Божества, рогоносци и една заспала красота

Или какво ще гледаме втората вечер на Варненско лято
2 юни 2009 07:41,
1
Божества, рогоносци и една заспала красота
Момент от "Великолепният рогоносец". Снимка: МГТ "Зад канала"

Втората вечер програмата на Варненско лято ще открие представлението на Варненския куклен театър „Красотата спи“ с режисьор Теди Москов.

 

То ще се играе от 18,00 часа на сцената на Кукления театър в града.

 

Спектакълът е първообраз на столичното драматично-комедийно представление, което във Варна е поставено като куклен театър за възрастни.

 

В него двама души се сънуват. Делят ги само 100 години. С толкова по-късно живее момчето след момичето. Те обаче ще се срещнат...

 

Стефан Москов и актьорите импровизират върху Фройд и Шарл Перо. Реални и фикционални образи се пресрещат в неочаквани ситуации, пресичайки мечти, сънища и реалност.

 

Програмата на фестивала продължава от 19,30, когато на двете големи сцени започват едновременно две постановки.

 

На основната сцена ще се играе “Божествата на касапите” на режисьора Пламен Марков първата постановка, с която отвори врати Модерен театър.

 

В нея две семейства се срещат, за да изяснят по цивилизован начин ситуацията, в която синът на едните с варварски удар е оставил без зъби сина на другите. Оказва се обаче, че привидно възрастните и цивилизовани индивиди често изпадат в също толкова детински спорове като отрочетата си.

 

На сцена Филиал пък ще се играе постановката на МГТ „Зад канала“ „Великолепният рогоносец“ на Мариус Куркински – история за една разболяваща ревност, която превръща любовта в разрушителна лудост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари