Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата Червена армия

Трябват мерки за нашата защита, в Кремъл да знаят, че сме готови
Обновена: 16 мар 2022 08:52 | 16 мар 2022 08:52, Елка Василева
172
Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата Червена армия
Снимка: архив, БГНЕС

„Когато се водят бойни действия, когато бушува кървава, разрушителна, опустошителна война, НАТО в тази ситуация трябва да вземе мерки, за да се защити. Защото никой не знае къде ще стигнат апетитите на руския президент. В момента той е в Украйна, може да продължи на запад“, каза пред БНР бившият служебен министър на отбраната и номиниран за посланик на страната ни в НАТО Георги Панайотов.  

„Не можем да стоим безучастно и да гледаме. Трябва да вземем мерки за нашата защита, така че в Кремъл да знаят, че сме готови, ако решат да продължат на запад, че ще се противопоставим“, заяви Панайотов.

Още по темата
„Войски и въоръжения, противоракетни системи, противовъздушна отбрана, всичко. Да покажем, че сме готови“, допълни той относно заявеното подсилване на източния фланг на НАТО.

Много държави членки на НАТО, с малки изключения, предоставят на Украйна оръжие, уточни Панайотов. „Няма как да се затвори небето“, припомни той.

Бившият служебен министър на отбраната заяви, че трябва да се направи военно-политическа оценка на ситуацията в региона и на рисковете от войната в Украйна за нас. „И въз основа на тази оценка, която трябва да е много прецизна, трябва да се вземе решение какво да се прави,“ посочи Панайотов.

„В момента ремонт на МиГ-овете е немислим. Трябва може би да се помисли за политическо решение дали самолетите да бъдат предоставени на друга държава за поддръжка и ремонт“, отбеляза още Георги Панайотов.

Третият вариант според него е по най-бързия начин да се проведат преговори със съюзници, които да ни предоставят втора ръка F-16, които ние ускорено да усвоим чрез обучение на пилоти и изграждане на инфраструктура.

Според Панайотов е бил развенчан митът за непобедимата руска Червена армия.

„Президентът Путин няма печеливш ход. Русия изгуби тази война. Каквото и да се случи оттук нататък, тя ще бъде в по-слаби позиции, отколкото преди началото на войната. Тъй като те не знаят в момента какво да правят, ще правят това, което знаят. А те знаят да водят война. Да стрелят, да хвърлят ракети, да пращат войниците си като пушечно месо на фронта. Те ще продължат това да правят, докато не бъдат спрени и докато не се изтощят те самите“, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
ПУТИН нападна СССР преди 2 години
Приемащи убити военни вкл Украински и Руски са НЕДОВОЛНИ> ТОВА НЕ СА ВОИНИЦИ подават от оня свят.. НЕ НИ ТРЯБВА НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ>> ОТ МАРС са включили древни военно терористични бази за следене на убииствата..УБитите са само СЪВЕТСКИ ВОЙНИ няма ДРУГИ.. АКтивирани са черно чумни разломи.. вкл на възраст около 13 303 години..
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червената армия от 90-те г. я няма! А розовото прасе за Великден с ябълка в устатата о положение партер!
128
0
 
2
 
! Отговори
балък преди 2 години
Пак го изтрихте! Браво!
127
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишок който се представя за плъх. Сващаш ли Папионков?
126
2
 
5
 
! Отговори
Стар виц преди 2 години
Хубаво е руснаците да настигнат американците, но не трябва да ги надминават, защото ще им се види голия ***...
125
3
 
8
 
! Отговори
СоломонТарабанта преди 2 години
Този е мой ГМО продукт...яко се е нагъзил....
124
3
 
10
 
! Отговори
Божкеее... преди 2 години
Каква глуповата физиономия...Личи си ,че е хамериканскаПОДЛОГА!!!!
123
1
 
10
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
Така се става посланик на България в САЩ !
122
1
 
10
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Тоя шут кой му дава думата? Путин е вкарал сигурно под 0,5% от арсенала си в Украйна, най-старите си технити - бил развенчат мита хахаха
121
1
 
8
 
! Отговори
PG преди 2 години
Аман от такива служебни министри,дошли за по няколко месеца и всичко вече знаят и разбират ,смешки дай им само трибуна
120
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата Червена армия"--->Що да не би някой да е победил? Кое е под обсада - Масква или Киев? Кой реве на умряло от бункера - Путин или Зеленяшка? Кой яде стотици крилати ракети на ден - Русия или Укропия? Чие население тътри на бяг - руснаците или окраинците? Кой обявява всеобща мобилизация - руснаците или окраинците? Само да питам - сега ясно ли е кой печели войната към момента? Елементарна логика и не може да се скрие с пропаганда...
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомняте ли си кои анализатори прогнозираха Русия да затъне в Сирия... вервайте им.А България по най-бръз начин трябва да се снабди с модерни оръжия. Който не си храни своята армия ще храни чужда. ТРЯБВАТ НИ СПЕШНО РАКЕТИ И САМОЛЕТИ И ТО НАЙ-РАЗЛИЧНИ ТИПОВЕ. КОЙТО И ДА НИ НАПАДНЕ, НИЕ ЩЕ МОЖЕМ ДА ОКАЖЕМ ЗДРАВА ОТБРАНА. ОТБРАНЯВАЩИЯТ СЕ ВИНАГИ ИМА ПРЕДИМСТВО, ЧЕ СИ Е У ДОМА.
118
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей такива умници като те тоя специалист преди години ужким за да угодят на запада, а в същност, за да обслужат прекрасно Русия, нарязаха ракетите на България, танкове, бтр и, самолети и тн. С това повишихте ли отбранителните възможности на армията ни или ги намалихте, а господин топ експерт. При рязането голям фактор беше тн Надка Гаражната. Тия хора за 30 години почти нищо не направиха за превъоръжение на армията ни, съкратиха я от 120 хиляди на 25 хиляди... и били натовци... аз МИСЛЯ - путинци
117
2
 
4
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До славянинДобър опит, при говедарите Ирак си е увеличил популацията двойно с 20 милиона. Подобна е и статистиката с Авганистан, направо се чудя какво ще правиме с тея ***, като изгладнеят отново.Докато добрите руснаците бяха в Авганистан от 10 милиона стават 8. Руснаците никога не са си поплювяли и за тях няма наши ваши.
116
5
 
10
 
! Отговори
Майдан преди 2 години
Лъжеш и го знаеш, но си предател и това ти е в кръвта. За България няма абсолютно никаква опадност, но коп.е.л.ет.ата натовски използват случая да си разположат войскови части на наша територия. НАТО - ВЪН!!!
115
1
 
12
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Г.ведарите избиха само в Ирак между 600 хиляди и един милион цивилно население! Нещо което ''демократичният'' свят го счита за напълно нормално и приемливо!
114
3
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Чиче, ти да не би да искаш руската армия да срине окраинските градове с цивилното население в тях!? Заради последното не ги сриват!
113
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панайотът вместо да се напъва с тези два пръста чело да разсъждава за мита за непобедимата Червена армия, да каже по-добре до къде стигна разследването за унищожения МиГ-29 и загиналия български пилот.
112
10
 
8
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 2 години
Русия свърши !Амин !
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ги моли. Ние си плащаме за ресурси . Прави разлика. Второ ако някой те набие на улицата дали ,ще си толкова мил към него :)) клоун