Украинската армия си върна контрола върху важна магистрала

Пътят свързва Харков и Чернигов
30 мар 2022 22:09, Красимир Ангелов
148
Украинската армия си върна контрола върху важна магистрала
Снимка: БГНЕС

Украинската армия си върна контрола върху стратегическа магистрала, която свързва градовете Харков и Чернигов в Източна Украйна, съобщиха журналисти от Франс прес.

"Пътят беше под обстрела на руски сили, които убиха цивилни там. Изтласкахме ги на десетина километра по на север", заяви пред АФП командир от 92-ра бригада на украинската армия.

Стратегическата магистрала, отвоювана днес, свързва Харков, вторият по големина град в Украйна, и Чернигов – град с 30 000 жители, разположен на 50 километра в югозападна посока.

Двата града са тежко обстрелвани от руската армия вече повече от месец, без обаче да паднат в ръцете на силите на Москва.

Тази сутрин ситуацията там беше спокойна, свидетелстват журналисти от АФП.

Навсякъде са пръснати руски трупове, казва пред АФП офицер от украинското разузнаване. Битките бяха много тежки, понякога на 10 метра отстояние. Това продължи 3 дни, добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност руската армия е напълно разбита. В момента около Киев се унищожават и последните останки от нея. Така че затова няма движение - нито е прегрупиране, нито е предислоциране. Как да се изтеглят, като нямат с какво да бягат? Освен това около 1/3 от военните заедно с техниката са преминали на страната на Украйна и сега стрелят срещу гнидите на Путин. В следващите няколко дни и ударни групи на САЩ с украински униформи ще се включат в пълното унищожение на сбирщината, наречена руска армия...
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Журналисти от Франс прес съобщили. Съжалявам, но на 50 километра югозападно от Харков няма град Чернигов и няма такава магистрала. Град Чернигов е разположен на север от Киев и е доста по-голям от 30 000 жители. Поредният факчекинг или чекфакинг.
114
3
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ако руснаците желаеха, можеха да превърнат Мариупол във втори Хамбург. Там през юли 1943 англо-американската авиация хвърля толкова много запалителни бомби, че унищожават 21 кв. км от града. Получава се огромен пожар и огнено торнадо, не може да се диша, поне 50 000 души са изгорени живи. Ето това е военно престъпление. Но победителите не ги съдят, както е казал Юлий Цезар.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Змийския остров Фашисти !
112
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E такива новини искам да чувам. Зеленски, нищо че е по-нисичък и от Путин, го разгроми вече окончателно!Височината на който и да е лидер, няма значение, ако е от правилната страна!
111
0
 
8
 
! Отговори
пенсионерка преди 2 години
Ами гледайте в гуглето къде е Харков и къде е Чернигов Не се показва такава магистрала , Както се казва нерде Ямбол нерде Стаамбул ,
110
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 140 Бомбрадирането не е спирало, а това което си "гледал" са ти го казали по руските телевизии. Руснаците ще продължат да бомбят всички градове, които могат, защото няма какво друго да направят на този етап. Оттеглят се към Донбас да правят етническо прочистване, геноцид и масови насилствени изселвания и отвеждания в робство. В 21ви век. "тактиката им" на опустошаване на територията на която са стъпили е известна от поне 70 години.
109
0
 
5
 
! Отговори
До *** преди 2 години
Ще обикаля с трнджера на главата от студио в в студио и ще призовава за мащабно участие на българската армия.
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега продължавайки да гледам картата започвам да осъзнавам, че руснаците с това отстъпление от магистралата освобождава цивилните, а те напуснат ли региона става тежко за Укрите. Типично монголска тактика е да отстъпиш, за да подлъжеш хората и войските да излязат от укрепленията си. Sky news пуснаха клип как цивилните се изнасят от региона така че до 2-3 дни очаквам бомбардиране по украинските позиции.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщането на контрол на отсечката между Харков и Чугхуев е че това е връзката с Изюм. Изглежда линията Харков Изюм е от изключителна важност защото вероятно си носят оръжия от Краматорското ж.п., ама между Чугхуев и Изюм всичко се контролира от руснаците. Малко загубена кауза, ама карай. Ако Краматорск бъде обграден всичко макар и лека по лека в Донецка област приключва.
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май говорят за Чугуев 50км югоизточно, ама то... хм... вероятно става дума за битка при Камяна Яруга. Днес веднъж да имаха шанса да напишат статия за военните подвизи на Укрите и оплескаха имената на градовете/селата, че и посоките. Толкова си могат. Мейнстрийм медия.
105
1
 
5
 
! Отговори
произведохме новина преди 2 години
Чернигов на 50 километра в югозападна посока от Харков ?... Ако разстоянието е 50 км -нанесено на карта Украйна е не повече от 200 км на дължина.... Смятайте кави достоверни новини се изнасят! А ако магистралата е 500 км - зарежи за "върнали контрола" без авиация!
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тя Украйна е известна с жриците си. Не се учудвам, че контролират магистралата.
103
2
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
"Стратегическата магистрала" свързваща Харков и Чернигов НЕ СЪЩЕСТВУВА. НЯМА ТАКАВА НА КАРТАТА. Поне това можехте да проверите.
102
0
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Проекти много, но я кажете кой разпадна Югославия? При това се наложи месеци наред да я бомбят НАТО..
101
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 127 "124 тази микроукрайна я създаде сащ" Абсолютно невярно. Тази микроукрайна я създаде Русия, още в рамките на Титова Югославия. Началото й е поставено 1944та година, когато не е имало никакъв "САЩ" да се меси в злокобните антибългарски дела в Македония на Руските изззроди. Всичко това е много добре документирано.
100
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, Македония е проект на руснаците. И даже не на СССР, а още на Руската империя. Болшевиките само са довършили започнатото.
99
5
 
11
 
! Отговори
Украйна преди 2 години
губи войната..............това е ясно..............губи и излаз на море!!!
98
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
124 тази микроукрайна я създаде сащ и желю желев като я призна. После признахте и косово вие лаещите против Русия. После направихте македонията и северна за да угодите на сащ. После им сложихте албанският за официален. И дега се чудите дащо сащ ви се подиграва на исканията. Продажници долни американизирани.
97
2
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Индия беше страната, в която се къпят и пият вода от гьола, в който пускат умрелите, нали? И там, дето като се качи сама жена в автобуса, и се изреждат сички пътници?