Напрежение и остър тон: 6 месеца до изборите в Щатите

Все още не е ясно кога ще има дебат между Байдън и Тръмп
8 май 2024 09:58, Инна Ангелова
16
Напрежение и остър тон: 6 месеца до изборите в Щатите
Снимка: Pixabay

Остават по-малко от шест месеца до изборите в Съединените щати. Битката за Белия дом взема нова повратна точка - много напрежение, размяна на обиди и остри реплики от страна на двамата кандидати. Сеганият президент Джо Байдън има лека преднина, защото може да води кампанията си директно от Белия дом. На Доналд Тръмп, кандидат за президент за втори път, му се налага да жонглира между съда и обиколките из страната, за да убеди избирателите, че именно той ще бъде по-добрият президент.

Voice of America напомня, че Тръмп остава подведен под отговорност по четири отделни обвинения, включващи незаконно задържане на информация за националната отбрана и фалшифициране на бизнес документация. Според него по този начин прокурорите се намесват в изборите. Бизнесменът Тръмп казва, че единствената причина, поради която всичко това се случва, е защото искат Байдън да бъде преизбран

"Всичко беше законно. Те правят това, защото става въпрос за политика. Това е единствената причина“, каза кандидатът на републиканците, цитира Нова ТВ. Тръмп е известен със своето високо самочувствие и не се притеснява от излишния шум, който се вдига около съдебните заседания. Напротив, казва, че това е “политическа измама” и медийното внимание го прави още по-попу;ярен сред избирателите.

"Ужасно е това, което се случва. И се надявам, че на 5-ти ноември, поне според мен най-важният ден в историята на нашата страна, надявам се, че в денят на изборите това ще се промени, защото тези хора унищожават страната ни“, посочи още Тръмп.

Републиканците номинираха Тръмп за президент през 2020 година по време на конгреса си в Северна Каролина. Тазгодишният конгрес на републиканците ще бъде през юли в щата Уисконсин, но преди това Тръмп ще трябва да избере нов кандидат за вицепрезидент. Спряганите имена са няколко - сенаторът от Флорида Марко Рубио, сенаторът от Охайо Джей Ди Ванс, сенаторът от Южна Каролина Тим Скот и представителката на Ню Йорк Елис Стефаник.

При действащия президент Джо Байдън нещата са малко по-ясни. Демократите го избраха за свой канидат за предстоящите избори по време на конгреса си в Уисконсин през 2020 година. Тазгодишният конгрес на партията ще се проведе през август в щата Илинойс. Байдън ще се бори за влизане в Белия дом отново с Камала Харис, която отново избира за свое вице. Харис от своя страна води кампания за възстановяване на федералната защита на абортите, прекратена през 2022 година, когато Върховният съд на Съединените щати отмени решението по делото "Роу срещу Уейд".

"Доналд Тръмп беше президентът, който отне защитата, което даваше решението по делото "Роу срещу Уейд". Джо Байдън ще бъде президентът, който ще я върне обратно“, каза Харис.

С наближаването на датата за избор на президент между Байдън и Тръмп започна и по-острата размяна на реплики. Сегашният президент Байдън нападна опонента си като същевременно изтъква заслугите си за по-силната икономика на страната.

"Строителството на нови фабрики се е увеличило повече от два пъти по време на нашето управление. Междувременно Доналд Тръмп все още смята, че вятърните мелници причиняват рак. Това са негови думи. Между другото, спомняте ли си, когато се опитваше да се справи с COVID-19? Каза, че просто трябва да инжектирате малко белина във вените си. Той обаче не уцели правилното място и всичко отиде в косата му“, каза Байдън.

Voice of America допълва, че се очаква и дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън преди изборите през ноември. Конкретна дата обаче все още не е ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: избориСАЩтръмпбайдън
Още от САЩ
Наградите “Пулицър” бяха раздадени в Ню Йорк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако г-н президентът на САЩ беше човек с всичкия си ум, щеше да се откаже от поста си по време на съдебното разследване, за да не пречи на неговия ход и ако се установи, че синът е извършил тежки провинения, да подаде оставка.Само че Байдън е с понапреднала старческа деменция и няма да го стори: първо, и той има пръст в деянията на сина си в Украйна, второ - той не осъзнава как действа като президент и каква отговорност носи пред народа и пред човечеството за своите действия.А народът мълчи
15
0
 
1
 
! Отговори
ако няма гражданска преди 1 седмица
Ако няма гражданска война в краварника - не ни занимавайте с глупости! Тоя дуел на световната кеч-федерация сме го гледали!
14
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
50/50 са нещата което е нормално за утвърдена двупартийна система.Джо има предимство защото медийте му отделят повече внимание,като същевремено избягват да го показват в различни ракурси защото определено се излага.Камилата се провали тотал с имиграцията,с което беше натоварена,сега се заиграва с тъпите абортии ще дръпне гласове.Тръмп нарочно избират кадри на които изглежда грозно и страшно,които държът в кадър невероятно дълго,което е жалко,впредвид че човека има реално добри намерения
13
0
 
1
 
! Отговори
според плана преди 1 седмица
дедо ще почне да ходи с памперс и ще отстъпи в полза на друг женски кандидат - обонговица.
12
0
 
1
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 седмица
Не знам откъде черпите информация,но аз гледам СНН,а тя е против Тръмп и последните проучвания показват преднина на Тръмп!?Считам че има логика в това въпреки че и Тръмп има доста слабостиНо в управлението на Байдън сега виждаме само неудачи и провали,нищо положително!?А и самият Байдън в публичните изяви изглежда ужасно-вижте колко е амортизиран физически,говори с жалостивописклив старчески глас,не е убедителен!?А кампанията с/уТръмп в макартистки стил вече му е от полза!?Така че Гуд Бай дън !?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вън дедото с деменцията )само Тръмп
10
2
 
0
 
! Отговори
Френч Бъг преди 1 седмица
Те затова вашите руски *** *** орталъка да молят франсетата за Мистралите, за да се гордеят, че имат поне два съвременни и модерни плавателни съда и получиха два големи френски средни пръста. Останаха си завалиите капо с единственият паравозь тавагишч "Кузю".
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Франция да води хорото срещу Путин" - Представи си. Напъплената от дървеници Франция ли? С френската минерална вода с фекалните бактерии ли? Дето има подозрения, че френската минерална вода си я зачерпват направо от Сена ли? С този Микрон дето, след като МИД привика неговия посланик, веднага даде задна и започна да пелтечи, че Франция не е изпращала войници в Украйна и, че Франция не искала война с руския народ?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази седмица известните пиндостански личности се наредиха на опашка пред бЕлата кАща, за да изразят своето възхищение и преклонение пред гения на байДжо. Чакаме кога ще започнат да го целуват взасос.
7
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 1 седмица
Така ли? Я изгледай старите му интервюта от времето, когато е бил сенатор. Говори коренно различни неща от тези, които плямпа в момента. А да ти припомня ли за душовете с дъщерите и внучките му?
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредната доза дезинформация. Всички полове показват, че Тръмп води, при това с над 5% на Байдън. Що лъжете?
5
0
 
3
 
! Отговори
Жестоката истина преди 1 седмица
Единственото спасение за света е гражданска война и разпадане на сащ,само тогава ще настъпи мир и щастие по света.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Двамата и...ти , които закопаха съвсем Америка.Стигна се дотам Франция да води хорото срещу Путин.Срам и позор.Некадърници.
3
0
 
5
 
! Отговори
до2 преди 1 седмица
Обаче нищо не казваш за "умностите" на байдънски.
2
8
 
2
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
ако човек знае Английски и слуша глупостите на тръмпи ще умре от смях. :D Човекът каза, че демократите подкрепят аборта в 9тият месец...
1
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Байдън може да е стар, но не е хомофоб, трнасфоб, яоеннолюбив, убиец, крадец, изнасилвач и прочие!