Валежите се завръщат в сряда

Днес температурите ще са от 21 до 27 градуса
7 май 2024 08:03, Нели Христова
7

Минималните температури ще бъдат от 8 до 12 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед от запад ще се заоблачи, като в западните и северните райони ще превали и прегърми. В Западна България има условия за силни гръмотевични бури и градушки в района на Кюстендил и Благоевград.

Вятърът ще бъде слаб със скорост до 25 км/ч от югозапад. Максимални температури в населените места ще са от 21 до 27 градуса, по Черноморието - до 19 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините преди обед ще бъде слънчево, следобед ще има разкъсани облаци. Вятърът по високите части над 2500 метра ще бъде умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 метра височина - около 0 градуса , а на 1500 метра - около 5-6 градуса.

В сряда и в четвъртък валежите с летен характер ще бъдат често явление, като интензивни валежи се очакват над Западна и в Северна България. В четвъртък ще захладнее. В петък ще вали и гърми в западната половина от страната, а на изток ще има слънце. В събота също ще бъде слънчево, а в неделя следобед в западните райони ще превали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Видео прогноза
Утре ще е облачно, температурите ще са 15° - 20°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отекоха среброто и солта.:))
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво е това, потопо ли иде, лодки ли да се купуват, Бг ще е като Венеция, но грозна.:)),
4
0
 
2
 
! Отговори
Климатолог преди 1 седмица
До Анонимен 2 Ми нормално, европейците сме свикнали с умерен климат с 4 различни сезона. Прав си, особено в големите градове при безветрие е нещо страшно, зимата заради кюнците, лятото заради непоносимото слънце и градски транспорт без климатик ако може...
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
:)
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обичам дъждовното време аз. Жегите и слънцето не ми понасят. Прашни улици, смърдящ на газове въздух, изнервени граждани с лоша хигиена...
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е празниците свършиха, почват циклон след циклон, жабарник се засява, нема реколта при тая вода.....:))