Нейнски: Путин ще загуби войната заради грешните си преценки

Войните рядко се развиват по начина, по който е планирано
27 фев 2022 08:31, Елка Василева
360
Нейнски: Путин ще загуби войната заради грешните си преценки
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин ще загуби войната заради грешните си преценки. Това е прогнозата на Надежда Нейнски, бивш министър на външните работи на Република България и бивш посланик на страната ни в Турция.

Още по темата
Пред БНТ Нейнски заяви, че според нея грозното лице на войната ще доведе до ерозия на авторитета на Путин дори и в самата Русия.

"Войните рядко се развиват по начина, по който е планирано. Мисля, че Путин ще загуби войната заради грешни преценки. Той подцени способността на украинците да защитят земята си - Володимир Зеленски е пример за съвременно лидерство за цяла Европа. Подцени също решителността на НАТО да действа, както и готовността на руския народ да участва в подобни действия", каза Нейнски.

Според нея знакът, който дава НАТО, е много ясен. Алиансът няма да допусне да бъде застрашена сигурността на нито една страна-членка. Това е отбранителен съюз и допълнителното разполагане на войски има за цел да не допусне разрастването на конфликта, каза още Нейнски.

Тя допълни, че последствията от руската инвазия в Украйна тепърва предстои да се оценят, но вярва, че светът няма да е същият след тази война и много хора и институции ще трябва да се определят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 ти гледай да няма някой нов щурм на капитолия че предния само знамето не смениха. А на 9/11 самолет де заби и в пентагона и изгоря половината.
11
7
 
33
 
! Отговори
Ми не ... преди 2 години
Руската федерация няма да загуби тази война, но ще претърпи загуби. Каквито много по тежки загуби ще претърпят санкциониращите я. Тридесет години лешояди обикалят Москва искайки да я разграбят и сте подценили Москва. Друга ми е идеята - аз не съм обиден на Големия календар, а че имаше по-възпитан начин да поискате намесата и участието ми. Има един шут дето яко пресоли гозбата и едни сценаристи!
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
успя да се уреди на посланически пост в турция като изтъкваше че баба и е помакиня гнус
9
9
 
43
 
! Отговори
Михаил Вешим преди 2 години
В България има уникални комици. Ето тази например. От сабале е заразказвала смешни вицове. Уан мисирка шоу.
8
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната слуга на сащ ,тая вече и военен експерт ) да се смее човек или да плаче ,много натовски експерти има е България ,телевизиите гостите им все натовци и атлантици ,плюят баластра по Путин , а мълчат не говорят как Зеленски иска да приеме бази на сащ от които от просто артистче го направиха милионер сащ и НАТО,
7
8
 
33
 
! Отговори
дедо преди 2 години
Осъждам всяка военна операция,война и въобще каквато и да е използване на армия. Но гледах и руска и украинска ТВ. Медиите различно отразяват. Но,ние сме славяни и лично аз не искам да се замесваме в каквато и да е санкция или участие.
6
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая е същата като мадам йес и отдавна трябваше да е в затвора, а не по медиите.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което ще се случи е че Алиансът ще трябва пряко да се ангажира в конфликта и когато се наложи европейските страни да пратят живо месо в Украйна картинката ще се промени из основи.
4
6
 
39
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
хаиде и преводачката от испански се обади и тя специалистка по русия ивоините
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна има някаква армия не е като БългарияАко Путин риши да завлазява България то няма как да спечелим
2
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сорос хареса това!
1
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая па кой я пита. Костовица.