Китай: Военната операция на Русия не е инвазия

Проблемът с Украйна имал сложно историческо минало
Обновена: 24 фев 2022 14:54 | 24 фев 2022 12:38, Елка Василева
121
Китай: Военната операция на Русия не е инвазия
Снимка: архив, БГНЕС

Китай днес отново призова към сдържаност, след като руският президент Владимир Путин нареди атака срещу Украйна. Според Пекин военната операция не трябва да бъде определяна като „инвазия“, предаде АФП.

Още по темата

„Китай следи отблизо ситуацията и призоваваме всички страни да проявяват сдържаност и да не допускат ситуацията да излезе извън контрол“, заяви говорителката на китайското МВнР Хуа Чунин на редовен брифинг.

Тя неколкократно бе запитана дали Пекин осъжда действията на Москва. Говорителката отказа да определи военните действия като „инвазия“, наричайки този термин „предубеден“.

Пекин запазва предпазлива линия спрямо Украйна и критикува Запада за новите санкции срещу Русия, посочва БНР.

„Проблемът с Украйна има много сложно историческо минало“ и е в резултат на „много фактори“, каза днес Хуа пред репортерите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз не виждам инвазия от руска страна. Давай Путин и към България, че ни продадоха вече 10 пъти на гейвропа.
64
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на Китай е да отцепи територий от Русия.И със сигурност ще стане!
63
4
 
13
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Къде си живял по-добре бе, 77? Ти изобщо живял ли си :). Гледай сега. Един да живее на гърба на 10, не е живот за тия десет. Правиш ли разликата?
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно кой е съюзник.
61
1
 
7
 
! Отговори
Сила н1 преди 2 години
Знае най добре все пак се исказва световният икономически хегемон
60
1
 
16
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Ама разбира се . Ъа нали ви разрешиха гейПаради а скоро и гей бракове и ти ще се омъжиш за мъжът си от Африка.
59
20
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
И при нас НАТО дойде на сила. На сила държавата беше в най-ниското си ниво по-време на руската окопация, насила бишите ДС-та дойдоха на власт и ограбиха каквото можаха, на сила целия народ се вдигна срещу тях, на сила всички колективно избраха правителство на платформата, че ще търси членство в НАТО и европейско развитие. Това, че насила сме в този съюз го разправяйте на промитите ***.
58
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джуджето не можа да се сдрържи, а другите да се сдържат - не сдържаност а светкавични и строги мерки срещу Русия на всяко едно ниво
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците, както винаги, не вземат явно страна във външнополитически драми, а само хвърлят поредица от намеци. Интересно, че и Франция, посредством Макрон и някои други техни високопоставени люде - сега правят същото
56
6
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
Потрива ръчички чичко Ши. Изчакайте само те да определят световния ред и тогава всички дето сте анти-запад ще се молите да се върне САЩ. Не сте виждали с какво пренебрежение се отнасят китайците към всички от други народности.
55
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия + Китай = непобедимите ФАЩ са пътници
54
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
57 точно! Путин го каза в обръщението си и днес. Нарече запада "империя на лъжите", точно защото не са изпълнили обещанието което са дали, че няма да има войски на НАТО до руските земи. И както винаги, не го изпълняват.
53
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43 - ЕС да беше мислил за собствения си интерес преди да защитава чуждия ! Търсеха си го и ще си го получат -ЕС има прекалено много ГРЕХОВЕ както към собствените си граждани така и към много други малки и невинни държави , които бяха съсипани за да угодничи ЕС и да една СЛИУГИНЯ на мераците на онези които искат "НОВ световен ред " , само когато и както на тях им утърва !
52
7
 
24
 
! Отговори
Чичо Сам от Тексас преди 2 години
Къде потъна цялата военна мощ на нато ? Нали щяха да бранят Украйна? Докато вземат решение ЕС бюрократите ще приключи всичко.
51
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В отговор на тези думи тогава генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Северноатлантическият алианс "никога не е обещавал да не се разширява". В интервю за същия Der Spiegel той заяви, че никога не е имало такова обещание, никога не е имало такава задкулисна сделка, това просто не е вярно.Както се посочва в статията на изданието, публикуваният документ поставя под съмнение изявленията на Йенс Столтенберг и на тези, които твърдят, че на Москва не са давани обещания относно НАТО.
50
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
51 това от къде ти го схуснаха? Аз току що гледах изказването на китайската говорителка на държавата. Бясни са на САЩ за това, че са си позволили да им заповядват какво да правят и да говорят и остро осъждат санкциите срещу Русия. Не знам твоето инфо от къде е но моето е от китайската ТВ от преди час!
49
7
 
18
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Русия + Китай = непобедимите?
48
0
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Ами да, новите миротворци пък гледат да не останата по-назад от старите. Сакън, първи трябва да са. Човеколюбието го изисква.
47
3
 
12
 
! Отговори
А какво е ?! преди 2 години
Пикник ?! Дръпна трите да не са посмели да гъкнат!!! Изяждат животинските видове и сеят смъртоносни зарази. Ще ги питам как ще реагират при следващият маниакален пристъп пу ткин, който може да нахлуе в Китай.
46
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-рано руският президент Владимир Путин многократно подчерта,че по време на преговорите за обединението на Германия на Съветския съюз е било обещано НАТО да не се разширява. По-специално, той каза това по време на голяма пресконференция през декември 2021г.:Нито един инч на изток, ни казаха през 1990-те години.И какво стана след това? Излъгаха ни. Просто ни излъгаха най-нагло с пет вълни на разширяването на НАТО и сега, моля ви се, в Румъния, сега и в Полша се появяват съответните системи.