Хейли с първа победа срещу Тръмп на първичните избори на републиканците

Тя все още има малки шансове да надделее за номинацията
4 мар 2024 08:19, Елка Василева
84
Хейли с първа победа срещу Тръмп на първичните избори на републиканците
Снимка: архив, БГНЕС

Бившата представителка на САЩ в ООН Ники Хейли постигна първата си победа срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в първичните избори за президент на Републиканската партия през 2024 г., предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Още по темата
Хейли спечели надпреварата във Вашингтон, окръг Колумбия, с 62,86% от гласовете срещу 33,22% за Тръмп, съобщиха от Републиканската партия на окръг Колумбия късно тази нощ. В изборите участваха общо 2 035 републиканци.

Смята се, че Хейли, която е смятана за по-умерена от Тръмп, все още има малки шансове да надделее в крайна сметка срещу бившия президент при осигуряването на републиканската номинация. Но Тръмп е спечелил всички първични избори досега, включително в родния щат на Хейли - Южна Каролина и е почти сигурно, че именно той ще се изправи срещу президента Джо Байдън на президентските избори през ноември.

Преди първичните избори във Вашингтон, окръг Колумбия, Тръмп вече беше събрал 244 делегати срещу 24 на Хейли. Победата ѝ в столицата на страната ще добави само 19 към общия ѝ брой.

Въпреки това Хейли даде знак, че ще остане в надпреварата поне до "супервторника" тази седмица, когато гласуват 15 щата и една територия.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
5
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
Какъвто и да е Тръмп, той е ПРАГМАТИК! Такъв човек, който е прогресирал благодарение на личните си способности, далеч се различава от хората в политиката, които имат ПАРАЗИТЕН манталитет и способности на НЕКАДЪРНИК и НАГАЖДАЧ!
52
0
 
4
 
! Отговори
моето мнение преди 2 месеца
Най-трагично е положението на видните политически личности в различни държави, кукли на конци с кукловод САЩ. Никой не може да очаква, най-малко САЩ да не продължи политиката в служба на неговите национални интереси. Куклите са в ужас как при новия американски президент трябва да променят танца под новата музика, която ще им засвирят. За обществато ще бъде много интересно, забавно и комично.
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На конгреса на Републиканската партия Ники Хейли, като кандидат на военно-промишления комплекс, ще бъде избрана за кандидат на партията за президент. Хари Труман е избран, по непонятен начин на повторил се конгрес, за вицепрезидент на Рузвелт. Хари Труман, който е разрешил употребата на атомните бомби над Япония. Така ще бъде избрана и Ники Хейли.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 2 месеца
Съпругът на Хейли е военен участвал в мисия в Афганистан.
49
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
244:44.Нулев шанс за номинация на Хейли.Тръмп ще е следващия президент.
48
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
РЕПУБЛИКАНЦИТЕ КАТО ЦЯЛО НЯМА КАК ДА ИЗБЕРАТ ЖЕНА ПРЕД МЪЖ! ТОВА СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА РОБОВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ ,А ТАМ МЪЖА УПРАВЛЯВА А ЖЕНАТА ГЛЕДА ДЕЦАТА. ЗАКОСТЕНЯЛО МИСЛЕНЕ.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Смята се, че Хейли, която е смятана за по-умерена от Тръмп, все още има малки шансове да надделее в крайна сметка срещу бившия президент при осигуряването на републиканската номинация." - То има вероятност и от тото да ударш 6-ца, ама ..
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмп получва все повече подкрепа от ластиноси и черни. Демократите вероятно ще излъчат "ново и свежо лице", защото Байдън е провал, като най-верочтно това лице ще е с фамилия Обама. И ще видим.
45
0
 
5
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 2 месеца
аман с тази озъбена ромка Хейли, да ходи при Софи Маринова, по ще и отива.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
44 - О уау ... минсуи за верни твърдения. Пожелавам ти, да живееш 100 години в Калифорния,като ти е такава мечта.
43
1
 
3
 
! Отговори
К0зякТр0лФерма преди 2 месеца
Лена ПП ПараПеткова, пак ги е Пратила на Амбразурата !
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 41 - А икономиката на Калифорния се крепи на ИТ сектор, който се измествал от Пало Алто в Остин и Нашвил ...
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"И обратно - професори, известни учени, специалисти подкрепят демократите. Излиза, че крайнодясното се подкрепя най-вече точно от тия, които нямат интерес от избирането му." - Специлити в кое? Извън ИТ сектора и "арт средиет" подкрепата за демократите хич не е толкова "твърда". И после - "крайно десни"? Това ми мяза на "койт не скача е червен". Демек, нямаш ли 100% подкрепа за "нашите хора", ти си лош нацист, комунист и каквото е модерното "лошо". Това не е политика, а племенна война.
40
3
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 2 месеца
То и Китай е втората икономика в света. Ама като разделиш БВП на глава от населението е на 72ро място. За човешкиат просперитет това е важно - БВП на глава. А Тексас е доста богат щат, но пак е по-беден от Калифорния и други. A икономиката му не е устойчива до голяма степен, защото е на основи на природни находища.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 38 - "Всичко е относително, глупчо" - НЕ МИ ГОВОРИ ТАКА! Вероятно искам да кажа Маями, защото искам да кажа Маями. И какво значи, че "винагие на кантар". Десантис счупи скапания кантар. "Тексас може да е богат щат на фона на африканските страни, но в контекста на развитите е относително беден" - Ако Тексас е отцепи от САЩ, ще стане 9-тата икономика на планетата!!!ч
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има търговски спекуланти, има и политически. Тръмп е майстор спекулант и в двети сфери - доказан! Хората са като рибите. Трябва да ги лъжат. Иначе нямаше да са риби..
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Във Вашингтон са гласували и демократи, за да манипулират изборите. Знаем мръсните им номера.
36
8
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 2 месеца
Всичко е относително, глупчо. Вероятно искаш да кажеш Флорида, която винаги е на кантар. Идва от кубинските имигранти, за които е достатъчно само да им посочиш кой е антикомунист и са готови да гласуват за него - по принцип републиканец. Другото е математика. Тексас може да е богат щат на фона на африканските страни, но в контекста на развитите е относително беден. Има си справки - направи си ги.
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като нищо ще я вземе за вице.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 28 - Да, само дето Маями и Тексас са републикански, а да ги наречеш бедни е смешно.