Украинската армия си върна контрола върху важна магистрала

Пътят свързва Харков и Чернигов
30 мар 2022 22:09, Красимир Ангелов
148
Украинската армия си върна контрола върху важна магистрала
Снимка: БГНЕС

Украинската армия си върна контрола върху стратегическа магистрала, която свързва градовете Харков и Чернигов в Източна Украйна, съобщиха журналисти от Франс прес.

"Пътят беше под обстрела на руски сили, които убиха цивилни там. Изтласкахме ги на десетина километра по на север", заяви пред АФП командир от 92-ра бригада на украинската армия.

Стратегическата магистрала, отвоювана днес, свързва Харков, вторият по големина град в Украйна, и Чернигов – град с 30 000 жители, разположен на 50 километра в югозападна посока.

Двата града са тежко обстрелвани от руската армия вече повече от месец, без обаче да паднат в ръцете на силите на Москва.

Тази сутрин ситуацията там беше спокойна, свидетелстват журналисти от АФП.

Навсякъде са пръснати руски трупове, казва пред АФП офицер от украинското разузнаване. Битките бяха много тежки, понякога на 10 метра отстояние. Това продължи 3 дни, добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
1
 
! Отговори
Аванти не е аванта преди 2 години
До Иде донорска лавина? много си гаден. Никой, никой ама абсолютно никой от Азовските богатири няма да си дава вътрешните органи на зеленяхуй нахуйлахуй. Но ако се помисли може да може по едно око, бебрече и белодробче за да си помогнат финансово и закупят нови пушки бързострелки, те щесе върнат в боя и спокойно като утепат некой който не е дарявал да си възстановят двуокия, 2бъбречния и 2белодробния живот,а когато се наложи пак ще се продадът,купят пушка и възтановят. Друга дорога нет.Фперед
55
6
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Фейк нюз. Украйна няма пво, няма самолети, флот, танкове и друга бронирана техника. Армията е сведена до неспособност да воюва. Използват цивилно население наци-батальоните в градовете за жив щит и поради тази гнусота има толкова много жертви сред мирното население. Още малко и ще се прочисти от бандюги.
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1945 г.танковете на руснаците се делаха в Америка или в два завода в Русия оборудвани с машини изпратени специално от Америка. Тогава Америка застана срещу агресора. Без нея и нейните танкове Русия щеше да бъде смачкана! Сега също е срещу агресора - Русия! Сори, Раша !
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Никой "Украйна не е никаква държава и такъв народ няма всички са руснаци." И на Пууутлер така му бяха казали тия около него ... а то виж какво се получи ....
52
7
 
4
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Украйна не е никаква държава и такъв народ няма всички са руснаци.
51
7
 
3
 
! Отговори
Иде донорска лавина? преди 2 години
Жално ни става за донбаските Бандеровски групировки.Те толко са се ожесточили, че ще вземат дасе самоизмъчват,обезкървяват и самоубиат само и само дане ги похапне мечката.Всичките тези мъже и жени, можеха дастанат чудесни земеделски работници, каналджии, научни светила, хора на всички изкуства и култури, миньори и строители на нова Украина. Жалко. Можеха.сега освен о време да си продадът бъбреците, сърцата и черните дробове за да бъдат спасени болни и ранените в боевете. Те просто се самоубиват
50
6
 
6
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Каква Украйна се е изправил срещу Русия това са пълни глупости. САЩ е срещу Русия в момента и се вижда че нямат никакъв шанс за победа. Ще се прибират в обора.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 "до 58 Краварско недоразумение, и 1945-та ли имаше магистрала от Москва до Берлин, че Т-34 стигнаха до Берлин по нея и сравниха града със земята? Кажи ве, краварче?" Ето още един: абе другарю, Т-34 има бойна маса от 28 тона, Т-72, Т-80 и Т-90 имат бойна маса към 48 тона. Ти знаеш ли какво значи тая разлика? Не ми отговаряй, виждам, че всичките на едно място сте учили.
48
3
 
3
 
! Отговори
Украинският народ ОК преди 2 години
Умната го праи Zеленски, вече се казва Vоленски, Произнася се Фоленски!
47
6
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Абсолютна лъжа. Позициите и на едните и на другите не са мръднали и милиметър. Русия в момента когато вече беше сигурна, че ВСУ нямат вече сили за контраатака прехвърлиха значителна част вноски и въоръжения на изток за да зачиктят 60000 групировка на ВСУ на Донбас.Това е. Без изненади. Скоро ще реват с крокодилски сълзи тези псевдо военночялници от Украйна.
46
6
 
6
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Значи по точно да се изясни украинската армия нищо не си е върнала,А просто руската армия си е сменила позицията защото там вече няма какво да прави. На здраве за вас ***.
45
7
 
8
 
! Отговори
хаха преди 2 години
още един украински кол на мечето. Ех мече, предупредиха те ама е на. Сега тичаш без зъбки
44
10
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Браво на Украинците.Прадядо също воюва срещу едни Освободители В Добруджа 1916г.Познайте кои бяха,едно пиянско тъпо племе Що е то .Р....
43
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да стане. Украйна показа на всипки окупирани държави от руската банда,че не са нищо повече от армия инто не добре подготвена. Дръзнаха да се изправят пред възхваляванара от соц пропагандата "велика' армия. За мен вече са победители другото вече е въпрос на бойна техника и бройки и технология.
42
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54 "Тези украинци много корави. Както са тръгнали ще превземат и Китай. Предполагам,че утре ще отидат при Зеленски да му се молят за мир." Мне. СЕга руснаците ще правят това, което правят най-добре: ще провеждат систематичен геноцид, етническо прочистване и разрушаване на градове, след което ще банкрутират и ще чакат някой да ги спаси. Явно този някой трябва да е Китай, но не съм убеден, че Китай е заинтересован от нещо повече от това да гледа как *** бавно се задушават. :)))
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците много побеждават в метавселената.
40
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 "Руските бойни машини само по магистрали са свикнали да се придвижват. Мдаааа.... Толкова си куух че няма накъде." Ето още един гениален русофил стратег в танкова война. Сигурно си пропуснал затъналите в калните ниви руски консерви. Но ти ги разбираш най-добре нещата. Затова руските конвои се движеха по шосетата. Егати, тук пълно с изпуснати от Карлуково.
39
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За руските колхозници Украйна е черна дупка! Квото влезе там, танкове, камиони, комунисти, червеногвардейци, белогвардейци, болшевики, меншевики, коне, магарета, нищо се не връща! Дупката глътна милиарди милиарди долари, които ще бъдат изгладувани от руските ceляни и техните внуци!
38
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да пишат тро лчетата украйна вече спечели войната .блицкригът на путин се провали. Освен да избива мирни хара по градовете не му остава нищо друго.УБИЕЦ
37
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За руските колхозници Украйна е черна дупка! Квото влезе там, танкове, камиони, комунисти, червеногвардейци, белогвардейци, болшевики, меншевики, коне, магарета, нищо се не връща! Дупката глътна милиарди милиарди долари, които ще бъдат изгладувани от руският *** и неговите внуци!