласува за демократите!
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в САЩ има маргинали и игноренти.Тръмп им е знаме.Все пак някой трябва да ги води нанякъде.Но все си мисля,че нормалните хора са повече.Тръмп е развратник лицемер,нарцис,начасничав човек.Смехотворно е да управлява световната политика .Тоя не знае столиците и историята на 90% от страните.
68
4
 
6
 
! Отговори
Оптимист преди 1 месец
...и последна!
67
2
 
9
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Окръг Колумбия дава три гласа за президент,щата Калифорния 78,Ню Йорк 76.Спечелила в първичните в Окръг Колумбия и ако е кандидат през ноември и да спечели срещу Байдън ще получи три гласа от този окръг.Големо праз!
66
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Москва било пълно с лесни мацки. То като са им избили мъжете в Украйна, нормално да е пълно с развързани жени.
65
7
 
4
 
! Отговори
Знаете ли, че... преди 1 месец
В Мацква е пълно с лесни мацки.
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая е поредната кукла на конци...слушайте й само реториката! Хилъри 2.0
63
1
 
2
 
! Отговори
US мечта: преди 1 месец
Въпросният охраняем паркинг се ръководи от организацията с идеална цел "Сейф Паркинг Ел Ей", която предлага "сигурно и стабилно място за паркиране на возилото в хармония с местните закони, както и достъп до обществена тоалетна". "Тези хора, които преспиват на тези места, идват от различни сфери", изтъква Емили Кантрим, координатор на програмата, като добавя, че охраняваните паркоместа са истински рай за гимназиални преподаватели и общински служители, които нямат дом. В момента организацията вече има 8 парцела с около 120 паркоместа във втория най-многолюден град на САЩ.
62
1
 
3
 
! Отговори
US мечта: преди 1 месец
Освен това пренощуването на повечето градски улици е незаконно, а нощта в колата ги прави уязвими за нападения. "Постоянно ме тормозят, хора крещят или се бият", спомня си Лорън Къш за нощите по улиците. Голямата промяна за нея настъпва миналата година, когато започна да паркира своята Тойота на паркинг, наглеждан от специално нает пазач. "Така не се безпокоя, че може да ме изнасилят, или че ще ме ограбят посред нощ", споделя Лора Куш. Въпросният охраняем паркинг се ръководи от организацията с идеална цел "Сейф Паркинг Ел Ей", която предлага "сигурно и стабилно място за паркиране на возилото в
61
2
 
2
 
! Отговори
Знаете ли, че... преди 1 месец
В Лос Анджелис няма никакви лосове!
60
2
 
3
 
! Отговори
US мечта: преди 1 месец
Тя е сред още 16 000 жители в окръга, чийто дом е тяхното возило. Те са около четвърт от 60-те хиляди бездомници тук. Според американския Департамент за жилищата и градското развитие задълбочаващият се проблем с бездомниците в Калифорния е довел до увеличение от 2,7% на броя им в страната. И докато автомобили, камиони и ванове предлагат евтин подслон в районите с най-високите наеми в САЩ, липсата на баня и тоалетна са огромно неудобство за хора с работа, но без дом.
59
0
 
3
 
! Отговори
US мечта: преди 1 месец
36-годишната Лорън Къш няма дом и както хиляди калифорнийци спи в колата си през нощта, превръщайки задната седалка в легло. "Обикновено се будя по няколко пъти вечер, за да се наместя или обърна", споделя Лорън пред Си Ен Ен, като изважда чаршафи от багажника. "Не е много конфортно - аз съм над 1,7 м висока, така че трябва да освободя място за краката си". Куш започва да спи в колата си след като вече не може да смогне да плаща наема за жилище в Лос Анджелис, където средната месечна вноска за едностаен апартамент е 2350 долара (със $3700 месечно за едностайно жилище Сан Франсиско е най-скъп
58
5
 
5
 
! Отговори
Mitaka преди 1 месец
Има данни, че Тръмп е вербуван от КГБ преди 90та година да се бори с лошия имидж на СССР. Има руски документи, бил е в Москва и като се връща плаща цяла страмця в Ню Йорк Таймс да обяснява колко добри са руснаците и СССР.Това е огромната причина да е президент - подкрепа от Русия с дезинформация, тролене и съсипване на имиджна на опонентите.
57
2
 
4
 
! Отговори
US мечта: преди 1 месец
16 000 нощуват в колите си в Лос Анджелис, където средният наем е $ 2350 И докато автомобили, камиони и ванове предлагат евтин подслон в районите с най-високите наеми в САЩ, липсата на баня и тоалетна са огромно неудобство за хора с работа, но без дом
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се, печели във Вашингтон. Там мразят Тръмп. Нищо неочаквано. Но навсякъде другаде губи и то в пъти. Така че твърдението че все още има шансове да надделее е просто смехотворно.
55
4
 
4
 
! Отговори
Mitaka преди 1 месец
Тръмп е прогресирал благодарание на наследсвтото от баща му, който сума огромни блокове собствени, и дадени под наем на много добро място.Ако беше вложил парите в акции и той самия да не пипа нищо сега щеше да има много повече.Дет се вика и шапката си да сложа щеше да се справи по-добре от него.Бизнес моделът му е ипотекираш някой от хилядите имоти които имаш, с парите купуваш нов имот и го даваш и него пода наем. Ако има проблеми даваш подкупи на властите и криеш данъци и лъжеш като луд.