Сателитни снимки: Руският военен конвой до Киев се е разпръснал

Той беше струпан до града в началото на миналата седмица
11 мар 2022 08:20, Елка Василева
135
Сателитни снимки: Руският военен конвой до Киев се е разпръснал
Снимка: архив, БГНЕС

Сателитни снимки показват, че големият руски конвой, който от миналата седмица беше заседнал до украинската столица, изглежда се е разпръснал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Още по темата
Сателитните изображения на частната американска компания „Максар текнолъджис“ показват конвоя от превозни средства, танкове и артилерия, дълъг 65 километра. Както изглежда, той се е разделил на части и е предислоциран. Бронирани коли от конвоя са забелязани да маневрират в градчета близо до летище „Антонов“ северно от Киев. Някои от превозните средства са се преместили в гористи райони, съобщи „Максар“.

Конвоят беше струпан до столицата в началото на миналата седмица, но настъплението му изглежда беше спряно на фона на съобщения за недостиг на храна и гориво.

Американски представители казаха, че украинските войски са обстрелвали конвоя с противотанкови ракети.

Снимките показват също, че части от конвоя са се придвижили още по на север близо до Лубянка, като артилерийски гаубици са били изтеглени на огневи позиции в близост.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
3
 
! Отговори
Юда преди 2 години
При ракетите е малко като при колите-много важно е и задкормилното устройство:))
90
3
 
3
 
! Отговори
Юда преди 2 години
Бе как бе толкоз точни и прицизни че падат не взривени по къщите на хората и по всякакъв вид цивилни сгради, болници и т. н. 9М72 искандер е квазибалистична ракета с обсег от 40 до 500 км. и бойна глава до750 кг. др легенди ги гледай по филмите.
89
9
 
4
 
! Отговори
Юда преди 2 години
До Боби114. Боби виждам че доста филми и то американски си гледал, но войната сега не е филм а реалност, а и в Украйна за сега БЛЕК ХОУК няма. и слава Богу защото иначе вероятно последният руски,, освободител,, ще пристигне на колело веейки белия байрак на ПЛ граница. Но да спрем до тук. Хубава война няма.
88
3
 
11
 
! Отговори
Юда преди 2 години
И ако трябва да съм честен, оставяйки военната тема, като цяло мисля че всички в крайна сметка сме губещи от войната.ВСИЧКИ
87
7
 
6
 
! Отговори
Юда преди 2 години
Аз съм много голям скиптик по отношение на технологиите и рус армия, гледайки морално устарялата им техника-по голямата част от края на 70 год на мин в, вкл сега стрелят с искандер-балистична ракета с малък обхват, означава че до това ниво ресурса му го няма никакъв. Самолетите му падат масово ползвайки ОЩЕ аналогови системи за комуникация и т. н. Всичко това а и куп др работи ме карат да мисля че в крайна сметка рус загуби повече от това което Би могла да спечели.
86
6
 
8
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
След две седмици братушките най-накрая успяха да си оправят логистичните проблеми. Невероятна некомпетентност да затънеш 100км от своята територия, умряха старите съветски генерали и новите ще им трябва време да се ушлайфат. Но не се безпокойте след като пребият Украйна и нашият ред ще дойде да ни освободят ще дойде. Тогава русофилите ще бягат към лошия джендърски запат със свалени ***.
85
3
 
4
 
! Отговори
Юда преди 2 години
До Боби. Щом е само точка няма провлем. Проблема е като те гледат не като точка а като конвой и провлем е като се движиш а не като стоиш. Другото за което говориш относно оборудването няма значение-американците изпратиха вече толкова че укр нямат къде да го прибират а и акта че Путин ползва ескандери-оръжието на страхливеца, говори за безпомощност.
84
3
 
3
 
! Отговори
Юда преди 2 години
До Z. защо мислиш че ще свършат коридорите и кое те кара да смяташ че няма достатъчно боеприпаси струпани - това първо, и второ-колко мислиш че можеш да държиш войската в тези условия да обсажда град. За боеспособността, непобедим оста и професионализма на Великата Руска Армия няма да коментирам че я видяхме вече и в Чечения и в Афганистан а сега ги гледаме пак в ютюб в Украйна.
83
4
 
3
 
! Отговори
Z до Юда преди 2 години
След като се затегнат обръчите, ще свършат боеприпасите и ще спре притока на нови. руската армия спокойно ще маневрира наоколо, а тези ГОЛЕМИ ДИВЕРСИОНН, ПАРТИЗАНСКИ групи, нещо не ги виждам - без снабдяване, без укритие, без фронт и тил.
82
1
 
4
 
! Отговори
Z преди 2 години
Така ще е около всеки град. в момента, когато вражеската артилерия е потушена, обрачът ще се затяга.
81
6
 
4
 
! Отговори
Юда преди 2 години
... и не на последно място са загубите а руските в случая мисля са много по големи от укр и в техника и в жива сила
80
4
 
4
 
! Отговори
Юда преди 2 години
До Боби. Разузнавателните им дронове не вършат вече работа-укр нумат струпване на големи военни частни а са на мобилни диверсионни бригади трудни за локализация и противодействие. Разрушавайки сгради и инфраструктура самите руснаци си създават проблем евентуален щурм в последствие ще се превърне в каса пница гледайки как укр действат от засада. Няма тактика която да е особено резултата и доказателството е налице но времето работи против руснаците
79
4
 
9
 
! Отговори
CNN преди 2 години
Мдаа. Утре в ютюб ще има пак изгорели руски конвои и 18 год соп о ланковци бягащи по бели гщи.
78
5
 
8
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Докато разберат, че реално трябва да се насочат с атака но към Москва най вероятно ще е късно. Истинския им враг се намира в Москва и се крие като мишка.
77
6
 
9
 
! Отговори
Чичу Би ли преди 2 години
Сега бавно но сигурно настъпва началото на края на путинска Русия. Кървейки бавно но сигурно звяра губи мощ и когато му потрябват сили нама да ги има и това е целта.
76
1
 
7
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
СКОРО ЩЕ ПРАЩАМЕ НА УКРАИНЦИТЕ НАШИТЕ ТАНКОВЕ, А НЕ САМОЛЕТИ, ЩОТО БАЙРАКТАР И ТЕ СИ ВЪРШАТ ЧУДЕСНО РАБОТАТА..... ХАХАХААА...
75
2
 
4
 
! Отговори
Юда преди 2 години
До Боби. Кажи Боби кво ще унищожават от далеко бе то не остана за унищожаване. Щото байрактар и те няма да ги унищожат с обсада ина малките отряди с джавелините и стингерите също точно нищо не могат да направят. Авиацията им също куца особено в връзката с наземните части, а времето не е с тях. И кажи как ще я удържи укр ако въовще успее да я превземе?
74
7
 
8
 
! Отговори
Ала бала преди 2 години
До 93.в грешка си мислейки че 40 млн ей така се подчиняват с бомби. Както виждаш заспива ги с бомби но малко му дава това а и Русия войната вече я зягуби пред света. Китайците които първоначално бяха на страната на Путин нещо рязко смениха посоката че чак хуман. помощ изпратиха на укр. Не се заблуждава зя величието на рус. армия-не е толкова велика.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен97 Просто в Йемен се изтрепват взаимно. Няма външна инвазия. Така е от десетилетия.
72
6
 
13
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Русия винаги е произвеждала войни, преселвания на народи, избивания и лагери, където умират милиони хора. При това повечето свои хора. Русия с нищо не е допринесла за технологичното и научно развитие на света, тя е само консуматор, особено на това което е подходящо за война. За това там има мизерия, пиянство, ментално и социално изоставане. Когото "освободи" Русия, той затъва във същото блато. За справка - България.