Западен печат: Украйна си връща контрола над ключови територии

Недостиг на оръжия в борбата на украинските войски срещу Русия
23 мар 2022 11:34, Елка Василева
255
Западен печат: Украйна си връща контрола над ключови територии
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски изпитват недостиг на оръжия в борбата си срещу Русия, пише в. "Таймс". Британското издание обръща внимание на изявленията на украинските власти, че въоръжените сили на Украйна нямат достатъчно оръжия, с които да унищожават руски танкове и летателни апарати, и на призивите им Германия и Франция да изпълнят поетите ангажименти за изпращане на още оръжие.

Украинските сили демонстрират отбранителни възможности, които надхвърлят очакванията на Запада, и забавиха настъплението на руските сили, като им попречиха да превземат ключови градове в Украйна, отбелязва британското издание.

Още по темата
Руските сили, които се сблъскват със студа и търпят значителни загуби, преминават в отстъпление, а украинските войски си връщат контрола върху ключови територии, пише в заглавие на статия в. "Дейли телеграф".

Москва отбелязва неуспехи в различни райони, включително в предградието на Киев - Макаров, като това засилва опасенията, че докараният до отчаяние руски президент Владимир Путин може да прибегне до употребата на химически оръжия, изтъква британският всекидневник.

В. "Индипендънт" се фокусира върху новите разузнавателни данни на Пентагона, според които Русия е изгубила над десет процента от силите си в Украйна и че Украйна "има възможността и желанието" да предприеме контраофанзива, с която да си върне териториите, обхванати от конфликта с Русия.

В. "Гардиън" обръща специално внимание на тежката ситуация в Мариупол. Британското издание се позовава на думите на украинския президент Володимир Зеленски, според когото в обсадения град все още има сто хиляди души, които не са успели да го напуснат и живеят в "нечовешки условия".

Западът алармира за все по-брутални действия на Русия на фона на опитите на Украйна да си върне територии, пише в. "Вашингтон пост".

Руската обсада на стратегически пристанищен град Мариупол навлезе в нова кървава фаза, отбелязва американското издание. "Вашингтон пост" обръща внимание и на прогнозата на британското министерство на отбраната, че Русия вероятно ще прибегне до насилствени и принудителни мерки в опит да пречупи съпротивата на украинското население.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувство че Русия започна тази война за да може да се отърве от големия си брой стара съветска техника, която трябваше да бракува отдавна. До момента 80% от оръжията на руснаците са прозведени от СССР. Дори руснаците не са наясно как да водят продължителна война и в момента се учат от грешките си. Украйна им е тренировъчна база за бъдещи инвазии.
133
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се вярва на тия, укрите навярно скоро ще са в московието. Дали имат представа тези експерти какво става на улицата и за какво става въобще въпрос...
132
5
 
10
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама това са опорките от миналата седмица.... Факт е, обаче, че редукцията на числеността на укро-вермахта върви със zаплануваните бързи темпове ... един по един - до един! После може да има преговори... а може и без тях - проблемът си е за нацистите от бивша Укриана
131
5
 
12
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Значи официално има 26 американски био лаборатории в Украйна, в които никой не знае какво има, американците мълчат. В същото време искате да прехвърлите вината на Путин за това....Ех каква надежда имах за свобода в интернет преди 15 години... Сега е като поредната платена телевизия.
130
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 174Ти откога си славянин ? След като Екатерина Велика (немкиня) го измисли това понятие ли ? :)) Преди 18 век, никъде нема написано за славяни, Екатерина го измисли това понятие :) Имаше генетични изследвания преди време, там се оказахме със средиземноморски гени :)
129
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А чуждите държави и чужденците защо се месят? Това си е работа между славяните, те ще се разберат помежду си, ако не ги насилвате да воюват и им пращате още оръжие, за да умират още хора! Изглежда на някои им е кеф, че славяните умират? Бу.дали, спрете да слушате интересите на чужденците, които ви набутват с оръжия,дългове и проливате още славянска кръв! Украинци, предавайте се! Украинци, предавайте се , това е най-доброто решение за всички - и за Украйна, и за Русия, и за Европа!
128
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Руснаците не бяха толкова зле като организация и логистика, украинците нямаше да могат да издържат толкова дълго. Украинците признават че руснаците воюват глупаво, а и самите руснаци си го признават - в засечени разговори твърдят че техните самолети ги бомбардират по погрешка.
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След някой друг ден 7или месец мачът ще свърши, а и резултатът е ясен. Тия, които творят такива статии какво ли ще пишат..
126
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е разбита от супер технологичните оръжия на Украйна ..Путин трябва да иска примирие ,иначе го чака пълен разгром ..
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 174 Какво е това "славянин"?
124
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечокът го плашат със студ и глад...Смях, ама много голям. Така едно време и мустакатият се е опитал и то пак през зимата..
123
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А чуждите държави и чужденците защо се месят? Това си е работа между славяните, те ще се разберат помежду си, ако не ги насилвате да воюват и им пращате още оръжие, за да умират още хора! Изглежда на някои им е кеф, че славяните умират? Бу.дали, спрете да слушате интересите чужденците, които ви набутват с оръжия и проливате още славянска кръв! Украинци, предавайте се!
122
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите никога не са общували с руснаци, те ако беха общували, никога нямаше да са русофилчета :)) Дори най-бедния руснак клошар като дойде в БГ, почва да говори за великий и могучий, нищо че има една копейка в джоба :)))
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешковци...
120
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пирова победа за Запада.
119
7
 
4
 
! Отговори
Една неизвестна преди 2 години
Остана само един неизвестен момент - името на новата държава. През 2014 се говореше, че ще е Предна Русия, сега - Нова Русия. Въпрос на вкус, но на мен повече ми допада Предна Русия. Някак по-правилно е!
118
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак пък да си връщат ключови територии е пресилено. Селцата Макаров и Мощун не са ключови територии. Щеше да бъде ключово, ако успееха да пробият обсадата на Мариопул или да отблъснат назад руските сили при Киев и Харков или да освободят Херсон. За съжалене не им достига тежка техника (танкове, БТР, ракети, хеликоптери, самолети). А Русия разполага с премного техника и жива сила.
117
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невероятни оръжия предоставиха САЩ и Европа на Украйна .Пребиват от бой първобитната руска армия .Ще гонят руснаците навътре в Русия ,докато терористът -военнопрестъпник ПУТИН, го ликвидиран от руските спец части !!!!
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно Крим да кажем че той е закупен с пари от султана по времето на Екатерина втора велика.
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба си спора на кой бил Крим, че ми се и връщате векове назад, ами Крим е точно на този който го владее в момента, кво искате нас да ни върнат на гърците или на турците щото виж са ни владели, аре малко реализъм, американците спиред вашата логика да се връшат в Европа и да я остават на малко останалите индианци!